European Super League: Υπό διάλυση η ESL μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων

European Super League: Υπό διάλυση η ESL μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων

Η European Super League ανακοίνωσε πως «παγώνει» τα σχέδια της   - Οι πιέσεις των οπαδών και φορέων του ποδοσφαίρου οδήγησαν τις Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι στην αποχώρηση τους ενώ πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι σήμερα θα αποχωρήσει και η Μίλαν  - «Η UEFA πλήρωσε τους Big 6» λένε οι Ισπανοί

agnelli-perez3
Εφιάλτης ήταν και πέρασε, όπως όλα δείχνουν, η European Super League, που ήθελαν να δημιουργήσουν 12 κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών (σχεδόν) όλων των εμπλεκομένων ομάδων κατά της κλειστής λίγκας που προετοίμαζαν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων συλλόγων απέδωσε καρπούς και μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της ESL, πλέον απομένει η τυπική ανακοίνωση για τη διάλυση της.


bbc


Όσα χρήματα κι αν είχαν εξασφαλίσει οι εμπενυστές αυτής της ιδέας, δεν είχαν υπολογίσει ότι η «απληστία» τους θα προκαλούσε τσουνάμι αντιδράσεων και εν τέλει την... αυτοκαταστροφή της.

Με τις πρώτες φήμες περί δεύτερων σκέψεων να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι, όταν οι ομάδες που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έμεναν βουνές στις φωνές διαμαρτυρίας που πλήθαιναν (και συμμετείχαν σ' αυτές ακόμη και προπονητές ή ποδοσφαιριστές) η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πρώτη ομάδα που έσπασε την αλυσίδα και ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες εμφάνιζαν την Τσέλσι να ακολουθεί και στις τάξεις της ELS σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να προγραμματισθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 11 ομάδων η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00.

Κλείσιμο
Η διάρκεια της δεν ξεπέρασε τη μία ώρα κι όπως αποδείχθηκε το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω... Παρόλο που οι πρώτες πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σε ισπανικά ΜΜΕ ήθελαν τις ομάδα προς αποχώρηση να κάνουν δεύτερες σκέψεις, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Λίγο πριν τις 01:00 η μία μετά την άλλη οι εναπομείνασες αγγλικές ομάδες ανακοίνωσαν την απεμπλοκή τους από την European Super League, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα το πρωί και η Μίλαν.

Mετά την αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, η ESL προχώρησε σε μία ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά αναφέρει πως «παγώνει» τα σχέδια της για την νέα διοργάνωση και θα επανεξετάσει το πλάνο της, θεωρώντας πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ποδοσφαίρου μιας και το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί.

Αναλυτικά αναφέρει: «H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαική διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαική νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα»






Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των αγγλικών ομάδων

Λίβερπουλ: «Διεκόπη η συμμετοχή μας»





«Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η συμμετοχή μας στα προτεινόμενα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League διεκόπη. Τις τελευταίες ημέρες, ο σύλλογος έχει λάβει αρκετές απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους».


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ακούσαμε τους οπαδούς μας»



«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαζόμαστε με άλλους στην ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιχνίδι».


Τότεναμ: «Ξεκίνησαν οι διαδικασίες απόσυρσης»




«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει επισήμως διαδικασίες για απόσυρση από την ευρωπαϊκή Super League».

Επίσης σε προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος της ομάδας Ντάνιελ Λίβι ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο αναφέροντας:

«Λυπούμαστε για το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του ESL.
Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να συμμετάσχει ο σύλλογός μας στην ανάπτυξη μιας πιθανής νέας δομής που επιδίωκε να εξασφαλίσει καλύτερα τη χρηματοοικονομική ισορροπία και την οικονομική βιωσιμότητα παρέχοντας παράλληλα σημαντικά αυξημένη υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να παραμένουμε ακίνητοι και ότι το άθλημα πρέπει να ελέγχει διαρκώς τους διαγωνισμούς και τη διακυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενθουσιάζει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές που παρουσίασαν τις απόψεις τους».


Άρσεναλ: «Κάναμε λάθος και ζητάμε συγνώμη»



«Ως αποτέλεσμα των όσων μας είπατε και της ευρύτερης κοινότητας ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες αποχωρούμε από την Super League.Κάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγνώμη για αυτό».


Mundo Deportivo: «Η UEFA έδωσε χρήματα στις αγγλικές ομάδες για να αποσυρθούν απο την ESL»

Η UEFA φέρεται να προσέφερε χρήματα στις αγγλικές ομάδες για να αποσυρθούν από τη Super League, όχι όμως και στις ισπανικές.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι αποχώρησαν από τη European Super League και ακολούθησαν οι Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Αρσεναλ, αφήνοντας ξεκρέμαστες τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάτσελόνα, Γιουβέντους, Ίντερ και Μιλάν.

Οπως αποκαλύπτει η Mundo Deportivo, η UEFA διαδραμάτισε θεμελιώδη ρόλο σε αυτήν την απόφαση τους. Όχι εξαιτίας των απειλών, αλλά επειδή προσέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους «Big Six» για την έξοδο από τη νέα «κλειστή» ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση,

Ωστόσο, αυτή η προσφορά δεν έφτασε στις ισπανικές ομάδες, μιας και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία φέρεται να βλέπει τους Ιβηρες και ειδικά τη Ρεάλ και τον Φλορεντίνο Πέρεθ ως τον κύριο εχθρό.

Οι ισπανικές ομάδες βλέπουν αυτήν την αποχώρηση των ομάδων της Premier League ως ένα βήμα προς τα πίσω που όμως δεν είναι οριστικό και είναι πεπεισμένοι ότι το μέγεθος του πλάνου θα τους κάνει να επιστρέψουν.





Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα

Άρειος Πάγος: Η κοινή στέγη δεν μπλοκάρει το διαζύγιο

Κραδασμούς στο Μπάκιγχαμ προκάλεσαν Μέγκαν – Χάρι: «Η μοναρχία μπορεί να ανατραπεί»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης