Super League 1 play out, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-1: Άλμα παραμονής - Δείτε το γκολ

Super League 1 play out, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-1: Άλμα παραμονής - Δείτε το γκολ

Ο Παναιτωλικός έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από τους «Ζωσιμάδες» καθώς με το γκολ του Μπαρμπόσα νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έκανε το πιο μεγάλο άλμα προς την παραμονή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι άουτ της Super League 1

panaitolikos22
Μία πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (24/4) ο Παναιτωλικός, καθώς κέρδισε στους «Ζωσιμάδες» με 1-0 τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, έφτασε στους 27 βαθμούς και με 2 ματς να απομένουν πήρε μεγάλη «ώθηση» για τη «μάχη» της παραμονής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caw0p704sfzd-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cavyb4o5qadl-sf)


Ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Οικονομόπουλο, Κάργα, Παντελάκη στα στόπερ, τον Σάλιακα δεξιό μπακ χαφ, τον Πήλιο αριστερό, τους Ντονίνγκες, Κάστρο, Λιάσο στον άξονα και τους Μπρένερ, Ελευθεριάδη επιθετικό δίδυμο.

Κλείσιμο
Ο Τραϊανός Δέλλας είχε τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μανθάτη, Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη, Ντάλσιο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Μπαρμπόσα, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Βέργο

ΜΕ 7 ΕΠΙΘΕΤΟΚΟΓΕΝΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Σέντρα στο ματς λοιπόν, σε έναν αγώνα όπου οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και δεν είναι τυχαίο πως στα μπακ τους ήταν 2 μεσοεπιθετικοί που έχουν ξαναπαίξει τη θέση (Μανθάτης, Ντάλσιο), ενώ ευρύτερα στο αρχικό τους σχήμα ήταν 7 επιθετικογενείς (οι ακραίοι οπισθοφύλακες και οι Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα, Ντουάρτε, Βέργος). Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους με ένα «σφιχτό» 3-5-2 και δοκιμές ήθελαν να πάνε σε σετ παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό. Με εξαίρεση μία ατομική ενέργεια του Μεντόσα που όμως ανακόπηκε από τον Οικονομόπουλο, στο υπόλοιπο διάστημα ο ΠΑΣ κρατούσε μπάλα αλλά ως εκεί.

ΤΟ 0-1 ΟΤΑΝ Ο ΠΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10
Στο 20’ όμως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έμεινε για λίγο με 10 καθώς ο Κάργας ήταν εκτός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και μόλις είχε πάρει άδεια να επιστρέψει και τα «καναρίνια» το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Ο Ντάλσιο βρήκε χώρο, έκανε τη σέντρα και ο Μπαρμπόσα μόνος στο δεύτερο δοκάρι (ο στόπερ του ΠΑΣ δεν πρόλαβε να τον καλύψει) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στην πρώτη τελική του αγώνα.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Αυτόματα τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Γιαννίκης διαφοροποίησε τον σχηματισμό του και «γύρισε» σε 4-2-3-1, κάτι που ναι μεν επέτρεψε εκ νέου στην ομάδα του να έχει την κατοχή (στα επίπεδα του 60%), όμως οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και «επίσημα» απειλήθηκαν μόνο με το πλασέ του Ελευθεριάδη που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κνετ, όμως ο 30χρονος έδειχνε εκτεθειμένος και το γκολ ίσως να μην μετρούσε. Αντίθετα οι «κυανοκίτρινοι» έδειχναν πιο απειλητικοί, αλλά ο Λοντίγκιν είπε «όχι» στον Ντουάρτε (38’) και επενέβη σωστά σε παράλληλες και γεμίσματα των φιλοξενουμένων.

Ο ΠΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ «ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ
Στο δεύτερο μισό και με το «ζητούμενο», για τα «καναρίνια», τεράστιο, το θέαμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να «σβήσουν» το ματς και τα κατάφεραν. Αφησαν την κατοχή στους γηπεδούχους ακόμη και σε επίπεδα πάνω του 70%, το ματς παίζονταν στο μισό των φιλοξενουμένων, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» αμύνονταν εξαιρετικά. Ο ΠΑΣ μετά το 64’ έπαιξε 4-4-2 χωρίς όμως να κάνει φάση, ενώ στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι έβαλαν 3ο στόπερ (τον Μαλή) για να «κλειδώσουν» τον αγώνα. Ετσι μετά το 46’ δεν είδαμε κάτι ουσιαστικό και το 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων παρέμεινε.

MVP: Οι Μπαρμπόσα, Εντινγκά. Ο πρώτος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και στο φινάλε «κέρδισε» πολύτιμα φάουλ που έδωσαν «ανάσες» στην άμυνά του. Παίζοντας με την εμπειρία και την ποιότητά του. Ο δεύτερος εκτός του ότι ήταν σχεδόν αλάνθαστος στον άξονα, «καθάρισε» πάρα πολλές στατικές μπάλες.

Στο ύψος του: Οι Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης ήταν σαν ένα… σώμα. Εξαιρετικοί «κέρδισαν» σχεδόν όλες τις «μονομαχίες» . Πάρα πολύ καλό ματς από τους Μανθάτη, Ντάλσιο (έκανε και την ασίστ).

Αδύναμος κρίκος: Ο Κριζμάν. Ο Κροάτης φορ πέρασε στην ανάπαυλα έπαιξε μόνος ή και με παρτενέρ στην επίθεση του ΠΑΣ που είχε στο δεύτερο μισό κατοχή μπάλας στο 70%, αλλά δεν απείλησε.

Το «στραγάλι»: Καλή, σε γενικές γραμμές η παρουσία του ρέφερι Παπαδόπουλου. Ο δεύτερος βοηθός «έχασε» τον Ελευθεριάδη στη φάση του δοκαριού που είχε, καθώς φαίνεται πως ήταν εκτεθειμένος και αν είχε σκοράρει τον λόγο θα είχε το VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr:Ηταν ένα πολύ κλειστό ματς. Ο Παναιτωλικός είχε το γκολ, 1-2 καλές στιγμές, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που προχώρησε σε rotation, και εύλογα, ελέω του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί και προχώρησε σε δοκιμές.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος (46’ Κριζμάν), Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκες (64’ Δούμτσης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Παμλίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης (79’ Μαλής), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Ματσόλα).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις κάλπες αύριο οι πολίτες της Αλβανίας - Μέσα σε κλίμα έντασης και αβεβαιότητας οι εκλογές

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Έρευνα υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους

Λασποβροχή, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης