Euro 2020 (1ος όμιλος), Ιταλία-Ουαλία 1-0: Κορυφή οι Ατζούρι, στους «16» και οι Δράκοι - Δείτε το γκολ

Euro 2020 (1ος όμιλος), Ιταλία-Ουαλία 1-0: Κορυφή οι Ατζούρι, στους «16» και οι Δράκοι - Δείτε το γκολ

Η Ιταλία αρέσει και στο... χαλαρό, δε δέχθηκε γκολ για ενδέκατο σερί ματς και με το 1-0 κόντρα στην Ουαλία πέτυχε το απόλυτο νικών στον όμιλο του Euro - Στη 2η θέση οι «Δράκοι»

italy_bale_wales
Αυτή η Ιταλία αρέσει, ακόμα κι αν παίζει με τα… δεύτερα! Ο Μαντσίνι είδε όλους τους διεθνείς, οι Ατζούρι τον έπεισαν, ενώ με το 1-0 κόντρα στην Ουαλία πέτυχαν για 4η φορά στην ιστορία τους το απόλυτο νικών σε φάση ομίλων μεγάλης διοργάνωσης. Οι «Δράκοι» δεν… χαλάστηκαν από το αποτέλεσμα, αφού εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8n31uadmkh-sf)


Ηταν το 11ο ματς που η Ιταλία δε δέχθηκε γκολ και πλέον περιμένει τον 2ο του 3ου ομίλου (Ουκρανία ή Αυστρία) στους «16» του EURO! Οι παίκτες του Μαντσίνι πέτυχαν επτά γκολ στον όμιλο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά έπειτα το 1998. Παράλληλα, έχει την τιμητική της, μιας και έγινε η πρώτη ομάδα με απόλυτο νικών σε γκρουπ χωρίς να δεχθεί τέρμα!

Αν και με αλλαγές βρήκε δίχτυα η Ιταλία!
Με μοναδικές «σταθερές» τους Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Ζορζίνιο κι οκτώ νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα παρέταξε την Ιταλία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στο ματς πρωτιάς του Α' ομίλου κόντρα στην Ουαλία. Οι Ατζούρι που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από τη 2η στροφή μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να αναγκάσουν τους Ουαλούς στο εύκολο λάθος. Η ομάδα του Πέιτζ δεν είχε διάθεση για ρίσκα, ήταν σωστά τοποθετημένη και περίμενε τους Ατζούρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, προσπαθούσαν να βρουν τον Μπελότι, αλλά ο φορ της Τορίνο τόσο στο 12ο λεπτό όσο και στο 24' δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η πίεση των Ιταλών γινόταν εντονότερη και στο 29' ήρθε μια νέα καλή ευκαιρία, όταν ο Κιέζα κατέβασε υπέροχα, αλλά το πλασέ δεν ήταν ιδανικό. Η ομάδα του Μαντσίνι είχε καλό ρυθμό μετά το 30’, έκλεισε τους Ουαλούς και στο 39’ ήρθε το γκολ! Από ωραία εκτέλεση φάουλ του Βεράτι, ο Πεσίνα με υπέροχη προβολή πέτυχε το 3ο του τέρμα με την Εθνική διαμορφώνοντας το 1-0. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα ο σκόρερ είχε ακόμα μια φάση, αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Χαλαρά η Ιταλία το απόλυτο νικών!
Κλείσιμο
Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Ιταλία μπήκε δυνατά και στο 53’ είχε δοκάρι με τη φαουλάρα του Μπερναρντέσκι. Η Ουαλία ανέβασε ρυθμό, ωστόσο στο 55’ ο Αμπαντού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και οι ελπίδες των «Δράκων» για κάτι καλό… χάθηκαν! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 64’ πλησίασαν στο γκολ. Απίθανος Κιέζα, έβγαλε στον Μπελότι, αλλά ο Γουόρντ έσωσε την ομάδα του! Πάντως, και οι «Δράκοι» είχαν την ευκαιρία τους για να βρουν δίχτυα, στο 75’ ο Μπέιλ έμεινε ολομόναχος, αλλά απώλεσε τεράστια ευκαιρίας, μένοντας έτσι για 14ο σερί παιχνίδι χωρίς τέρμα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ουαλία να ακολουθεί την Ιταλία στους «16», εκεί που θα αντιμετωπίσει την 2η του β΄ ομίλου (Βέλγιο, Φινλανδία, Ρωσία, Δανία, όλες στο κόλπο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καρολάιν: Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» - Όλα όσα κατέθεσε φίλη της Καρολάιν που την είχε δει λίγο πριν την δολοφονία

Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν – 70.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ