Euro 2020 (A' Όμιλος), Ιταλία-Ελβετία 3-0: Πρώτη στους «16» με υπογραφή Λοκατέλι - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (A' Όμιλος), Ιταλία-Ελβετία 3-0: Πρώτη στους «16» με υπογραφή Λοκατέλι - Δείτε τα γκολ

Με την ντοπιέτα του Μάνουελ Λοκατέλι να καθαρίζει την Ελβετία (3-0), η Ιταλία έγινε η πρώτη που προκρίνεται από τους ομίλους του Euro, ισοφαρίζοντας το all time clean sheet ρεκόρ της

italianikhh
Το 2018 έμεινε εκτός Μουντιάλ και πέρασε στην ανυποληψία. Αυτό όμως κράτησε για ελάχιστο. Για την Ιταλία μιλάμε άλλωστε, για μία από τις πιο βαριές φανέλες. Και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που την έχει ιδρώσει, φρόντισε να την επαναφέρει άμεσα στο προσκήνιο. Φυσικά δεν θα αρκούσε στη Σκουάντρα Ατζούρα απλά να βρεθεί στο Euro 2020. Μετά την τριάρα της πρεμιέρας κόντρα στην Τουρκία, τώρα καθάρισε 3-0 την Ελβετία με δύο χτυπήματα του Μάνουελ Λοκατέλι και παίζοντας ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, έγινε η πρώτη σε αυτή τη διοργάνωση που προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc5cdtlb7q9t-sf)


Και αφού με τους Τούρκους είχε πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της στη διοργάνωση ever και έγινε η μοναδική στον κόσμο με εννέα διαδοχικές νίκες δίχως να έχει δεχτεί γκολ, τώρα που τις έκανε 10, ισοφάρισε και το ρεκόρ της δίχως να δεχτεί γκολ (νίκες και ισοπαλίες). Γενικότερα οι Ιταλοί βγάζουν τρομερή ενέργεια στο πρεσάρισμα, έχουν καθαρό μυαλό στην κυκλοφορία, ζωντάνια σε όλο το ματς, ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και έπειτα από το 2x2 έχουν αποκτήσει και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για ένα τέτοιο τουρνουά.

Σασουόλο... rules
Η Σκουάντρα ξεκίνησε δυνατά και αφού έγινε επικίνδυνη με κεφαλιά του Ιμόμπιλε, είδε τον Κιελίνι να βιώνει το απόλυτο συναισθηματικό κοντράστ. Αρχικά σκόραρε (19'), πανηγύρισε σαν τρελός, αλλά το VAR του το ακύρωσε για χέρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας. Η χώρα του όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε στο ίδιο τέμπο, για να ανοίξει το σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό (26'). Ο Λοκατέλι άνοιξε το παιχνίδι και σε μία συνεργασία με άρωμα Σασουόλο, ο Μπεράρντι του σέρβιρε την παράλληλη για το 1-0 σε κενή εστία.

Ιστορική ντοπιέτα Λοκατέλι
Στη συνέχεια η ομάδα του Μανστίνι έδωσε κάποιους χώρους, αλλά οι Ελβετοί αν και ισορρόπησαν την κατοχή της μπάλας, δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτήν. Ωσπου στο 52' ο Λοκατέλι με χαμηλό σουτ από το ημικύκλιο κλείδωσε το τρίποντο, για να γίνει ο τρίτος νεότερος Ιταλός που κάνει ντοπιέτα ως πρωτάρης σε μεγάλη διοργάνωση (Τζάκομο Μπουλγκαρέλι 1962, Μάριο Μπαλοτέλι 2012). Με τους Μπαρέλα, Ζορζίνιο να συνεχίζουν να έχουν το κουμάντο στη μεσαία γραμμή, η Ελβετία δεν κατάφερνε να απειλήσει.

Και τώρα για την 1η θέση με Ουαλία
Κλείσιμο
Μόλις στο 64' του ματς ο Ντοναρούμα έκανε την πρώτη επέμβασή του, έπειτα δηλαδή από 159 αγωνιστικά λεπτά στο τουρνουά, δείγμα της ολοκληρωτικής λειτουργίας των νικητών. Μέχρι το φινάλε φαινόταν ότι δεν θα άλλαζε κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Τσίρο Ιμόμπιλε με ωραίο διαγώνιο από το ημικύκλιο, ολοκλήρωσε τη νέα τριάρα. Τώρα, η Ιταλία που μετράει 30 αναπάντητα γκολ στη σειρά, θα κοντραριστεί με την Ουαλία στις 20 του μήνα για την κορυφή του 1ου ομίλου. Και έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας...

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελινι (25' Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87' Κριστάντε), Λοκατέλι (86' Πεσίνα), Μπεράρντι (69' Τολόι), Ινσίνιε (69' Κιέζα), Ιμόμπιλε

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Σερ (58' Ζούμπερ), Ακανζί, Ελβέντι, Τσάκα, Φρόιλερ (82' Σο), Ροντρίγκες, Μπαμπού (58' Βίντμερ), Σακίρι (76' Βάργας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
Τουρκία – Ουαλία 0-2
Ιταλία – Ελβετία 3-0

Βαθμολογία
1. Ιταλία 6 (6-0)
2. Ουαλία 4 (3-1)
3. Ελβετία 1 (1-4)
4. Τουρκία 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (20/06, 19:00)
Ιταλία - Ουαλία
Ελβετία - Τουρκία

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία: Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά - «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

Ποια είναι η νεαρή Τουρκάλα διερμηνέας της συνάντησης Ερντογάν - Μπάιντεν

Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματία στη λεωφόρο Κύμης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ