Αντρέα Ανιέλι: Το βαρύ όνομα που αποδείχθηκε λίγος για τους Ιταλούς οπαδούς

Αντρέα Ανιέλι: Το βαρύ όνομα που αποδείχθηκε λίγος για τους Ιταλούς οπαδούς

Ο 45χρονος γόνος της δυναστείας Ανιέλι, ο οποίος φέρεται να υπήρξε ο ιθύνων νους της ESL, αλλά απέτυχε στη συγκρότησή της, αλλά και να εμπνεύσει τους οπαδούς της ιστορικής ομάδας

agnelli4
Μολονότι αρχικά υπήρξε σύγχυση σχετικά με το αν ο πρόεδρος της Juventus, Αντρέα Ανιέλι, παραιτήθηκε ή όχι, είναι μάλλον ή βέβαιον ότι η υπόθεση της European Super League για τη δημιουργία της οποίας ο Ανιέλι φέρεται να υπήρξε ο ιθύνων νους, εξελίσσεται σε φιάσκο και ναυαγεί. Και ένας από τους πρώτους που βυθίζεται μαζί με την «αντάρτικη» λίγκα των 12 ομάδων της ευρωπαϊκής ελίτ, είναι ο Αντρέα Ανιέλι.

Μέλος της δυναστείας των Ανιέλι, της οικογένειας που ταυτίστηκε με την FIAT αλλά και γενικότερα με την ιταλική βιομηχανία, ο 45χρονος Αντρέα Ανιέλι υπήρξε πρόεδρος της Juventus από το 2010. Έως λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτες φήμες ότι παραιτήθηκε, σύμφωνα με μαρτυρία του προπονητή της ομάδας, Αντρέα Πίρλο, ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε στους παίκτες για τις προοπτικές της European Super League. Μάλιστα, είχε επίσης έναν κατ' ιδίαν διάλογο περί του θέματος με τον σούπερ σταρ της Μεγάλης Κυρίας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν, ο Ανιέλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα «φίδια» που είχε στον κόρφο της η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. «Ο Ανιέλι είναι ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση από οποιονδήποτε άλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Σεφερίν, εξηγώντας ότι «ποτέ μου δεν έχω συναντήσει που λέει τόσα πολλά ψέμματα και τόσο επίμονα, όσο ο Αντρέα Ανιέλι. Είναι απίστευτος»

Εκτός από τη θέση του προέδρου της Juventus η οποία κατά παράδοσιν ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι, ο Αντρέα ήταν επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association, ECA), στην οποίαν ανήκουν 232 ποδοσφαιρικές ομάδες. Ως πρόεδρος, λοιπόν, της Juventus, της ECA αλλά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, μόλις την Παρασκευή ο Αντρέα Ανιέλι είχε συμφωνήσει σε όλες τις προτάσεις μεταρρύθμισης του Champions League.

Την επόμενη ημέρα, έχοντας θορυβηθεί από κάποιες παράξενες φήμες, ο Σεφερίν πήρε τηλέφωνο τον Ανιέλι, ζητώντας εξηγήσεις. Εκείνος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της UEFA ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και του συνέστησε να μην επηρεάζεται από τους ψιθύρους. Και μέσα σε μερικές ώρες, υπήρξε η ανακοίνωση ότι 12 ομάδες, μία εκ των οποίων είναι η Juventus, αποσκιρτούν από την UEFA και δημιουργούν τη δική τους, κλειστή λίγκα.

Ακολούθως, τη Δευτέρα ο Ανιέλι παραιτήθηκε από την προεδρία της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων, εφόσον απεργαζόταν κρυφά σχέδια τα οποία αντίκεινται στα συμφέροντα του 94% των συλλόγων που απαρτίζουν την ECA. Και, όπως ήταν αυτονόητο, ο Αντρέα Ανιέλι απεχώρησε και από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Επιτρέποντας, εκτός των άλλων, στον Σεφερίν να νιώθει δικαιωμένος που τον χαρακτηρίζει σαν «φίδι».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης