Euro 2020 (5ος όμιλος), Πολωνία-Σλοβακία 1-2: Αυτογκόλ, αποβολή και... έκπληξη - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (5ος όμιλος), Πολωνία-Σλοβακία 1-2: Αυτογκόλ, αποβολή και... έκπληξη - Δείτε τα γκολ

Με το πρώτο αυτογκόλ τερματοφύλακα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και την πρώτη κόκκινη στο Euro 2020 (του Κριχόβιακ), η Σλοβακία νίκησε 2-1 την Πολωνία του απομονωμένου Λεβαντόφσκι, και ελπίζει σε πρόκριση

SVKPOL
Την έκπληξη έκανε η Σλοβακία στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου επικρατώντας με 2-1 της Πολωνίας, η οποία είχε ως μοιραίο τον Κριχόβιακ που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή στο 62'. Οι Σλοβάκοι πήραν προβάδισμα στο 18' με το πρώτο αυτογκόλ τερματοφύλακα σε Euro (του Σέζνι) έπειτα από τρομερή ενέργεια του Μακ. Η Πολωνία ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Λινέτι, ωστόσο η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή και πήρε τη νίκη με τέρμα του Σκρίνιαρ στο 69'. Μεγάλο τρίποντο για τους Σλοβάκους που ελπίζουν πλέον για την πρόκριση, με τους Πολωνούς, του απομονωμένου στο ματς Λεβαντόφσκι, να απογοητεύουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3jrhgbd5nd-sf)


Με τρομερή ενέργεια του Μακ και αυτογκόλ του Σέζνι το 0-1
Η Πολωνία ήταν αυτή που πίεζε από το ξεκίνημα και κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα, ωστόσο η Σλοβακία ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, έχοντας ως όπλο τη συμπαγή άμυνα που παρέταξε, η οποία δεν άφηνε τον παραμικρό χώρο στους παίκτες του Πάουλο Σόουζα. Στο 18' μια στιγμή έμπνευσης του Μακ έφερε το 0-1 για τους Σλοβάκους. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ «άδειασε» με εξαιρετική ντρίμπλα από τα αριστερά τους Γιόσβιακ και Μπερεζίνσκι, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο, έπειτα στην πλάτη του Σέζνι και να καταλήγει στα δίχτυα! Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Πολωνό κίπερ, όμως η ενέργεια του Μακ ήταν φανταστική!


Το 0-1 της Σλοβακίας άλλαξε την εικόνα του ματς καθώς οι παίκτες του Τάρκοβιτς άρχιζαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Πολωνίας προκειμένου να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 27' ο Κούτσκα έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Σέζνι, ενώ στο 33' πάλι ο Κούτσκα με κεφαλιά απείλησε, αλλά ο Σέζνι σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.


Κλείσιμο
Δυο μαζεμένες τελικές στο 34' και στο 35' από Κριχόβιακ και Ζιελίνσκι για την Πολωνία δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, όπως και το σουτ του Λεβαντόφσκι στο 42' που δεν βρήκε στόχο, με τον σούπερ σταρ των Πολωνών απομονωμένο καθώς οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν επίμονα με σέντρες από τα πλάγια χωρίς καμία τύχη απέναντι σε μια καλοστημένη σλοβάκικη άμυνα.

Μοιραίος ο Κριχόβιακ για την Πολωνία, ο Σκρίνιαρ έδωσε τη νίκη στους Σλοβάκους
Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Πολωνία. Αμέσως μετά τη σέντρα και έπειτα από έναν ωραίο συνδυασμό του Κλιχ με τον Ρίμπους, ο τελευταίος γύρισε στην καρδιά της άμυνας της Σλοβακίας και ο Λινέτι, έστω και με ένα... άτσαλο πλασέ, κατάφερε να νικήσει τον Ντουμπράβκα και να ισοφαρίσει σε 1-1! Το γκολ αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των Πολωνών, οι οποίοι δημιούργησαν νέα καλή στιγμή πέντε λεπτά αργότερα, όταν πάλι ο Λινέτι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ντουμπράβκα του είπε «όχι», ενώ στο 53' η κεφαλιά του Γκλικ πέρασε πάνω από το οριζόντιο!



Πάνω όμως που η Πολωνία ήταν κυρίαρχη, έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Κριχόβιακ, που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος, αντίκρισε δεύτερη για φάουλ στον Χρομάντα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 62'. Η Σλοβακία πήρε το πάνω χέρι έπειτα από αυτή την εξέλιξη και στο 69' απέκτησε ξανά το προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σκρίνιαρ, ο οποίος με ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!



Χειρότερη εξέλιξη δεν μπορούσε να υπάρξει για τον Σόουζα, ο οποίος έριξε ό,τι καλύτερο είχε από τον πάγκο, ανάμεσά τους και τον Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν βρήκε ποτέ την ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις τόσο ο Μπέντναρεκ, όσο και ο Σφιντέρσκι απείλησαν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την ισοφάριση, με τη Σλοβακία να κάνει την έκπληξη πανηγυρίζοντας το τρίποντο και πλέον ελπίζει βάσιμα για πρόκριση!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχας), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόσβιακ, Ζιελίνσκι (85' Σφιντέρσκι), Λεβαντόφσκι

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Σάτκα, Πέκαρικ (79' Κοσελνίκ), Χρομάντα (79' Χροσόφσκι), Κούτσκα, Μακ (87' Σούσλοβ), Χάρασλιν (87' Ντούρις), Χάμσικ, Ντούντα (92' Γκρέγκους)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης