Φιλικά Euro 2020, Ισπανία- Πορτογαλία 0-0: Χορταστικό ντέρμπι χωρίς σκορ

Φιλικά Euro 2020, Ισπανία- Πορτογαλία 0-0: Χορταστικό ντέρμπι χωρίς σκορ

Ισπανία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Μαδρίτη, σε μια σούπερ πρόβα ενόψει EURO - Δοκάρι ο Μοράτα στο τέλος

espanaa
Στην πιο δυνατή τους πρόβα ενόψει EURO, Ισπανία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν κατοχή, εξαιρετικό πρέσινγκ, αλλά ακόμα μια φορά τους έλειψε το εύκολο γκολ. Η Πορτογαλία των τριών βασικών απουσιών δεν είχε διάθεση για ρίσκα, έπαιξε ιδανικά στην άμυνα, ωστόσο δεν εντυπωσίασε δημιουργικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbv30qazv7p5-sf)


Με απουσίες οι Πορτογάλοι, καλύτεροι οι Ισπανοί
Με νέα πρόσωπα παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες, με τον Σάντος να έχει δώσει άδεια στους Κανσέλο, Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα που είχαν υποχρεώσεις με τη Σίτι, ενώ ο Λουίς Ενρίκε κράτησε στον πάγκο βασικούς.

Oι Ισπανοί (4-3-3) μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ήταν πιο επιθετικοί, κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να τόνιζε πως η ομάδα του (4-2-3-1) δεν θα παίξει μόνο άμυνα, ωστόσο στο παιχνίδι δεν έδειξε κάτι περισσότερο. Ο Ρενάτο Σάντσες ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε να κουβαλήσει τη μπάλα προς την επίθεση, ωστόσο όταν ο μέσος της Λιλ εγκλωβιζόταν, τότε υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Στο πρώτο 30λεπτο, οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι, πίεζαν ψηλά, ανάγκαζαν τους φιλοξενούμενους στο εύκολο λάθος και έβγαζαν ωραίους συνδυασμούς.

Μάλιστα, στο 30' είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Μπουσκέτς έκλεψε, ο Μοράτα έκανε υπέροχη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Τόρες πέρασε άουτ! Οι Πορτογάλοι μετά το 30 ανέβασαν ρυθμό, έγιναν πιο κινητικοί και στο 37' από το πουθενά πλησίασαν το γκολ, έπειτα το λάθος του Ουνάι Σιμόν. Η ομάδα του Σάντος πίεζε πιο σωστά, δυσκόλεψε τους γηπεδούχους, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε μόλις ένα σουτ με τον Σεμέντο.

Η Ισπανία τις φάσεις, μοιραίος ο Μοράτα!
Κλείσιμο
Η Ισπανία ήταν πιο επιθετική και στην επανάληψη, μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε καλές στιγμές να σκοράρει, αλλά ο Μοράτα τόσο στο 50' όσο και στο 54' έχασε ευκαιρίες. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κυκλοφορούσε καλύτερα, πίεζε και στο 58' είχε ακόμα μια δυνατή φάση. Τρομερή ενέργεια του Γιορέντε, έκλεψε από τον Πέπε, αλλά ο Σαράμπια σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στο ματς Φερνάντες και Καρβάλιο, έβαλε ταχύτητα στα χαφ και αμέσως η ομάδα του έγινε απειλητική. Ο Ρονάλντο έκανε ωραία σέντρα, αλλά ο Ζότα δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Το ματς είχε ρυθμό, οι Ισπανοί απείλησαν στο 67' με τον Φεράν Τόρες, ενώ δυο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κριστιάνο πέρασε άουτ. Οι πολλές αλλαγές άλλαξαν την εικόνα του ματς, η Πορτογαλία θα μπορούσε με τον Ρονάλντο να βρει δίχτυα, ενώ η Ισπανία είχε στο 87’ ακόμα μια καλή στιγμή με τον Φεράν Τόρες.

Οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη γοήτρου, μιας και στις καθυστερήσεις είχαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μοράτα βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Λαπόρτ (79' Ντ. Γιορέντε), Γκαγιά, Παου Τόρες (63' Γκαρθία), Μπουσκέτς (63' Ρόδρι), Τιάγκο (62' Πέδρι), Σαράμπια (75' Μορένο), Γιορέντε, Ρουίθ (75' Κόκε), Μοράτα, Φεράν Τόρες

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Πέπε (59' Καρβάλιο), Φόντε, Γκερέιρο (81΄Μέντες), Σεμέντο, Ολιβέιρα (59' Μπρούνο), Περέιρα, Σάντσες (70' Παλίνια), Κριστιάνο, Ζότα (70' Σίλβα), Φέλιξ (46' Πότε)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης