Super League 1 play off, Παναθηναϊκός-Αστέρας 2-2: «Χαρακίρι» - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play off, Παναθηναϊκός-Αστέρας 2-2: «Χαρακίρι» - Δείτε τα γκολ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές τον Αστέρα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, αλλά έχασε τρεις τρομερές ευκαιρίες (δύο δοκάρια) στο β΄ ημίχρονο και πλέον η έξοδος στην Ευρώπη απομακρύνεται

paoasterasss
Ούτε τώρα και σιγά – σιγά... αποχαιρετισμός. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Αστέρα που αγωνίζεται απλά για την αξιοπρέπειά του, δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, να εκμεταλλευτεί την Λεωφόρο και να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες του για την Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb5kf2as6ozd-sf)


Δυο φορές πίσω στο σκορ οι «πράσινοι», ισοφάρισαν άμεσα, είχαν χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή, ξανά όμως η τακτική με τα γεμίσματα ήταν η μοναδική βάσει και της αντίστασης που προέβαλε ο Αστέρας με την αμυντική οργάνωση...

«Φωνές» από το «τριφύλλι» για το πέναλτι που κέρδισε ο Μπαράλες σε φάση με τον Πούγγουρα στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, αδιανόητη χαμένη ευκαιρία με Πούγγουρα και Καρλίτος για το come-back, δοκάρι ο Σανκαρέ στο 90'!

Πως ξεκίνησαν:
Ο Παναθηναϊκός είχε αλλαγή της τελευταίας στιγμής λίγο πριν την έναρξη του ματς, αφού ο Μαουρίτσιο αισθάνθηκε σφίξιμο στη γάμπα στο τελευταίο σπριντ της προθέρμανσης και αποχώρησε από την 11άδα για να μπει ο Αλεξανδρόπουλος. Ο Διούδης ήταν στα γκολπόστ, με τους Βέλεθ και Πούγγουρα στα στόπερ και τους Μολό – Χουάνκαρ δεξιά κι αριστερά στα μετόπισθεν.

Κλείσιμο
Στα χαφ πέρα από τον προαναφερθέντα νεαρό μέσο, ήταν ο Νιάς με τον Βιγιαφάνιες, ενώ, ο Ενγκομπακοτό τοποθετήθηκε αριστερά και ο Χατζηγιοβάνης δεξιά, με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αστέρας με τον Παπαδόπουλο στην εστία, είχε τους Κώτσιρα και Τασουλή δεξιά κι αριστερά στην άμυνα, με τους Χριστόπουλο και Σουάρεθ στα στόπερ. Στο χώρο του κέντρου ο Μουνάφο κινήθηκε μαζί με τον Ριέρα και τον Βαλιέντε, ενώ στην επίθεση ο Μπαράλες είχε τον Τιλίκα δεξιά και τον Σίτο αριστερά.

Απροσεξία και τρέξιμο κόντρα στην οργάνωση
Ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος, τιμωρήθηκε και έπρεπε μετά να τρέξει πολύ περισσότερο. Από το πρώτο 10λεπτο σε τέτοιο παιχνίδι, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, όταν στο 10ο λεπτό το γύρισμα του Κώτσιρα από δεξιά βρήκε τον Σουάρεθ αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι και ο στόπερ των Αρκάδων έκανε το 1-0. Ο Μολό είχε γίνει μόνος με τρεις αντιπάλους στο συγκεκριμένο σημείο σε φάση που εκτέθηκε τρομερά η άμυνα των «πράσινων».



Με τις γραμμές του Αστέρα να κινούνται σε απόλυτο συγχρονισμό πολύ κοντά η μία με την άλλη και την άμυνα να μένει ψηλά δίχως να δίνει πολύ βάθος για να σπρώξει ο Παναθηναϊκός σωστά τη μπάλα, το πράγμα είχε ζορίσει πολύ για το σύνολο του Μπόλονι. Ευκαιρίες δεν μπορούσε να φτιάξει το «τριφύλλι», οι επαφές του Μακέντα με την μπάλα ήταν ελάχιστες, ενώ, ο Ενγκμπακοτό ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικά προσπαθώντας να κάνει κινήσεις και στην περιοχή αλλά και να κουβαλήσει τη μπάλα. Άλλωστε, ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την πιο στρωτή φάση του Παναθηναϊκού με κεφαλιά στην κίνηση στο 34' που έφυγε άουτ.

Το Κάρμα του Παπαδόπουλου και 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb5hitck9661-sf)

Έπειτα από τα όσα είχαν συμβεί στην Τρίπολη στο πρώτο ματς των δύο ομάδων με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 97' και να χαρίζει βαθμό στον Αστέρα, ο πορτιέρε της ομάδας του Ράσταβατς επειτα από τραγικό λάθος επέτρεψε την ισοφάριση. Ο Βιγιαφάνιες έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει απειλή για τα καρέ του Αστέρα.

Ο Παπαδόπουλος δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα τον προσπέρασε και ο 24χρονος εξτρέμ των «πράσινων» πλάσαρε σε κενή εστία για την ισοφάριση και το 1-1. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάπως περισσότερο τις πτέρυγές του αφού από τον άξονα δεν μπορούσε να υπάρξει δημιουργία, οι Αλεξανδρόπουλος και Νιας στο κέντρο προσπαθούσαν να κόψουν τη μπάλα αν εκείνη πήγαινε προς το μισό γήπεδο του Παναθηναϊκού, ωστόσο, θα ερχόταν ακόμα μια «ψυχρολουσία» για τους γηπεδούχους.

Πέναλτι στον Μπαράλες και «φωνές»
Ο Αστέρας μπορεί να μην απειλούσε και να μην είχε τρόπο να ξαναβρεθεί με τόσο καλές προϋποθέσεις στα καρέ του Διούδη όπως το είχε κάνει στη φάση του γκολ από τον Σουάρεθ, ωστόσο, συνέβησαν πολλά προτού πάρει το νέο προβάδισμα στο σκορ με 2-1 στο 41'. Αρχικά ο Τασουλής κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής από αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε και από το πλάγιο άουτ υπήρξε υπόδειξη για επανάληψη, με τη μπάλα να παραμένει στα χέρια των φιλοξενούμενων.

Από το γέμισμα που έγινε, ο Μπαράλες έχει βάλει πλάτη τον Πούγγουρα και ο ρέφερι δείχνει πέναλτι. Ακούει τον VAR, πάει να δει και μόνος του τη φάση και δεν αλλάζει απόφαση. Ψηλά η επαφή είναι ανεπαίσθητη, στα πόδια πάλι δεν φαίνεται κάτι, ωστόσο ο Μπαράλες έστησε τη μπάλα την άσπρη βούλα και με σκαφτό σουτ νίκησε τον Διούδη προκαλώντας με τον πανηγυρισμό του και τα φιλιά στον Βέλεθ...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb5hn3rxkozl-sf)


Το ιδανικό με συμμετοχή Μακέντα
Όσο κι αν δεν μπορούσε εκείνος να φανεί απειλητικός και να γίνει ενεργό κομμάτι κάποιας επίθεσης του Παναθηναϊκού, ο Φεντερίκο Μακέντα πρόσφερε το γκολ της ισοφάρισης και παραλίγο και αυτό της ανατροπής! Στο 51' δικαίως φώναξε για χέρι του Σουάρες σε φάση που ο αντίπαλος αμυντικός απομάκρυνε από πάνω του και ο ρέφερι αφού πρώτα είδε και το on-field review, έδειξε την άσπρη βούλα απ' όπου ο Χατζηγιοβάνης έγραψε το 2-2 στο 53ο λεπτό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb5ick5b23h5-sf)


Με τον Μπαράλες να ... κάνει σόου, να βγαίνει μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο, να επιστρέφει και τελικά να γίνεται αλλαγή λίγο αργότερα, ο Μακέντα έβγαλε με τακουνιά τον Χουάνκαρ στην περιοχή, ο Ισπανός κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής, όμως το δεξί σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ στο 63'.

Το έψαξε, έδωσε το... τελειωτικό χτύπημα ο Σανκαρέ
Ο Αστέρας έχοντας πλέον βάλει τον Τζίμα που δεν είναι καθαρό σέντερ – φορ, ήξερε πως να οχυρωθεί στα μετόπισθεν αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να περιοριστεί μονάχα στα γεμίσματα, ενώ ταυτόχρονα οι Αρκάδες έδειχναν να μπορούν να τρέξουν μπροστά και να βρουν χώρους. Οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ έντονα για να βρουν γκολ και ο Πούγγουρας έκανε μεγάλη γκέλα στο 72' ακουμπώντας την μπάλα με το κεφάλι ενώ πίσω του περίμενε ο Καρλίτος να σκοράρει σε κενή εστία και τελικά πέτυχε το δοκάρι...

Το «τριφύλλι» φάνηκε, βέβαια, απρόσεκτο στην άμυνα όταν ο Αστέρας κατάφερε να μεταφερθεί μπροστά και στο 77' ο Τασουλής θα μπορούσε να κάνει τεράστια ζημιά πατώντας περιοχή μπροστά από τον Βέλεθ και σουτάροντας με το δεξί πολύ κοντά στον Διούδη, δίχως να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα... Ο Αστέρας κράτησε το σκορ, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο σωστό, ακόμα και το τετ-α-τετ του Σανκαρέ στο 90' χτύπησε στο δοκάρι και κάπως έτσι ήρθε ακόμα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Μπόλονι...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Πούγγουρας. Μολό, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Νιάς, Ενγκμπακοτό (73' Καμπετσής), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (65' Καρλίτος)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Βαλιέντε, Τιλίκα (79' Ρεγκίς), Μπαράλες (56' Τζίμας), Μουνάφο, Σουάρεθ, Ριέρα (56' Γκόμες), Κώτσιρας (90' + 4' Γκαρθία), Σίτο (56' Αλί Μπαμπά), Χριστόπουλος

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το φετινό καλοκαίρι - Τα διδάγματα από την τουριστική περίοδο του 2020

Η περίεργη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την πρώην του - Κάθε χρόνο έκανε διακοπές μαζί της!

Αριθμός ρεκόρ: 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης