Super League 1 play off, Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Χαμένη ευκαιρία για το +10 αν και το Τριφύλλι έπαιζε με 10!

Super League 1 play off, Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Χαμένη ευκαιρία για το +10 αν και το Τριφύλλι έπαιζε με 10!

Ο Αρης ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 71' λόγω αποβολής του Πούγγουρα, αλλά έμεινε στο 0-0 και στο +7 από τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά στην τελευταία αγωνιστική της Super League 1 δεδομένης της απειλής του -6 για την υπόθεση Λάσκοφ

aris_pao_playoff
Άρης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στο «Κλ. Βικελίδης» σ’ ένα παιχνίδι όπου οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι αλλά και… άσφαιροι καθώς δεν αξιοποίησαν καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η κυριαρχία του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν φάνηκε αρκετή για τον Άρη από τη στιγμή που σ’ ένα ακόμη παιχνίδι αποδείχθηκε η αδυναμία του στο γκολ. Γιατί η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε ευκαιρίες αλλά όχι και τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Σωκράτη Διούδη. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Αντίδραση μετά την απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι από την τεχνική ηγεσία δεν υπήρξε καθώς οι «πράσινοι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, έμοιαζαν ασύνδετοι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και είχαν σε κακή μέρα τους δύο στόπερ. Ο Σένγκεφελντ αποχώρησε τραυματίας ενώ ο Πούγγουρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία 20 λεπτά.

Ένα ημίχρονο, δύο φάσεις
Η επιστροφή στο 4-2-3-1 και οι αλλαγές στο βασικό σχήμα στοιχειοθέτησε αναγκαία και λογική επιλογή για τον Άκη Μάντζιο ο οποίος είδε τον Άρη να καταγράφει υψηλότατο ποσοστό κατοχής μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, να βγάζει συνεργασίες αλλά ως επί των πλείστων να μην δημιουργεί τελικές προσπάθειες αντίστοιχες του χρόνου που είχε την μπάλα στα πόδια του (65% στο πρώτο ημίχρονο). Κύριος δημιουργός για τους «κίτρινους» ήταν ο Ματέο Γκαρσία σ’ ένα από τα πιο δραστήρια φετινά παιχνίδια του, έχοντας την υποστήριξη του Λούκας Σάσα ο οποίος έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Από τη συνεργασία των δύο τελευταίων ήρθε και η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους «κίτρινους» στο 43’ όταν ο Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στην… κερκίδα από πλάγια θέση εντός περιοχής, παρότι είχε ανοιχτό οπτικό πεδίο και ο Διούδης ήταν εξουδετερωμένος.

Επιλέγοντας κατά κύριο λόγο την αριστερή πλευρά για να επιτεθεί, το στοιχείο που έλειπε από τον Άρη ήταν η λεπτομέρεια στην τελική πάσα. Δεν την είχε σε μια έξυπνη κάθετη πάσα του Ματέο στον Μπερτόγλιο στο 13’ ή στη φάση του 36ου λεπτού όπου από τη βαθιά μπαλιά του Ροζ, ο Ματέο Γκαρσία καθυστέρησε να εκτελέσει και δεν κέρδισε τίποτε περισσότερο από ένα κόρνερ. Σίγουρα η αντίδραση του Αργεντίνου ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη του Δημήτρη Μάνου στο 15ο λεπτό ο οποίος βρέθηκε στο ένας μ’ έναν με τον Πούγγουρα αλλά χάθηκε κάπου στη σκέψη του μεταξύ της εκτέλεσης και της επιπλέον ντρίμπλας, μπέρδεμα το οποίο ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον στόπερ του Παναθηναϊκού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbbfotu5g9i1-sf)


Άργησε ο Χατζηγιοβάνης
Κλείσιμο
Χωρίς πίεση ψηλά, με ξεκάθαρη λογική να δώσει μπάλα στον Άρη και πρόθεση να αξιοποιήσει τις κινήσεις στους κενούς χώρους, ο Παναθηναϊκός μάλλον είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Σύντομα το αρχικό 4-4-2 άλλαξε καθώς το 4-2-3-1 μετά το 20λεπτο έστειλε τον Μακέντα στην αριστερή πλευρά και τον Βιγιαφάνες σε ρόλο 10αριού πίσω από τον Καρλίτος. Οι «πράσινοι» δεν ισορρόπησαν το παιχνίδι για περισσότερα από δέκα αγωνιστικά λεπτά (20’ έως 30’), διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσαν να είχαν βρει δίχτυα με δημιουργό τον Μακέντα και τελικό αποδέκτη τον Χατζηγιοβάνη. Ο τελευταίος «δέχθηκε» πίεση από τον Γκάνεα και στο (ούτως ή άλλως) αδύναμο πλασέ του, η παρέμβαση του Λούκας Σάσα ήταν καταλυτική.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbbgam92rymp-sf)


Η δεύτερη φορά του Μαντσίνι
Αφού ο Ντάνιελ Μαντσίνι πέταξε στα σκουπίδια τη δεύτερη σπουδαία ευκαιρία του για γκολ στο 47’, ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του ψάχνοντας το προβάδισμα μέσα από το συνδυαστικό ποδόσφαιρο αλλά… σκοντάφτοντας πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα του Παναθηναϊκού. Η πρώτη αλλαγή για τους «πράσινους» ήταν αναγκαστική κι έγινε στο 52’ καθώς ο (κακός στο παιχνίδι) Σένγκεφελντ δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει κι ελλείψει άλλου στόπερ επιστρατεύτηκε ο Σάντσεθ.

Προσπαθώντας το κάτι παραπάνω, πέρασε ανεκμετάλλευτη η τρομερή μπαλιά του Μπερτόγλιο στον Ματέο Γκαρσία στο 60’ καθώς ο τελευταίος δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο κι έτσι αναλώθηκε σε μια προσπάθεια δίχως ουσία. Λίγο αργότερα ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι τον Μπρούνο Γκάμα, προηγήθηκαν όμως οι αλλαγές του Παναθηναϊκού. Βλέποντας την ομάδα του να έχει παθητικό ρόλο, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έριξε τον Μαουρίσιο στο κέντρο αποσύροντας τον Καρλίτος (ο οποίος πέρασε απαρατήρητος, αλλά και τον Ιωαννίδη αντί του Χατζιγιοβάνη.

Η τρομερή απόκρουση του Διούδη
Αυτή έγινε στο 67ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα (σχεδόν) από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 72’ ανατράπηκε η αριθμητική ισορροπία με μια ανόητη ενέργεια από τον Πούγγουρα ο οποίος έπιασε από το λαιμό τον Μαντσίνι και τον πέταξε στο έδαφος και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Καθώς ο Παναθηναϊκός απείλησε με μια κεφαλιά του Βιγιαφάνες, ο Άρης πίεσε για το γκολ. Προφανώς περίμενε καλύτερο τελείωμα από τον Μπρούνο στο 79’.

Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός άλλαξε λογική στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς έψαξε το γκολ, γεγονός που οδήγησε σε παιχνίδι με διαδοχικές εναλλαγές στην κατοχή της μπάλας αλλά δίχως τη σπουδαία ευκαιρία καθώς στο 83’ ο νεαρός Καραγιάννης (έπαιξε στο κέντρο της άμυνας) σταμάτησε υποδειγματικά τον Μάνο στο ένας εναντίον ενός. Με σωστές τοποθετήσεις ο Διούδης δεν είχε πρόβλημα να απομακρύνει κάθε κίνδυνο για την εστία του Παναθηναϊκού, ειδικά στο σουτ του Γκάνεα στις καθυστερήσεις.

MVP: Ο Λούκας Σάσα ήταν ο άρχοντας του κέντρου, συμμετείχε και στο δημιουργικό κομμάτι αλλά η παρουσία του δεν έφτασε για τον Άρη.

Στο ύψος του: Ο Σωκράτης Διούδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στην εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα και γενικώς είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς ο Παναθηναϊκός, λίγο περισσότερο οι Σένγκεφελντ, Πούγγουρας, ο τελευταίος γιατί αποβλήθηκε.

Η «γκάφα»: Αυτή του Σένγκεφελντ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους αλλά για καλή του τύχη ο Μαντσίνι (έχοντας απέναντί του τον Διούδη), όπως στη φάση του 43ου λεπτού, έστειλε και πάλι την μπαλα στην κερκίδα.

Το «στραγάλι»: Σωστή η αποβολή του Πούγγουρα από τον Ούγγρο Βαντ ο οποίος χάρισε μερικές κίτρινες κάρτες κυρίως στους παίκτες του Παναθηναϊκού (Σανκαρέ, Χουανκάρ).

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος κι αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς ο Άρης ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού αλλά και άσφαιρος στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Παναθηναϊκός είχε παθητικό ρόλο, τον πλήγωσε και η αποβολή του Πούγγουρα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (84’ Σούντγκρεν), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σασα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (64’ Γκάμα), Γκαρσία, Μαντσίνι (79’ Μπρούνο), Μάνος

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Χουανκάρ, Σέγνκεφελντ (53’ Σάντσεθ), Πούγγουρας, Μολό, Σανκαρέ (74’ Σανκαρέ), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (63’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνες, Καρλίτος (63’ Μαουρίσιο), Μακέντα (74’ Καραγιάννης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Νύχτα τρόμου για Σφαιρόπουλο: Κλείστηκε σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ

Αντριάνο: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου είχα μία μεγάλη τρύπα στην καρδιά» (vid).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης