European Super League - Στην αντεπίθεση ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

European Super League - Στην αντεπίθεση ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ και πρόεδρος της ESL αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω απωλειών από την πανδημία - «Δεν είμαστε κλειστή Λίγκα, όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση» - «Όχι» από Μπάγερν, αντιδρούν Βρετανία και Ισπανία - «Χαμός» στη σύσκεψη της Serie A

florentino-perez-arthro
Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «El Chiringuito», ο πρόεδρος της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε για τον ρόλο «σωτήρα» της Λίγκας, το «ξεπερασμένο» Champions League, την ανάγκη για έσοδα, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρεάλ δεν θα αποβληθεί από τα ημιτελικά!

Περίπου ένα 24ωρο μετά την επίσημη «γέννηση» της European Super League, ο πρώτος πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε δημόσια στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito» και την εκπομπή «Jugones», χαρακτηρίζοντας την ESL ως μια προσπάθεια των 12 συλλόγων να σώσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της χασούρας από την πανδημία, η οποία απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες σύστασης της Super League, ενώ παρά την εγγυημένη συμμετοχή 15 από τις 20 ομάδες που ορίζει το φορμάτ της διοργάνωσης, δήλωσε ότι η Λίγκα δεν είναι κλειστή και πως όλες οι ομάδες έχουν δυνατότητα πρόσβασης!





Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κλείσιμο
-Πότε γεννήθηκε η ιδέα;

«Όταν δεν έχεις κανένα εισόδημα πέρα από τα τηλεοπτικά, η λύση είναι να δημιουργήσεις περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες στη σεζόν που θα προσελκύουν περισσότερο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, με όλους τους μεγάλους συλλόγους. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αντί για το Champions League, θα φτιάξουμε μία Super League ώστε να καλύψουμε τα χαμένα εισοδήματα.

«Οι μεγάλοι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία πρέπει να δώσουν τη λύση σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ άσχημο. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση.

«Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο είναι κακή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε επιπλέον εισόδημα, δημιουργώντας περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το να κάνουμε τη Super League αντί του Champions League, θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε το χαμένο εισόδημα».

Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί»

Δεν είναι κλειστή Λίγκα η Super League. Οποιοσδήποτε σύλλογος μπορεί να έχει πρόσβαση»

Πηγη:gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα 

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί: Η ανεργία, το αλκοόλ και ο αιματηρός επίλογος με την παιδοκτονία 

Θεοδωρίδου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό το Johnson & Johnson 

Τραγωδία στη Γαύδο: «Τα καθίσματα ήταν τραβηγμένα πίσω - Δεν μπορούσε να μπει ταχύτητα», λέει ο 40χρονος συνοδηγός 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης