Super League play, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0: Ο Μασούρας ξεκίνησε τη φιέστα - Δείτε το γκολ

Super League play, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0: Ο Μασούρας ξεκίνησε τη φιέστα - Δείτε το γκολ

Ο Ολυμπιακός  επικράτησε με 1-0 ΠΑΟΚ χάρις στο γκολ του Μασούρα στο 32' στα... προεόρτια της φιέστας για τον 46ο των ερυθρόλευκων- Για 20 λεπτά φάνηκε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τελική!  - Δυο δοκάρια οι Πειραιώτες με Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη

5301357
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 3-4-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ζοζέ Σα. Η τριάδα της άμυνας απαρτιζόταν από Παπασταθόπουλο, Σεμέδο και Χολέμπας. Αριστερός μπακ - χαφ ήταν ο Ρέαμπτσιουκ, δεξιός ο Ανδρούτσος, Εμβιλά και Μπουχαλάκης συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Μπρούμα και Μασούρας έπαιξαν στα «φτερά» και ο Αραμπί στην κορυφή για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbbib7vuci8h-sf)


Ο ΠΑΟΚ κι αυτός ξεκίνησε με την ίδια διάταξη. Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία του Δικεφάλου. Ροντρίγκο, Βαρέλα και Μιχαηλίδης συνέθεσαν την τριάδα των μετόπισθεν. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Μπάμπα, τη δεξιά ο Λύρατζης, Τσιγγάρας και Αουγκούστο ήταν το κεντρικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, οι Τζόλης (αριστερά), Ουάρντα (δεξιά), Κρμέντσικ (κορυφή) στην επίθεση.

Η ευκαιρία του Κρμέντσικ και η έξοδος του Σωκράτη
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 2' ο Ουάρντα βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ολυμπιακού έπειτα από μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου. Στο 4' ο Τζόλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά το πλασέ του Κρμέντσικ αποκρούστηκε από τον Σα. Ακολούθησε άστοχο σουτ του Λύρατζη πάνω από το δοκάρι. Στην ίδια φάση ο Σωκράτης ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μοιριαίο, έφυγε βουρκωμένος από τον αγωνιστικό χώρο και στο 8' μπήκε στη θέση του ο Καμαρά, με αποτέλεσμα να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας ο Εμβιλά.

Οι διαδοχικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού
Από το δέκατο λεπτό ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και έφτασε σε διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 10' το σουτ του Μπρούμα έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, στο 11' το σουτ στην κίνηση από τον Αραμπί μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ πέρασε έξω. Ο ΠΑΟΚ διέκοψε την επιθετική δυναμική του Ολυμπιακού στο 19', όταν μετά τη σέντρα του Μπάμπα από αριστερά, η προβολή του Τζόλη πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει και να φτάνει σε τελικές. Στο 23' το σουτ του Καμαρά λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έδιωξε με το ένα χέρι ο Πασχαλάκης, στο 28' η κεφαλιά του Ρέαμπτσιουκ ήταν άστοχη, στο 29' ο Αραμπί έβαλε το πόδι, αλλά όχι τόσο δυνατά για να 'νικήσει' τον Πασχαλάκη από κοντά.

Η γκολάρα του Μασούρα

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbbfmfgk6k21-sf)

Στο 32ο λεπτό ο Ουάρντα βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Ρέαμπτσιουκ. Επωφελήθηκε ο Χολέμπας που έγινε κάτοχος της μπάλας, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε στον αγωνιστικό χώρο όταν του έβαλε κόντρα ο Λύρατζης. Η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος έδωσε στον Αραμπί, αυτός στον Μασούρα, ο οποίος με δεξί σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο Χολέμπας πέρασε προσωρινά εκτός αγώνα καθώς πονούσε, αλλά επέστρεψε λίγο αργότερα.

Ακόμα και μετά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει σε τελικές. Στο 35' το σουτ του Αραμπί αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη, στο 39' η σέντρα σουτ του Ανδρούτσου από δεξιά κατέληξε στη συμβολή των δοκών και στο ίδιο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Μπρούμα έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 42' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το πάτημα του Χολέμπας στον Τσιγγάρα και στο 45' για μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ουάρντα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Μιχάι και το λάθος που δεν αξιοποίησε ο Μπρούμα
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε στο ματς τον Μιχάι αντί του Λύρατζη, αλλά το 3-4-3 παρέμεινε. Ο Ροντρίγκο πήγε δεξί φουλ μπακ και ο Μιχάι στο κέντρο της άμυνας. Στο 52' ο Πασχαλάκης έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το 1-0 στην κεφαλιά του Μασούρα. Δύο λεπτά αργότερα η εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 59' ο Μπρούμα έχασε σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Μιχάι έκανε λάθος κοντρόλ, ο Μασούρας έκλεψε και έδωσε στον Αραμπί, αυτός στον Μπρούμα, αλλά το σουτ του Πορτογάλου μέσα από την περιοχή και δεξιά, αφού πρώτα ντρίμπλαρε τον Μιχαηλίδη, πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Ακολούθησαν τέσσερις αλλαγές, δύο για τον ΠΑΟΚ και δύο για τον Ολυμπιακό και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 71ο λεπτό. Ο Αραμπί γύρισε στον Φορτούνη, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο Αραμπί έκανε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Όργωνε το γήπεδο, γυρνούσε πίσω για να κάνει παιχνίδι, έδινε πάσες από τις οποίες προέκυπταν τελικές και φυσικά εκτελούσε και ο ίδιος, ώσπου αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Χασάν.

Η είσοδος Κωνσταντέλια
Ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του Αραμπί με τον Χασάν, ο Γκαρσία έβγαλε τον Τζόλη και έβαλε τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από την ακαδημία του ΠΑΟΚ (πέντε γηγενείς του Δικεφάλου αγωνίστηκαν στο ντέρμπι). Ήταν η δεύτερη εφετινή συμμετοχή του Κωνσταντέλια, έπειτα από αυτή κόντρα στις 17 Ιανουαρίου 2021.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ παρά τις αλλαγές του Γκαρσία δεν μπορούσε να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμη και ο καλύτερος παίκτης του εφετινού ΠΑΟΚ, ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 85' ο Φορτούνης επιτέθηκε κατά μέτωπο, άφησε πίσω τον Κρέσπο, αλλά το... κάτι σαν σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Το δοκάρι του Μπουχαλάκη
Και η τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό. Το μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη βρήκε το αριστερό δοκάρι κι έφυγε εκτός εστίας. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το 1-0 μέχρι το 90'+3' και πλέον οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στον τελικό του Κυπέλλου.

MVP: Γιώργος Μασούρας. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού έκρινε το παιχνίδι με το φοβερό γκολ που σημείωσε. Βοήθησε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, γυρνώντας πίσω για να δώσει βοήθειες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπρούμα άφησε αναξιοποίητες όλες του τις τελικές ενέργειες, αρκετές από τις πάσες του ήταν λανθασμένες. Δεύτερη διαδοχική εμφάνιση που θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πραγματοποίησε μια ακόμα μεστή εμφάνιση. Δεν έβαλε γκολ, αλλά έδωσε ασίστ. Λειτούργησε όχι μόνο ως στράικερ, πολλές φορές και ως δεκάρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάι λίγο μετά την είσοδό του έκανε λάθος, από το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να έρθει το 2-0, αλλά ο Μπρούμα αστόχησε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Είχε μπόλικη δουλειά ο διαιτητής Φωτιάς και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε τρία πέναλτι, δύο φορές για μαρκαρίσματα στον Ουάρντα (από Σωκράτη και Ανδρούτσο) και άλλο ένα για μαρκάρισμα στον Τζόλη (από μαρκάρισμα του Σα). Επίσης ζήτησε κόκκινη για το πάτημα του Χολέμπας στον Τσιγγάρα, ενώ ο Ουάρντα δαμαρτυρήθηκε πως του έκανε φάουλ ο Ρέαμπτσιουκ πριν τελικά σκοράρει ο Μασούρας. Όλες οι φάσεις ασφαλώς εξετάστηκαν από το VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πήρε ένα ακόμη ντέρμπι. Έκανε πολλές περισσότερες τελικές και ήταν ανώτερος από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο δεν απείλησε σχεδόν καθόλου.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (66' Φορτούνης), Αραμπί (77' Χασάν), Μπρούμα (66' Βαλμπουενά).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαϊηλίδης (76' Κρέσπο), Λύρατζης (46' Μιχάι), Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Μπάμπα, Τζόλης (76' Κωνσταντέλιας), Ουάρντα (59' Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (60' Σφιντέρσκι).


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Νύχτα τρόμου για Σφαιρόπουλο: Κλείστηκε σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ

Αντριάνο: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου είχα μία μεγάλη τρύπα στην καρδιά» (vid).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης