Super League 1, play out, Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Σφράγισε μια υπέροχη χρονιά

Super League 1, play out, Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Σφράγισε μια υπέροχη χρονιά

H Λαμία ολοκλήρωσε την καταπληκτική της πορεία στην «εποχή Γρηγορίου» στη Super League 1 με μια ακόμη νίκη καθώς με το γκολ του Ρόμανιτς πέρασε από τη Ριζούπολη με το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης

5303980
Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή στη Super League Interwetten έπαιξαν ένα ανοικτό ματς, χωρίς άγχος, στη Ριζούπολη, με την ομάδα της Φθιώτιδας να φεύγει με το διπλό (0-1) χάρη στο τέρμα του Ρόμανιτς στο 10'.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να βρει την ισοφάριση. Η Λαμία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν με ακόμα μια νίκη στην εξαιρετική πορεία της με τον Γρηγορίου, ενώ για τον Απόλλωνα Σμύρνης υπάρχει ακόμα το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbe1nvqbxsc9-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Χάβος και Γρηγορίου
Ο Μάκης Χάβος για τον Απόλλωνα Σμύρνης παρέταξε ένα 3-5-2 με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα τους Τσαμπούρη, Κάλισιρ και Ντομίνγκες και τους Χουχούμη και Μπαξεβανίδη στις δύο πλευρές. Στον άξονα ήταν ο Φατιόν με τον Κολ, με τον Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή τους Φερνάντεθ και Ιωαννίδη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία και αυτός με ανάλογο σχηματισμό. Ο Επασί στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Βύντρα, στις δύο πλευρές οι Σαραμαντάς και Προβυδάκης, στον άξονα οι Τζανδάρης, Γκούγκα και Τιρόνε και στην κορυφή οι Καραμάνος και Ρόμανιτς

Κλείσιμο
Γεμάτο πρώτο μέρος με τον Ρόμανιτς να κάνει το 0-1
Αμφότερες οι ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον στη Ριζούπολη. Άγχος δεν υπήρχε και αυτό βοήθησε ώστε να γίνει ένα ανοικτό ματς, με καλό ρυθμό. Τόσο ο Απόλλων όσο και η Λαμία έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 10' από το γέμισμα του Επασί, ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά, ο Ρόμανιτς νίκησε τον Κάλισιρ στη διεκδίκηση της μπάλας και βγήκε τετ-α-τετ με τον Βέρχουλστ, πλασάροντας στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Απόλλων απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με σουτ του Φερνάντεθ, το οποίο σταμάτησε ο Επασί, ενώ στο 18' ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει ξανά, αλλά το σουτ του Προβυδάκη από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή κόντραρε στον Χουχούμη, ο οποίος έσωσε τον Απόλλωνα από ένα δεύτερο γκολ. Από τη Λαμία ο Ρόμανιτς αποτελούσε τον πιο επικίνδυνο παίκτη. Μάλιστα ο Σέρβος εξτρέμ θα μπορούσε να είχε βρει και ένα δεύτερο γκολ στο 31', αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε. Λίγο νωρίτερα η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε απειλήσει με διαγώνιο σουτ του Χουχούμη, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Οι γηπεδούχοι στο 34' έφτασαν ξανά στην περιοχή της Λαμίας με τον Φατιόν με μια περίτεχνη ενέργεια με ψαλιδάκι να προσπαθεί να νικήσει τον Επασί, αλλά τον τελευταίο σωστά τοποθετημένο να βγάζει σε κόρνερ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία του Ρόμανιτς, ο οποίος στο 45' με εξ επαφής κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη, έστειλε την μπάλα πάνω στον Βέρχουλστ που μπλόκαρε.

Ο Απόλλων την υπεροχή, αλλά η Λαμία έφυγε με το διπλό
Ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπεντινέλι τροφοδότησε τον Ιωαννίδη με τον τελευταίο να πλασάρει και τον Ατζέτζο να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Η Ελαφρά Ταξιαρχία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει την ισοφάριση, με τη Λαμία να περιμένει περισσότερο για να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση. Στο 65' ο Μπεντινέλι εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που βρήκε, μπήκε κάθετα, αλλά το σουτ που έπιασε, απέκρουσε ο Επασί.

Οι παίκτες του Χάβου εξακολουθούσαν να κάνουν παιχνίδι και να βρίσκονται σε φάση επίθεσης, ωστόσο δεν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις καλές στιγμές που δημιουργούσαν. Μια τέτοια ήρθε εκ νέου στο 78' όταν ο Μπεντινέλι σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς με τη Λαμία να ολοκληρώνει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν.

MVP: Ο Ρόμανιτς έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος. Πολύ κινητικός, βρήκε το γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμα ένα.

Στο ύψος του: Ο Επασί κάτω από την εστία της Λαμίας όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί κρατώντας το μηδέν.

Ο αδύναμος κρίκος: Σε ένα ματς τόσο ανοικτό, ο Απόλλων θα έπρεπε να είχε βρει δίχτυα. Η γραμμή κρούσης του είχε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη εκείνη του Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η γκάφα: Αν μπορεί να χαρακτηριστεί κάποια στιγμή ως τέτοια, αυτή είναι τότε η χαμένη διεκδίκηση του Κάλισιρ από τον Ρόμανιτς, φάση από την οποία ήρθε το 0-1.

Το στραγάλι: Ο Τσαγκαράκης είχε ένα εύκολο απόγευμα στη Ριζούπολη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ματς χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και κατ' επέκταση χωρίς άγχος για τις δύο ομάδες. Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, με ανοικτό ματς και ευκαιρίες τόσο από τον Απόλλωνα Σμύρνης όσο και από τη Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων είχε την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με τη Λαμία να φεύγει με το διπλό από τη Ριζούπολη με το γκολ του Ρόμανιτς, σημειώνοντας ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στην εξαιρετική πορεία της με τον Γρηγορίου στο τιμόνι.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (80' Ρώσση), Τσαμπούρης (63' Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (80' Λαγός), Φερνάντεθ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (80' Βάρκας)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης (86' Μπιάρνασον), Γκούγκα, Τιρόνε (59' Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86' Πίτι)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης