Champions League: Σε καραντίνα οι οπαδοί των Σίτι και Τσέλσι που ταξίδεψαν στο Πόρτο

Champions League: Σε καραντίνα οι οπαδοί των Σίτι και Τσέλσι που ταξίδεψαν στο Πόρτο

Εκατοντάδες οπαδοί των δύο αγγλικών ομάδων που ταξίδεψαν στο Πόρτο για τον τελικό του Champions League τέθηκαν σε καραντίνα με απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς η Πορτογαλία βγήκε από την πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου

porto
Το πρωί της Κυριακής φίλοι της Σίτι που ταξίδεψαν με πτήση της Ryanair από το Πόρτο προς το Μάντσεστερ, ενημερώθηκαν από την εφαρμογή Test and Trace του NHS, πως θα πρέπει να τεθούν σε δεκαήμερη καραντίνα, χωρίς βέβαια ο αριθμος των θετικών να έχει γίνει γνωστός.

Η ίδια οδηγία δόθηκε και σε τρείς πτήσεις οπαδών της Τσέλσι, υπό τον φόβο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων μετά το ταξίδι των 12.000 οπαδών στην Πορτογαλία. Μάλιστα αν οι οπαδοί μετακινήθαν οργανωμένα με πτήσεις που οργανώθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον σύλλογο - όπως στην περίπτωση της Σίτι-  οι φίλαθλοι επικοινώνησαν μεταξύ τους, έτσι ώστε να υπάρχει ταχύτατη πληροφόρηση για πιθανή επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Βρετανική Κυβέρνηση έβγαλε από την πράσινη λίστα της την Πορτογαλία, η οποία παρότι βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown, θεωρείται εστία μόλυνσης μετά και τις εικόνες συνωστισμού τον φίλων της Σπόρτινγκ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα, η χώρα της Ιβηρικής, υπέστη ένα καταστροφικό ξέσπασμα της COVID-19 νωρίτερα φέτος και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους εάν δεν μπορεί να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση. Ακόμη, η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους εκτός υπαίθριων χώρων μπαρ και εστιατορίων που έχουν άδεια εξακολουθεί να απαγορεύεται. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Νίκος Καρανίκας: Είμαι ο «σκάουτερ» του Αλέξη Τσίπρα, εγώ τον ανακάλυψα!


Τραγωδία στα Μάλγαρα: Θρήνος στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του μόλις 18μηνων βρέφους

Καιρός: Γενικά αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα βρέξει το απόγευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης