Έντεν για το Eurobasket ’87: «Δύο Έλληνες μας πρόσφεραν λεφτά για να χάσουμε στον τελικό»

Έντεν για το Eurobasket ’87: «Δύο Έλληνες μας πρόσφεραν λεφτά για να χάσουμε στον τελικό»

Ο Χέινο Έντεν παραχώρησε συνέντευξη και έδωσε συνέχεια στις δηλώσεις του Μαρτσιουλόνις

eeeelllllussrrr
Συνέχεια στις δηλώσεις που έκανε ο Σαρούνας Μαρτσιουλόνις περί απόπειρας δωροδοκίας στον τελικό του Ευρωμπασκέτ του 1987 από Έλληνες, έδωσε ο Χέινο Έντεν σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «sport.postimees.ee».

Μέλος της εθνικής ομάδας της ΕΣΣΔ, o Εσθονός ανέφερε ότι δύο Έλληνες μεσήλικες τον πλησίασαν και του προσέφεραν χρήματα για να χάσουν στον τελικό.

«Είχαμε μία μέρα κενό ανάμεσα στους αγώνες. Στα ρεπό πηγαίναμε στην πόλη. Πριν από τον τελικό, επισκέφθηκα μαζί με τον Σεργκέι Ταρακάνοφ ένα κατάστημα με σουβενίρ στην Αθήνα. Δύο μεσήλικες μας πλησίασαν ευγενικά και ο ένας ήρθε κα μας μίλησε. Μου είπαν να χάσουμε τον τελικό, δεν θυμάμαι το ποσό που μας πρόσφεραν, ίσως πέντε χιλιάδες, ίσως δέκα χιλιάδες δολάρια, Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό εκείνη την εποχή. Τους είπαμε πως ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε το τουρνουά και τους χαιρετήσαμε», ανέφερε ο Έντεν.

Στο δημοσίευμα το οποίο φέρει τίτλο, «πολλά πράγματα συνέβησαν εκεί», αναφερόμενος στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας πρόσθεσε ότι είδε τον Γκομέλσκι, προπονητή της ΕΣΣΔ με τον Κώστα Πολίτη να κάθονται μαζί στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

«Κάποιους μήνες αργότερα, ο Γκομέλσκι φώναξε σε γεμάτη αίθουσα γιατί δεν του είπα να μπω στον τελικό. Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στη διάρκεια ενός αγώνα; Ο Γκαράστας (σύμβουλος της ομάδας) είπε επίσης ότι στη συνάντηση πριν από τον τελικό, η πόρτα της αίθουσας χτύπησε και κάλεσαν τον Γκομέλσκι, που δεν γύρισε ποτέ. Δεν το θυμάμαι ακριβώς αυτό το περιστατικό. Όμως γνώριζα πως στην ταράτσα του ξενοδοχείου που μέναμε υπήρχε μια πισίνα. Δεν πηγαίναμε εκεί, αλλά αποφάσισα να πάω μια μέρα. Εκεί τότε βρισκόταν ο Γκομέλσκι και ο προπονητής της Ελλάδας, ο Κώστας Πολίτης. Ένιωσα άβολα και έφυγα. Αυτό έγινε λίγες ημέρες νωρίτερα, όχι την παραμονή του τελικού. Γιατί όμως να συναντηθούν μόνοι τους εκεί, ενώ μπορούσαν να μιλήσουν λόμπι του ξενοδοχείου; Ο Γκαράστας ήταν σίγουρος πως ο τελικός θα δινόταν, ήξερε περισσότερα. Είναι πιθανό το σενάριο να είχε γραφτεί. Πολλές καταστάσεις μου είχαν δημιουργήσει αμφιβολίες».

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το φετινό καλοκαίρι - Τα διδάγματα από την τουριστική περίοδο του 2020

Η περίεργη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την πρώην του - Κάθε χρόνο έκανε διακοπές μαζί της!

Αριθμός ρεκόρ: 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης