ΠΑΟΚ-Άρης: Ποιος θα είναι το αφεντικό της πόλης;

ΠΑΟΚ-Άρης: Ποιος θα είναι το αφεντικό της πόλης;

Το τελευταίο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έρχεται σε μια χρονική στιγμή που μπορεί να σφραγίσει και με τη βούλα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Screenshot_2021-05-09_ΠΑΟΚ-Αρης_Ποιος_θα_ειναι_το_αφεντικο_της_πολης_
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει τη θέση του στην τετράδα, ή και τίποτε, αν δεν κάνει τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός.

Ο Άρης χρειάζεται νίκη ή ένα βαθμό αν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τρεις νίκες.

Ο ΠΑΟΚ
Νικώντας την ΑΕΚ στην έδρα της για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφάλισε το ένα μονοπάτι που οδηγεί στην Ευρώπη, αυτό της βαθμολογίας, αφού πλέον η τετράδα δεν χάνεται.

 
Το άλλο μονοπάτι, αυτό του Κυπέλλου, δεν έχει πλέον ευρωπαϊκό προορισμό, αλλά έναν τίτλο.

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟΚ τελευταία φαίνεται να έχει πρόβλημα μόνο με τον Παναθηναϊκό, αφού έχει χάσει ένα από τα επτά τελευταία πρωταθλήματος , αυτό από τον Παναθηναϊκό.

 
Έχει χάσει δύο από τα 12 τελευταία επίσημα, και τα δύο από τον Παναθηναϊκό. Επίσης από τα τελευταία 10 επίσημα δεν έχει κερδίσει τέσσερα, τα τρία με τον Παναθηναϊκό.

Είναι αήττητος στα 16 φετινά ματς της έδρας του, 18 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ.

Έχει 10 νίκες και οκτώ ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το πρώτο φέτος που δεν σκόραρε. Είχε σκοράρει και στα 15 προηγούμενα για το πρωτάθλημα.

Ο Άρης
Μπορεί ο βαθμός που πήρε ο Άρης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να είχε τη σημασία του, ωστόσο πολύ σημαντικότερα γεγονότα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν οι απώλειες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που τον φέρνουν πολύ κοντά στην Ευρώπη. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα όλα τελειώνουν.

Έφερε ισοπαλία 1-1 στα δύο τελευταία παιχνίδια του, με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, αφού προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε μετά το 80’ και στα δύο.

Έχασε από τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα των Playoffs, μετά από μια εντυπωσιακή κανονική περίοδο εκτός έδρας. Νικώντας τον Παναθηναϊκό στα Playoffs έκανε ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά κερδίζει οκτώ αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας.

Μεταξύ τους
Για δεύτερη σεζόν στη σειρά, ο Άρης σταμάτησε το αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Τον νίκησε στις 13 Δεκεμβρίου 2020, όπως τον είχε νικήσει και στις 4 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο η νίκη εκείνη με 4-2, είναι μια από τις πλέον ιστορικές στο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί σταμάτησε ένα εκπληκτικό αήττητο 51 αγώνων πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ  και άλλο ένα σερί 25 αγώνων χωρίς ήττα εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ έχανε μετά από 22 μήνες.

Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στα δύο από τα έξι τελευταία μεταξύ τους, αφού δεν είχε νίκη στα 11 προηγούμενα επίσημα, 10 για το πρωτάθλημα!

Πριν από δύο μήνες ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στη νίκη μέσα στην Τούμπα μετά από δέκα και πλέον χρόνια, αφού προηγήθηκε 2-0, αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος!

Και τα πέντε τελευταία ντέρμπι στην Τούμπα έληξαν ισόπαλα! Τέσσερα για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 46
Ισοπαλίες: 42
Νίκες Άρη: 30

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 31
Ισοπαλίες: 18
Νίκες Άρη: 9

Τα παιχνίδια της σεζόν
13.12.2020: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0
(40’ πέναλτι Γκάμα)
07.03.2021: ΠΑΟΚ – Άρης 2-2
(87’ σουτ Ίνγκασον, 90’ πέναλτι Βιειρίνια – 26’ σουτ Μπερτόλιο, 69’ σουτ Μάνος)
21.04.2021: Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
(6’ σουτ Σβαμπ. Στο 86’ 2η κίτρινη Ουάρντα)

ΠΗΓΗ GAZZETTA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης