Euro 2020: Έρευνα της UEFA για ρατσιστικό πανό και ήχους πιθήκων από Ούγγρους οπαδούς

Euro 2020: Έρευνα της UEFA για ρατσιστικό πανό και ήχους πιθήκων από Ούγγρους οπαδούς

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τη συμπεριφορά των Ούγγρων οπαδών, η UEFA ανακοίνωσε πως ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία για πιθανά ρατσιστικά περιστατικά στο Puskas Arena

oygarriaa
Στο μικροσκόπιο της UEFA μπαίνει η συμπεριφορά των Ούγγρων που βρέθηκαν στο Puskas Arena, στα ματς κόντρα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία για το Euro 2020.

Πρόκειται για δύο περιστατικά που οδήγησαν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ξεκινήσει την έρευνα για ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, στο ματς με την Πορτογαλία εμφανίστηκαν πανό ομοφοβικού περιεχομένου, που εξέφραζαν την αντίθεσή τους για την LGBΤQ+ κοινότητα.

Όσο για το ματς με την Γαλλία, στόχος απρεπούς συμπεριφοράς έγινε ο Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος γινόταν κατά διαστήματα δέκτης ρατσιστικών κραυγών.

Η σχετική ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Σύμφωνα με το άρθρο 31 (4) του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία σχετικά με πιθανή πειθαρχική παράβαση στο Puskas Arena, στη Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 στο ματς ανάμεσα την Ουγγαρία και την Πορτογαλία στι1 15 Ιουνίου 2021 και σε αυτό ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Γαλλία, στις 19 Ιουνίου 2021».
Από τη μεριά της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, σχολίασε: «Δείχνουμε τον μέγιστο σεβασμό σε όλους, στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, τους οπαδούς και οποιονδήποτε. Το ποδόσφαιρο μπόρεσε να είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο ακριβώς επειδή ανήκει σε όλους.

Η ομοσπονδίας μας μάχεται απέναντι σε κάθε μορφή μίσους και διάκρισης εδώ και χρόνια, μέσω της εκστρατείας “Hate is not ok”. Η σημαία για την οποία γίνεται λόγος αφαιρέθηκε από το στάδιο μόλις έγινε αντιληπτή».


Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καρολάιν: Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» - Όλα όσα κατέθεσε φίλη της Καρολάιν που την είχε δει λίγο πριν την δολοφονία

Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν – 70.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης