Euro 2020 (2ος όμιλος), Φινλανδία-Ρωσία 0-1: Ζωντανή με ζωγραφιά Μίραντσουκ - Δείτε το γκολ

Euro 2020 (2ος όμιλος), Φινλανδία-Ρωσία 0-1: Ζωντανή με ζωγραφιά Μίραντσουκ - Δείτε το γκολ

Στο must-win παιχνίδι τους, οι Ρώσοι με έμπνευση του Μίραντσουκ επικράτησαν 1-0 της Φινλανδίας και συνεχίζουν να διεκδικούν πρόκριση από το Β' γκρουπ του φετινού  Euro 2020

finlandrussiaa_2
Η Ρωσία πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό τουρνουά μετά το βαρύ 3-0 από το Βέλγιο, ενώ, οι Φινλανδοί που συμμετείχαν στο κακό ματς της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν, όσο κι αν είχαν στιγμές, δεν κατάφεραν με τους Πογιάνπαλο και Πούκι να κάνουν νέο «μπαμ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc54vj7ij2s9-sf)


Ο Μίραντσουκ το πήρε πάνω του κι έγραψε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εκπληκτικό αριστερό σουτ, όταν όλα έδειχναν μάταια στις απόπειρες της ομάδας του για γκολ.

O Τσερτσέσοφ μετά τα τρία τέρματα από τους Ολλανδούς στο πρώτο ματς, αντικατέστησε τον τερματοφύλακα και έβαλε τον νεαρό Σαβόνοφ στα γκολπόστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το ματς ήρθε πιο αργά απ' οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση στη φετινή διοργάνωση η πρώτη τελική προς τον αντίπαλο στόχο και στο σύνολο κατεγράφησαν 25!

Κλείσιμο
Υπέροχη κίνηση από τους Φινλανδούς στην προθέρμανση του ματς, φορώντας μπλουζάκια με ευχές προς τον Κρίστιαν Έρικσεν για ταχεία ανάρρωση.

Ψυχολογική πίεση, ανησυχία για Φερνάντες και μπελάδες από Πογιάνπαλο
Οι Ρώσοι μετά την ήττα τους από το Βέλγιο και τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκαν τα γκολ, ήθελαν να τρέξουν πολύ και να το κάνουν από την αρχή της αναμέτρησης με την Φινλανδία στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη. Με τα μπακ να ανεβαίνουν συνεχώς, τον Οζντόεφ να κινείται σε πολλούς χώρους και τον Τζιούμπα να παλεύει στην περιοχή, οι Ρώσοι, πέρα από ένταση, είχαν και πίεση. Πίεσαν τους εαυτούς τους για τα γκολ της νίκης και είχαν σύγχυση...

Οι Φινλανδοί κατατρόμαξαν τους... ουσιαστικά γηπεδούχους όταν στο 3ο λεπτό ο Πογιάνπαλο σκόραρε με κεφαλιά αλλά ήταν οφσάιντ από την σέντρα που έγινε από δεξιά έπειτα από το λάθος του Κουζιάεφ. Ο φορ της Ουνιόν Βερολίνου μαζί με τον Πούκι έδειχναν να μπορούν να προκαλέσουν... αναταράξεις στα μετόπιοσθεν των Ρώσων. Αυτοί, στο 25' είδαν τον Φερνάντες να πέφτει άτσαλα με την πλάτη και ν' αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε πλέον ν' αντιμετωπίσουν και αυτό το συμβάν στην γενικότερη προσπάθεια που έκαναν από το πρώτο λεπτό.

Aυτοθυσία Ούρονεν, πρέσινγκ και «μαγεία» από Μίραντσουκ!
Από καθαρές φάσεις για την ομάδα του Τσερτσέσοφ, στο 10' από δεξιά ο Οζντόεφ σούταρε ψηλά και ο ίδιος πήρε μια κεφαλιά στο 36' που έφυγε πλάγια. Στο 38ο λεπτό ο Καραβάεφ για λίγο δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από γύρισμα από αριστερά, χτυπώντας και στο δοκάρι αλλά και τον αντίπαλό του στο κεφάλι άθελά του με το παπούτσι...

Οι Ρώσοι συνέχισαν να πιέζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις το έκαναν ασφυκτικά πέριξ των καρέ των Φινλανδών, οι οποίοι είχαν καταφέρει ν' απομακρύνουν τους μεγάλους κινδύνους μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι, τη διαφορά θα μπορούσε να την κάνει μονάχα μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και στο 45' + 2' ο Μίραντσουκ με τρομερό αριστερό σουτ ανάμεσα από κορμιά έκανε το 1-0!

Οι Φινλανδοί ήξεραν πως είχε... ψωμί το ματς
Με την άμυνα των Ρώσων να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, οι Φινλανδοί ήξεραν ότι πλέον έπρεπε να τολμήσουν πολύ περισσότερο απ' ότι το είχαν κάνει στο ξεκίνημα του ματς. Ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Ρόμπιν Λουντ, με τους Πούκι και Πογιάνπαλο προσπάθησαν να κάνουν ζημιά, με τον φορ της Νόριτς στο 49' να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά, με τον Ντιβέεφ να βάζει κόντρα. Λίγο αργότερα ο Πούκι απείλησε ξανά με τον Σαφόνοβ να μπλοκάρει, όμως, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από πλευράς Φινλανδίας.

Οι Ρώσοι, όσο κι αν κερδίζονταν μπάλες σε σημεία όπου μπορούσαν να τρέξουν και να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να οργανωθούν, αντιμετώπιζαν μια αμυντική παράταξη που έκλεινε πολύ γρήγορα τον χώρο μπροστά από την μπάλα. Το ματς είχε ισορροπία σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο και στο 66' ο Ζεμαλέντινοφ με αριστερό πλασέ έπειτα από ωραία κάθετη που πήρε, αστόχησε για πολύ λίγο!

Κράτησε η Ρωσία, πήρε το ζητούμενο
Η Ρωσία έπρεπε να φτάσει στο δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς. Και αυτό το «έπρεπε» είχε μπει για τα καλά στο μυαλό των παικτών του Τσερτσέσοφ. Το γεγονός πως η Φινλανδία είχε ανέβει στον αγωνιστικό χώρο άφηνε κενά για περισσότερες κινήσεις στους «γηπεδούχους». Λίγα λεπτά μετά το αριστερό πλασέ του Ζεμαλέντινοφ στην πρώτη στιγμή που οι Ρώσοι βρήκαν τρύπα στην αντίπαλη άμυνα, ο Κουζιάεφ νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Χραντέτσκι.

Ο Φινλανδός γκολκίπερ τεντώνοντας το αριστερό του χέρι στο δεξί πλασέ του αντιπάλου του πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση για να παραμείνει το 1-0. Την ίδια στιγμή, ο Ντιβέεφ είχε την περισσότερη δουλειά πίσω όποτε έφτανε προς τα εκεί η μπάλα, με τον Πούκι όμως ν' αποχωρεί στο 75' και να μειώνει τις πηγές κινδύνου για τα γκολπόστ του Σαφόνοβ. Η Ρωσία, με τον Αραχούρι να κάνει κεφαλιά ψηλά στο 89', κατάφερε να κρατήσει το 1-0 που μπορεί να μην είναι αρκετό για την διαφορά τερμάτων, αλλά οι βαθμοί ήταν απαραίτητοι...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία: Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά - «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

Ποια είναι η νεαρή Τουρκάλα διερμηνέας της συνάντησης Ερντογάν - Μπάιντεν

Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματία στη λεωφόρο Κύμης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης