Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-Λαύριο 100-72: «Πράσινο» showtime στον πρώτο τελικό

Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-Λαύριο 100-72: «Πράσινο» showtime στον πρώτο τελικό

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League και με το εύκολο 100-72 απέναντι στο Λαύριο έκανε το 1-0 στην κούρσα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος

pao__basket
Τα πράγματα είναι απλά. Δεν έγινε τίποτε λιγότερο από το... αναμενόμενο.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε εμφατικά το γεγονός ότι είναι το μεγάλο φαβορί των τελικών και με το 100-72 απέναντι στο Λαύριο έδειξε τις... διαθέσεις του και για τη συνέχεια της σειράς. Προς το παρόν έκανε το 1-0 και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το Λαύριο παρουσιάστηκε κουρασμένο από τη σειρά με τον Προμηθέα, οι «πράσινοι» ήταν πιο «φρέσκοι» και φρόντισαν να μετατρέψουν την πρώτη αναμέτρηση σε... παράσταση για έναν ρόλο από το πρώτο ημίχρονο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbu7joyrg655-sf)


Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης μία ώρα αρχύτερα. Και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα» του πρώτου τελικού. Δυνατή άμυνα και δεν άφηνε τους παίκτες του Λαυρίου να... πάρουν ανάσα. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» να τρέξουν στο transition, να βρουν εύκολους πόντους και να προηγηθούν με 15-0 στο πεντάλεπτο του αγώνα! Η διαφορά έφτασε και στο +17 (19-2 στο 6') με τους «πράσινους» να ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (24-8). Ένα διάστημα όπου είχαν 9/12 δίποντα, αλλά και 1/7 τρίποντα ενώ το Λαύριο μετρούσε 3/14 εντός παιδιάς.

Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε και στο +22 με το «τριφύλλι» να φτάνει τον δείκτη του σκορ στο 30-8! Όμως από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη άρχισαν να... βρίσκουν το χέρι τους έξω από τα 6.75 μέτρα! Είναι χαρακτηριστικό ότι κατάφεραν να μειώσουν σε 44-31 έχοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο 8/15 τρίποντα! Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να έχει έναν καταπληκτικό Παπαπέτρου με 8 πόντους και 12 ασίστ (!!!) στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κάτας είχε χρησιμοποιήσει 11 από τους 12 παίκτες (Παπαγιάννης 10π., Μήτογλου 10π.), οι οποίοι μέτρησαν 16/23 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 8/9 βολές ενώ το Λαύριο (Ντέιβις 10π., Κόζι 9π.) είχε αντίστοιχα 3/18 δίποντα, 8/18 τρίποντα και 4/7 βολές.

Κλείσιμο
Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν «καρμπόν» με το ξεκίνημα του αγώνα. Σερί 13-0 ο Παναθηναϊκός και η διαφορά στο +31 (65-34), δείγμα και των όσων συνέβαιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο Λαύριο, ενώ η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στην 3η περίοδο ήταν το +35 (77-42) στο 28'. Φυσικά η συνέχεια ήταν απλά... τυπική διαδικασία για την «πράσινη» νίκη και το 1-0 στη σειρά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ξεκάθαρα διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας. Τα στατιστικά αποτυπώνουν του λόγου το αληθές και την διαφορά των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφτασε κοντά στο «triple double» και θα μπορούσε να το πετύχει εάν και εφόσον είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 13 ασίστ (σ.σ. οι 12 στο πρώτο ημίχρονο) και 6 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Κανείς άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υστέρησε. Και αν δεν είχε τόσο «γεμάτη» στατιστική ο Παπαπέτρου, όλοι πρόσφεραν τον δικό τους... οβολό για την εύκολη επικράτηση των «πρασίνων» στον πρώτο τελικό.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Καμία σχέση ο Τάισον Κάρτερ των μικρών τελικών με τον πρώτο τελικό. Εντελώς εκτός κλίματος αγώνα με 0/8 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το αρχικό 15-0 του Παναθηναϊκού είχε «δείξει» από το ξεκίνημα του αγώνα και τα όσα θα συνέβαιναν στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό της σειράς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό μπλοκ του Λευτέρη Μποχωρίδη πάνω στον Τάισον Κάρτερ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αμερικανός του Λαυρίου προσπάθησε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να πετάξει κάτι. Αν και εδώ που τα λέμε, ούτε και το Λαύριο δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας έχει κάτι να πετάξει...

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 52-34, 79-47, 100-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ 1-0

Παναθηναϊκός – Λαύριο 100-72

Λαύριο - Παναθηναϊκός (5/6, 17:00, ΕΡΤ-3)

Παναθηναϊκός - Λαύριο (7/6, 20:00, ΕΡΤ3)

Λαύριο - Παναθηναϊκός (10/6, 20:00, ΕΡΤ-3) - αν χρειαστεί

Παναθηναϊκός -Λαύριο (13/6, 20:00. ΕΡΤ-3) - αν χρειαστεί


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Νίκος Καρανίκας: Είμαι ο «σκάουτερ» του Αλέξη Τσίπρα, εγώ τον ανακάλυψα!


Τραγωδία στα Μάλγαρα: Θρήνος στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του μόλις 18μηνων βρέφους

Καιρός: Γενικά αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα βρέξει το απόγευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης