Αρης: Τι δεν πήγε καλά στη συνεργασία με τον Μήτρογλου και το διαζύγιο δείχνει αναπόφευκτο

Αρης: Τι δεν πήγε καλά στη συνεργασία με τον Μήτρογλου και το διαζύγιο δείχνει αναπόφευκτο

Κώστας Μήτρογλου και Αρης δύσκολα θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, στη μέση υπάρχει βέβαια ένα κλειστό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και το gazzetta.gr αναλύει τι δεν πήγε καλά σ’ αυτή τη σχέση…

Screenshot_2021-05-14_Γιατι_το_διαζυγιο_Αρη_-_Μητρογλου_δειχνει_αναποφευκτο_1_
Αυτή άρχισε με όνειρα και προσδοκίες γιατί ο ένας είδε στο… πρόσωπο του άλλου τη λύση του προβλήματός του. Ο Άρης πίστεψε στην επιθυμία ουσιαστικής επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου, εκτίμησε ότι ο τελευταίος θα λύσει το επιθετικό πρόβλημά του κι έφτασε στο σημείο (την ύστατη στιγμή) να κάνει ένα βήμα πίσω, προ της διαφαινόμενης συμφωνίας του με τον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Χερόνιμο Μπαράλες. Στην πραγματικότητα, αυτή (σχεδόν) είχε κλείσει καθώς ο Αστέρας είχε αντιληφθεί ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να «φυλακίσει» το μυαλό του Αργεντίνου επιθετικού.

Αυτό άρχισε να ταξιδεύει προς Θεσσαλονίκη μεριά από τις αρχές του Γενάρη. Είχε προετοιμάσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του για συμβόλαιο διάρκειας (τουλάχιστον) 1.5 έτους στους «κίτρινους». Μόνο που στο κρίσιμο σημείο, ο Άρης έκανε στροφή 180ο μοιρών, στράφηκε στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου επενδύοντας στην πρόθεση επιστροφής του τελευταίου στην ποδοσφαιρική σκηνή έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο. Στην ίδια περίοδο, ο ίδιος ο παίκτης είχε αμφιβολίες υπό την έννοια ότι ήθελε να είναι απολύτως προσεκτικός στο επόμενο βήμα του έπειτα από τον οδυνηρή εμπειρία του στη Μαρσέιγ.

Η λογική της απόκτησης Μήτρογλου
 
Στις 26 του περασμένου Γενάρη επικυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών με την άφιξη του παίκτη στη Θεσσαλονίκη και την υπογραφή του συμβολαίου. Πολύ καθυστερημένα για έναν παίκτη ο οποίος είχε να αγωνιστεί (τουλάχιστον) δέκα ολόκληρους μήνες και τον οποίον ο Άρης είχε άμεση ανάγκη.

Παρένθεση: Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρχαν φωνές εντός του Άρεως οι οποίες επέμεναν για την απόκτηση του Χερόνιμο Μπαράλες. Γιατί ο Αργεντίνος έπαιζε, είχε αγωνιστικό ρυθμό, ξέρει το Πρωτάθλημα, δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, εκτιμήθηκε δε ότι ταίριαζε περισσότερο στο αγωνιστικό στιλ του Άρη όπου οι ευθύνες του φορ περιοχής δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή γκολ αλλά επεκτείνονται στη συμμετοχή στην πίεση που ασκεί ο Άρης στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τελικώς, ο Άρης προχώρησε στην απόκτηση του Μήτρογλου με τη γνώση ότι θα χρειαζόταν χρόνο για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτή η απόφαση βασίστηκε στην πλεονεκτική θέση που είχε αποκτήσει στη βαθμολογία και το αγωνιστικό σχέδιο προέβλεπε να του δοθεί χρόνος συμμετοχής στα παιχνίδια που ολοκλήρωναν την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος γι’ αυτόν τον σκοπό. Στόχος ήταν να παρουσιαστεί έτοιμος στα Playoffs.

Η συμφωνία κυρίων και το συμβόλαιο

Κλείσιμο
Με τη επικύρωση της συμφωνίας, αυτομάτως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο Άρης μετρούσε αντίστροφα περιμένοντας να δει στο γήπεδο έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς με τη σπουδαία καριέρα και περίμενε την επίλυση του βασικού αγωνιστικού προβλήματός του, το εύκολο γκολ. Ο δε Μήτρογλου να αναρριχηθεί στη θέση του βασικού φορ της ομάδας. Η δε αίσθηση που επικράτησε ότι ένα 20ήμερο θα ήταν αρκετό για να βρει αγωνιστικό ρυθμό αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη. Σημείωση: Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Υπάρχει μόνο μια συμφωνία κυρίων για το ενδεχόμενο αρνητικής εξέλιξης των πραγμάτων το οποίο αποδείχθηκε και το πλέον ρεαλιστικό. Γιατί όλα πήγαν στραβά.

Η εμπιστοσύνη που χάθηκε…

Αυτό έγινε προϊόντος του χρόνου. Η άποψη των πρωταγωνιστών έχει μεγαλύτερη αξία, είναι βέβαιο ότι με το τέλος του Πρωταθλήματος θα την εκφράσουν. Σίγουρα όμως κλονίστηκε η σχέση του έμπειρου επιθετικού με τον Άκη Μάντζιο. Στην πραγματικότητα συνέβη, ό,τι συνήθως συμβαίνει όταν ο παίκτης θεωρεί ότι θα έπρεπε να παίζει περισσότερο αλλά η άποψη του προπονητή είναι κάθετα αντίθετη.

Ο Μήτρογλου εκτιμά ότι δεν του δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος συμμετοχής ούτως ώστε να βρει αγωνιστικό ρυθμό, ενδεχομένως να περίμενε να λειτουργήσει η ομάδα περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση. Να τον βοηθήσει να επιβεβαιώσει την επιθυμία ουσιαστικής επιστροφής. Στα επτά παιχνίδια που απέμεναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πήρε 138 αγωνιστικά λεπτά και χρησιμοποιήθηκε δύο φορές στο βασικό σχήμα. Η δεύτερη ήταν απέναντι στον ΟΦΗ όπου υπέστη θλάση. Στα Playoffs έπαιξε ακόμη λιγότερο καθώς μέτρησε 79 αγωνιστικά λεπτά σε τέσσερις αγώνες. Γι’ αυτό θεωρεί ότι ο Άκης Μάντζιος δεν τον βοήθησε για την ουσιαστική επιστροφή του γιατί δεν αμφισβητείται ότι ο Μήτρογλου δεν έχει ρυθμό.

Ο Άκης Μάντζιος έδειξε τα πιστεύω του μέσα από τις αποφάσεις του. Θεώρησε ότι σε περίπτωση που λειτουργούσε προς την κατεύθυνση της παροχής χρόνου και ευκαιριών στον Μήτρογλου δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ομάδας του και παράλληλα θα διέλυε τις αγωνιστικές ισορροπίες μιας πετυχημένης ομάδας. Έκρινε ότι ο 33χρονος φορ δεν είναι έτοιμος, πως δεν μπορεί να υπηρετήσει το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, άρα η εντονότερη χρησιμοποίησή του θα καταπατούσε τους κανόνες ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης γιατί θα αδικούσε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Τι συνέβη στην Τούμπα…
 
Φημολογείται ότι υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Άκη Μάντζιου με τον Κώστα Μήτρογλου στο σημείο που ο τελευταίος κλήθηκε για να μπει στο παιχνίδι. Δεν είναι αλήθεια. Δεν υπήρξε επεισόδιο. Ο Μάντζιος κάλεσε τον ποδοσφαιριστή να μπει άμεσα στο παιχνίδι (καθώς το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ) και ο Μήτρογλου διαμαρτυρήθηκε ότι του δόθηκε περιορισμένος χρόνος προθέρμανσης. Στην πραγματικότητα, σε μια σχέση που έχει κλονιστεί, όλα ενοχλούν. Ακόμη κι ένα πεντάλεπτο επιπλέον προθέρμανσης.

Πλέον, θεωρείται αδύνατο να συνυπάρξουν οι δύο άντρες και αποδείχθηκε το εξής. Ο Μήτρογλου ήταν μια λανθασμένη επιλογή για τον Άρη και ο Άρης μια εξίσου λάθος επιλογή για τον Μήτρογλου. Ο τελευταίος δεν κοινοποίησε ποτέ αυτά που πέρασε στη Μαρσέιγ, αλλά χρειάζεται χρόνο και κανονική προετοιμασία ούτως ώστε να βάλει τις βάσεις μιας πραγματικής επιστροφής. Στον Άρη ήξερε ότι δεν θα είχε χρόνο και αντιλήφθηκε ότι μετά από ένα σημείο αυτός μετρούσε αντίστροφα. Οι δε «κίτρινοι» έκαναν λάθος επιλογή γιατί είχαν άμεση ανάγκη από έναν φορ που… βάζει. Ήταν τουλάχιστον ουτοπική η αίσθηση ότι ένας ποδοσφαιριστής (όσο σπουδαία καριέρα κι αν έχει κάνει) με δέκα μήνες απουσίας από την πραγματική δράση, θα μπορούσε σε 1-2 μήνες (εν μέσω αγωνιστικής δράσης άρα και προσαρμοσμένο πλάνο προπόνησης) να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Άρα, επρόκειτο για μια σχέση η οποία χτίστηκε σε λάθος βάση.

Τι προβλέπεται να γίνει;
 
Ο τερματισμός της συνεργασίας μοιάζει αναπόφευκτος κι ίσως αυτό να μην εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από το αν θα επικυρωθεί η συμφωνία του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άκη Μάντζιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στη μέση υπάρχει όμως ένα κλειστό συμβόλαιο, αν και πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο παίκτης δεν σκοπεύει να πατήσει σ’ αυτό, εφόσον βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ήδη ο ατζέντης του λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον από δύο ομάδες.

Πηγη: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης