Euro 2020, Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1: Ιστορική τριάρα και βήμα πρόκρισης - Δείτε τα γκολ

Euro 2020, Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1: Ιστορική τριάρα και βήμα πρόκρισης - Δείτε τα γκολ

Ο Πάντεφ δεν μπόρεσε να κλέψει τη... δόξα των Αυστριακών, οι οποίοι με αντεπίθεση στο τέλος επικράτησαν 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε  Euro

northmacedonia_austria
Έγραψε ιστορία! Η Αυστρία επικράτησε 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκησε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ηταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε νίκη σε έξι ματς της διοργάνωσης, ωστόσο με μπροστάρη τον Αρναούτοβιτς έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc2ozdy6d0q9-sf)


Ελάχιστες φάσεις, δυο γκολ!

H Αυστρία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στον αντίποδα, η Βόρεια Μακεδονία ήταν σωστά τοποθετημένη, είχε κλειστούς χώρους και δεν άφησε την αντίπαλό της να δημιουργήσει. Ωστόσο, στην πρώτη φάση του ματς είχαμε και γκολ! Στο 18ο λεπτό, ο Ζάμπιτσερ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Λάινερ με όμορφη προβολή νίκησε τον Ντιμιτριέφσκι πετυχαίνοντας το 1-0 για την Αυστρία. Ηταν το δεύτερο γκολ του με την Εθνική και μάλιστα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Οι Αυστριακοί πίεσαν, εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ και στο 22' πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κάλαϊτζιτς δεν πρόλαβε να πλασάρει ιδανικά!

Η ομάδα του Αγγελόφσκι ανέβασε ρυθμό μετά το 25', έδειξε διάθεση και στην μοναδική της φάση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Σκόρερ; Ποιος άλλος από τον... legend Γκόραν Πάντεφ! Ο Αλιόσκι έκανε την πάσα, ο Χιντερέγκερ και ο Μπάχμαν μπερδεύτηκαν και ο Πάντεφ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Ετσι, πέρασε στην ιστορία, αφού ήταν το πρώτο της ομάδας του στο ΕURO, ενώ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος μετά τον Ίβιτσα Βάστιτς που πετυχαίνει τέρμα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά την ισοφάριση η Βόρεια Μακεδονία έδειξε διάθεση να πιέσει, χωρίς όμως να βρει μια μεγάλη ευκαιρία.

Αντεπίθεση με Αρναούτοβιτς, Γκρέγκοριτς

Κλείσιμο
Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Αυστρία πιο δυνατά στο ματς, αλλά απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων δε βρήκε χώρους. Αντίθετα, η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και στο 63’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Νικόλοφ βγήκε απέναντι από τον Μπάχμαν, όμως νικήθηκε, με τον Πάντεφ στη συνέχεια να πλασάρει άουτ. Αρναούτοβιτς και Γκρέγκοριτς μπήκαν στο ματς, έδωσαν κίνηση και σε συνδυασμό με τη «μετάθεση» του Αλάμπα στα χαφ, η Αυστρία έγινε πιο επικίνδυνη. Η πίεση στο κέντρο έγινε εντονότερη και η λύτρωση ήρθε στο 78’!

Ο Αλάμπα έκανε την σέντρα και ο Γκρέγκοριτς με ιδανικό τρόπο πέτυχε το 2-1. Η Βόρεια Μακεδονία βγήκε μπροστά, τα κενά στα μετόπισθεν ήταν πολλά και στο 89’ η Αυστρία σφράγισε το τρίποντο. Ο Αρναούτοβιτς πέρασε τον Ντιμιτρόφσκι, διαμόρφωσε το 3-1 και έγραψε το όνομά του σε μια ιστορική επιτυχία, στην πρώτη νίκη της ομάδας του σε ΕURO.

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46' Λάινχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρντνερ (58' Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (90' Μπαουμγκαρτλινγκερ), Σλάγκερ (90' Ιλσάνκερ), Αλάμπα, Ζάμπιτσερ, Κάλαϊτζιτς (59' Αρναούτοβιτς)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Αγγελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικολόφ (63' Μπεϊτουλάι), Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου (86' Ριστόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82' Τριχόφσκι), Αντέμι, Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η μέρα που συγκλόνισε το Euro: Η κατάρρευση του Έρικσεν - Η δραματική διάσωση και το «Είμαι καλά» από το νοσοκομείο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Πρεμιέρα αύριο για 100.000 υποψηφίους - Τα μέτρα και οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Επιστροφή στην κανονικότητα: Επόμενος σταθμός η 1η Ιουλίου - «Φουντώνει» η συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης