Stoiximan Basket League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 68-74: «Άγγιξε» τη πρώτη θέση με Μακ και Μποχωρίδη

Stoiximan Basket League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 68-74: «Άγγιξε» τη πρώτη θέση με Μακ και Μποχωρίδη

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε... δυναμικά στην Stoiximan Basket League μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στην EuroLeague κερδίζοντας εύκολα τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 74-68 σε εξ αναβολής ματς για την 14η αγωνιστική - Καλύτεροι ο Μακ και ο εορτάζοντας Μποχωρίδης

paokpaobasket
Για τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Για την ακρίβεια ήταν από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς. Μεγάλοι στόχοι της φετινής χρονιάς ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε άδοξα η ευρωπαϊκή περιπέτεια στην EuroLeague, οι «πράσινοι» στράφηκαν ολοκληρωτικά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caqzet1q76wx-sf)


Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την Covid-19 μετά την επιστροφή από τη Ρωσία, απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη με 74-68. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Ο Σέλβιν Μακ έκανε τα... πάντα στο παρκέ έχοντας 11 πόντους με 1/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Πολύ καλή και η παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος έκανε το καλύτερο δώρο για τα 27α γενέθλιά του με 13 πόντους και 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 17-2 και «άγγιξε» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Άλλωστε μπορεί να την «κλειδώσει» στο επόμενο ματς με τον Ηρακλή (20/4). Η τελική διαφορά είναι άκρως τιμητική για τον ΠΑΟΚ και αυτό διότι σε όλο το ματς κυμαίνονταν μεταξύ 15 και 20 πόντων. Απλά στο τέλος οι «πράσινοι» έσβησαν... τις μηχανές τους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να ρίξει τους... τίτλους τέλους του αγώνα πριν καν ξεκινήσει το ματς! Παρά το αρχικό 5-0 του ΠΑΟΚ η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε με 7-4 στο 2' αλλά ένα 11-0 σερί των «πρασίνων» με 3/3 τρίποντα από Ουάιτ, Σαντ-Ρος και Μποχωρίδη άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 7-15. Έκτοτε δεν υπήρχε γυρισμός για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν να αυξάνει τον δείκτη του σκορ, να φτάσει αρχικά στο +13 (9-22) και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +14 (12-26). Ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ μέτρησε μόλις 4/14 εντός παιδιάς, ενώ το «τριφύλλι» είχε αντιστοίχως 9/16 εκ των οποίων 3/6 τρίποντα.

Κλείσιμο
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια του ματς. Αντίθετα ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά και στο +21 για τον Παναθηναϊκό (17-38 στο 15') αποτυπώνοντας στο έπακρο την εικόνα που επικρατούσε στο παρκέ της Πυλαίας. Οι Παπαπέτρου (4ασ.) και Μακ (5π., 4ασ.) «μοίραζαν» απλόχερα εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες τους (Ουάιτ 9π., Χεζόνια 8π.) ενώ ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στους 14 πόντους (28-42) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (29-47). Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο (ΠΑΟΚ 4/15 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 6/9 βολές και Παναθηναϊκός 11/19 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 7/9 βολές) είχαν αγωνιστεί οι 23 από τους 24 παίκτες των δύο ομάδων!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (31-50 στο 22') και παρά το γεγονός της ολιγωρίας με αποτέλεσμα ένα επιθετικό κρεσέντο του Γκρίφιν να την φέρει στους 13 πόντους (39-53 στο 26'), δύο σερί τρίποντα από Μακ, Χεζόνια και ένα καλάθι του Μποχωρίδη την επανέφεραν στο +21 (39-60 στο 28').

Λίγο πριν κλείσει το 3ο δεκάλεπτο στο 47-63, ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει και στην maximum τιμή του +22 (41-63 στο 28'). Βέβαια ήταν πολύ αργά για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αντιδράσει. Ακόμη και αν μείωσε στους 12 πόντους (56-68) πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ήταν περισσότερο απόρροια της «πράσινης» χαλάρωσης και των δοκιμών του Όντεντ Κάτας ενόψει και της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: O Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι σε όλο το ματς και αυτό λίγο της πολύ καλής αναλογίας που είχε έως το 30' μεταξύ ασίστ και λαθών ενώ όσο έλεγχε το ματς με αποτέλεσμα να φτάσει και στο +22 είχε και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Επιπλέον στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός στην άμυνα με μόλις 29 πόντους παθητικό και τον ΠΑΟΚ να είχε 9/28 σουτ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σέλβιν Μακ ήταν «πληθωρικός» με 11 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Τα περιφερειακά σουτ του Μποχωρίδης βοήθησαν στο να μείνει η διαφορά κοντά στους 20 πόντους, ενώ αποτελεσματικός ήταν και ο Χεζόνια όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Απαρατήρητοι Κονατέ, Καμπερίδης και Παπαντωνίου.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 11-0 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του αγώνα με το οποίο «άνοιξε» το σκορ και έκτοτε δεν απειλήθηκε ποτέ από τον ΠΑΟΚ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο πρώτο δεκάλεπτο όταν ο Σαντ-Ρος έκλεψε τη μπάλα, ο Παπαπέτρου άνοιξε το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό και πάσαρε στον Ουάιτ για το κάρφωμα την κατάλληλη στιγμή. Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία από την αρχή έως το τέλος.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο δεκάλεπτο όπου είχε παρατήσει το ματς. Ο ΠΑΟΚ την αστοχία του α' ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 29-47, 47-63, 68-74

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ανά πάσα στιγμή ο Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει, προειδοποιούν οι γιατροί

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά» στα γεράματα, για να ψωνίζει η σύζυγός του... Στέλλα Μακάρτνεϊ!

Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med: Είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης