Europa League: Έγραψε ιστορία η Βιγιαρεάλ και παίζει τελικό με τη Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ των ημιτελικών

Europa League: Έγραψε ιστορία η Βιγιαρεάλ και παίζει τελικό με τη Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ των ημιτελικών

 Η Βιγιαρεάλ άντεξε στο Λονδίνο και το 0-0 της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Europa League, καθώς είχε νικήσει με 2-1 στην Ισπανία - Η Ρόμα πέτυχε νίκη γοήτρου επικρατώντας 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αν δεν ήταν σε εκπληκτική βραδιά ο Ντε Χέα τότε οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν το 6-2 του πρώτου αγώνα

Villareal2
Οι «Κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν το «Κίτρινο Υποβρύχιο« στον φετινό τελικό του Europa League (θα διεξαχθεί στο Γκντάνσκ της Πολωνίας στις 26 Μαΐου) που σε αντίθεση με το Champions League δεν θα είναι εμφύλιος.

Κι αυτό οφείλεται στην εκπληκτική Βιγιαρεάλ που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού κυπέλλου παίρνοντας διπλή εκδίκηση από την Άρσεναλ. Το πρώτο σκέλος αφορούσε τον δραματικό αποκλεισμό της το 2006 στα ημιτελικά του Champions League (με χαμένο πέναλτι του Ρικέλμε στις καθυστερήσεις του αγώνα ρεβάνς). Το δεύτερο τον προπονητή της Ουνάι Έμερι ο οποίος απομακρύνθηκε πέρσι από την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ ως αποτυχημένος και ένα χρόνο αργότερα την άφησε οριστικά εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, τα 13 συνοικά γκολ που πέτυχαν στα δύο ματς Γιουνάιτεντ και Ρόμα τα λένε όλα με τους Ιταλούς μετά το 6-2 στο Μάντσεστερ να βρίσκονται πίσω στο σκορ, αλλά να κάνουν την ανατροπή στο 2ο ημίχρονο κι αν ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν κατέβαζε τα ρολά τότε ίσως ζούσαμε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τους τζιαλορόσι να αρκούνται στη νίκη γοήτρου με 3-2...

Άρσεναλ-Βιγιαρεάλ 0-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb6guuvn25cx-sf)


Η Βιγιαρεάλ στον πρώτο τελικό Europa League της ιστορίας της. Το «κίτρινο υποβρύχιο» με... «όπλο» το 2-1 του «Θεράμικα» και την τύχη στα δύο δοκάρια του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, άντεξε στο Λονδίνο, κράτησε στο μηδέν (0-0) την Άρσεναλ και έκλεισε εισιτήριο για το Γκντανσκ, όπου στις 26 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τον αγγλικό «εμφύλιο» στο Champions League, δεν θα υπάρχει και δεύτερος στο Europa League. Αυτός είναι ο πέμπτος τελικός στην καριέρα του Ουνάι Έμερι. Ο Βάσκος θα παίξει τον πέμπτο τελικό αυτής της διοργάνωσης στην καριέρα του και θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο. Έχει κατακτήσει τρία σερί με τη Σεβίλλη, έχει χάσει ένα με την Άρσεναλ.

Κλείσιμο
Η Άρσεναλ προσπάθησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να βάλει την μπάλα κάτω, αλλά η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη ευκαιρία. Ο Τσουκουέζε στο 5' έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Λένο με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 22' ο Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 26' οι «γκάνερς» άγγιξαν το γκολ. Σε φάση διαρκείας μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε το μονοκόμματο διαγώνιο σουτ με το εξωτερικό, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Ρούλι. Ο Τσουκουέζε βγήκε νοκ-άουτ λόγω μυϊκού τραυματισμού και στο 38' παραλίγο ο Αργεντινός τερματοφύλακας του «κίτρινου υποβρυχίου» να υποπέσει σε απίθανη γκάφα.

Έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε φαινομενικά εύκολο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά με δεύτερη προσπάθεια την μάζεψε. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Ο Πεπέ στο πλασέ του δεν σημάδεψε σωστά, ενώ ο Σμιθ-Ρόου δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρούλι και με πεσμένο τον Αργεντινό κάτω δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 53ο λεπτό η ισπανική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Μορένο είχε δίπλα του τον Τριγκέρος, αλλά δεν τον αξιοποίησε. Τελείωσε μόνος του τη φάση με σουτ με το αριστερό, ο Λένο όμως μπλόκαρε. Στο 79' η Άρσεναλ είχε και δεύτερο δοκάρι. Και πάλι με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος νίκησε δύο αντιπάλους στον αέρα, πάλι όμως το δοκάρι του στέρησε το γκολ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (90+3' Ενκετία), Χόλντινγκ, Μάρι, Τέρνι (80' Ουίλιαν), Σάκα, Σμιθ-Ρόου, Τόμας, Πεπέ, Όντεγκααρντ (66' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (79' Λακαζέτ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Μάριο Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (90+1' Μορένο), Παρέχο, Κοκλέν, Τριγκέρος, Μορένο, Τσουκουέζε (29' λ.τρ Πίνο - 90+1' Μόι Γκόμεθ), Αλκάθερ (72' Μπάκα).

Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb6guuvuj8ux-sf)

Με τον Νταβίντ Ντε Χέα να κάνει μια σειρά από καταπληκτικές αποκρούσεις και τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει δις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε γλυκιά ήττα από την συγκινητική Ρόμα (3-2) και στις 26 του μηνός θα διεκδικήσει το δεύτερο Europa League τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ.


Μπορούν δύο παίκτες να νικήσουν έντεκα; Όχι, αλλά... σχεδόν! Μετά από καιρό, ο Νταβίντ Ντε Χέα θυμήθηκε τον φανταστικό εαυτό του, ο Έντινσον Καβάνι σκόραρε δις και, παρ' ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 3-2 στη Ρώμη από τη Ρόμα, προκρίθηκε με συνολικό σκορ 8-5 στον τελικό του Europa League, όπου στις 26 του μηνός θα αντιμετωπίσει στο Γκντανσκ την απίθανη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι.

Οι Τζιαλορόσι, μετά το 6-2 του πρώτου αγώνα, έψαχναν ένα θαύμα στη ρεβάνς και πίστεψαν για λίγο σε αυτό, με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα πρώτα λεπτά, με τον Ντε Χέα να αρνείται σχεδόν βέβαιο γκολ στον Μαντσίνι και την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα να μην εκμεταλλεύεται καθόλου τα πρώτα, πολύ καλά της λεπτά.

Η Γιουνάιτεντ, με τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ βασικό μετά από δυο μήνες και τον Έρικ Μπαϊλί να επιστρέφει από τον τραυματισμό του, άργησε να μπει στο... κλίμα του ματς, αλλά όταν το έκανε, άγγιξε το γκολ σε πλασέ του Καβάνι όπου η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και σε τετ – α – τετ του Ουρουγουανού επιθετικού με τον Αντόνιο Μιράντε.

Η τρίτη ήταν και η τυχερή για τον «Matador», ο οποίος σε μια κόντρα νίκησε τον τερματοφύλακα της Ρόμα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βάζοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο δίδυμο αγώνων με τους Ιταλούς (39').

Η (ούτως ή άλλως τελειωμένη) υπόθεση πρόκριση έδειχνε ακόμα πιο ξεκαθαρισμένη, αλλά η Ρόμα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και, προς τιμήν της, πάλεψε μέχρι τέλους και παρά τις ατυχίες της, αφού έχασε με τραυματισμό τους Κρις Σμόλινγκ και Μπρούνο Πέρες.

Χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν πλέον, οι Ρωμαίοι βγήκαν χωρίς άγχος στην επανάληψη και, μέσα σε τρία λεπτά, έφεραν τα πάνω – κάτω, με κοντινή κεφαλιά του Έντιν Τζέκο (57') και ωραίο γυριστό του Μπράιαν Κριστάντε (60').

Η Γιουνάιτεντ, η οποία έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, θόλωσε απίστευτα για πέντε λεπτά, με τον Ντε Χέα να αποφεύγει περαιτέρω... τρομάρες, αρνούμενος το τρίτο γκολ της ελπίδας σε απίστευτες ευκαιρίες εξ' επαφής των Τζέκο, Πέδρο και Χένριχ Μκχιταριάν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb6g1rr63k9d-sf)


Πίσω ο Ντε Χέα έκοβε και μπροστά ο Καβάνι... έραβε, αφού με εξαιρετική κεφαλιά μετά από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, έβαλε οριστικά τέλος στην ωραία, ποδοσφαιρική τελετή του «Ολίμπικο» (68').

Ο νεαρός Πολωνός Νίκολα Ζαλέφσκι στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έδωσε με την βοήθεια του Άλεξ Τέλες (χρεώθηκε εντέλει αυτογκόλ του Βραζιλιάνου) τη νίκη γοήτρου στη Ρόμα (83') κόντρα σε μια Γιουνάιτεντ που είναι σαφέστατα το φαβορί για τον τελικό, αλλά προβλημάτισε με την αμυντική της αστάθεια...

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Μιράντε – Κάρσντορπ, Σμόλινγκ (30' λ. τρ. Νταρμπόε), Ιμπάνιες, Μπρούνο Πέρες (69' λ. τρ. Σαντόν) - Κριστάντε, Μαντσίνι – Πέδρο (76' Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Μκχιταριάν – Τζέκο (76' Μπόρχα Μαγιοράλ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα – Ουάν Μπισάκα (46' Μπράντον Γουίλιαμς), Μπαϊλί, Μαγκουάιρ, Σο (46' Άλεξ Τέλες) - Ντε Μπέεκ, Φρεντ – Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες (84' Μάτα), Πογκμπά (64' Μάτιτς) - Καβάνι (73' Ράσφορντ).



Ειδήσεις σήμερα:

Αισιοδοξία για Σουλεμάνα στον Ολυμπιακό

«Συναγερμός» για το ενδιαφέρον Μουρίνιο για Σα

Πρόταση για τελικό Κυπέλλου με 25.000 κόσμο με rapid ή self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης