Euro 2020 (3ος όμιλος), Ουκρανία-Αυστρία 0-1: Μεγάλη πρόκριση για την Αυστρία - Δείτε το γκολ

Euro 2020 (3ος όμιλος), Ουκρανία-Αυστρία 0-1: Μεγάλη πρόκριση για την Αυστρία - Δείτε το γκολ

Η Αυστρία με γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο 21'  πήρε τη 2η θέση του 3ου ομίλου του Euro 2020  και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους 16,  με την Ουκρανία, που προκρίνονταν ακόμη και με ισοπαλία, να περιμένει πλέον ένα θαύμα για να περάσει

24347229
Μπήκε στη «μάχη» του Euro εξαρχής ως μία από τις ομάδες που πρέπει να «σπάσουν» το ταβάνι τους. Επβ, από το Μουντιάλ του 1982, είτε αποτύγχανε να βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, είτε αποχαιρετούσε άδοξα από τον όμιλο. Ωστόσο, το Euro 2020 έμελλε να μείνει στην ιστορία για την εθνική Αυστρίας.

Με τρομερή διάθεση κόντρα στους παραπαίοντες Ουκρανούς, το σύνολο του Φράνκο Φόντα πανηγύρισε την παρθενική της πρόκριση από όμιλο Euro (1-0), τερμάτισε στη 2η θέση και πακετάρει βαλίτσες για Λονδίνο και «Γουέμπλεϊ», όπου θα αντιμετωπίσει στους «16» την ασταμάτητη Ιταλία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc9hppjh1301-sf)

Αλάμπα «κίνδυνος-θάνατος» και 0-1 από νωρίς
Ενέργεια, πάθος, πίεση και πρώτοι σε κάθε μπάλα και κάθε διεκδίκηση. Οι Αυστριακοί έδωσαν τον τόνο της πρόκρισης με το ξεκίνημα στο ματς και υποχρέωσαν την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο που δεν... βλεπόταν σε ένα ακόμη «πεταμένο» ημίχρονο στο φετινό Euro (όπως το πρώτο με Ολλανδία και το δεύτερο με Βόρεια Μακεδονία). Κι από το 21', βρήκε και το πολυπόθητο γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες στον 3ο όμιλο.

Χάρη στον «δαιμόνιο» Νταβίντ Αλάμπα από τα αριστερά, ο οποίος είχε περισσότερες προωθήσεις σε σχέση με τα πρώτα δύο ματς και δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (ρεκόρ στο φετινό Euro), οι Αετοί προηγήθηκαν στο 21', μετά την εκτέλεση κόρνερ του κάπτεν και την προβολή με τις τάπες από τον Μπαουμγκάρτνερ, στην «καρδιά» της αδρανούς άμυνας των Ουκρανών. Ο Αυστριακός εξτρέμ έγινε, μάλιστα και ο νεότερος σκόρερ ως τώρα στο φετινό Euro, με την ομάδα του να σφραγίζει την κυριαρχία της, που εκφράστηκε από 7-0 τελικές στα πρώτα 25'!

Κλείσιμο
Μοναδική στιγμή που απείλησαν οι Ουκρανοί στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ του Σαπαρένκο, που εξουδετέρωσε ο Μπάχμαν και για καλή του τύχη η μπάλα πέρασε δίπλα από τον Γιαρμολένκο.

Ουκρανία χωρίς «σφυγμό», παραδόθηκε στην πίεση
Το 7-0 στις τελικές εξελίχθηκε σε 17-3 στο 65'. Αν και οι περισσότερες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Μπούστσαν, η Ουκρανία «αιχμαλωτίστηκε» στο δεύτερο μέρος, παρουσίασε ακόμη χαμηλότερη ένταση στο παιχνίδι της και μέχρι το 85' η πιο σημαντική της ευκαιρία ήταν ένα παρ' ολίγον αυτογκόλ του Λάινερ από στημένη φάση, που έσωσε ο Μπάχμαν.

Κάπως έτσι, και με εξαίρεση το επικίνδυνο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 87', η ομάδα του Φράνκο Φόντα κράτησε εκ του ασφαλούς ως το τέλος το 1-0, που της χάρισε την ιστορική πρόκριση στα νοκ-άουτ.


Όσο για την Ουκρανία; Απογοήτευσε και ελπίζει πια σε ένα «θαύμα» για να περάσει ως καλύτερη 3η, αφού το εμπόδιο των 3 βαθμών με διαφορά τερμάτων -1 είναι σχεδόν απίθανο να μην ξεπεραστεί στη συνέχεια της τελευταίας αγωνιστικής.


Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο (85' Μπεσεντίν), Μαλινόφσκι (46' Τσιγκάνκοβ), Σαπαρένκο (68' Μάρλος), Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς)


Τα αποτελέσματα
Ολλανδία - Βόρεια Μακεδονία 3-0
Ουκρανία - Αυστρία 0-1

Η τελική βαθμολογία του ομίλου
1. Ολλανδία 9 (8-2)
2. Αυστρία 6 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (4-5)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Τέσσερα παιχνίδια στο πρόγραμμα, ο κακός χαμός στον δεύτερο όμιλο

Γκίλμουρ: Θετικός στον κορωνοϊό, 10 μέρες σε καραντίνα

Η UEFA πήρε πίσω την έρευνα για το LGBTQ+ περιβραχιόνιο του Νόιερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ