Super League 1 play off ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1: Άλμα Ευρώπης με υπογραφή Μάνταλου - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play off ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1: Άλμα Ευρώπης με υπογραφή Μάνταλου - Δείτε τα γκολ

Με δύο υπέροχες ασίστ του Μάνταλου και τρία γκολ των Γαλανόπουλου, Λόπες και Αλμπάνη, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 4η αγωνιστική των Play Offs της Super League 1, έλυσε έναν δύσκολο γρίφο κι έφτασε πιο κοντά στον στόχο της Ευρώπης - Στο +5 από τον Παναθηναϊκό η Ένωση

aeknikhhh
Με ένα γκολ του Λόπες στο 85' και άλλο ένα του Αλμπάνη στο 94' η ΑΕΚ πήρε μια αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Οι κιτρινόμαυροι ήταν κυρίαρχοι, αλλά χρειάστηκε να πανηγυρίσουν στα τελευταία λεπτά το τρίποντο, με το οποίο εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Παναθηναϊκού, αυξάνοντας την απόστασή τους από την πέμπτη θέση στους πέντε βαθμούς. Ο Μάνταλος με δύο ασίστ ξεχώρισε για την Ένωση φτιάχνοντας τόσο το 1-0 του Γαλανόπουλου στο 39' όσο και το 2-1 του Λόπες στο 85', με τον Αλμπάνη στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Ο Αστέρας, ο οποίος είχε μια σφιχτή αμυντική λειτουργία σε όλο το ματς, είχε ισοφαρίσει με τον Ριέρα στο 41'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-car09izlxjuh-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Ράσταβατς
Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε παρά να επιφυλάσσει μια έκπηξη στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ και αυτή ήταν η χρησιμοποίηση του Ολιβέιρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Στην κορυφή ήταν ο Ανσαριφάρντ και στα δεξιά φυσικά ο Λιβάι Γκαρσία. Στο τέρμα επέστρεψε τελικά ο Αθανασιάδης, με τον Τσιγκρίνσκι μετά από καιρό να επιστρέφει στη δράση και στο αρχικό σχήμα πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, με τους Λόπες και Βασιλαντωνόπουλο στα δύο άκρα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε αυτό το 4-3-3 επιλέχθηκαν ο Κρίστιτσιτς με τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο. Όσο για τον Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με το αναμενόμενο 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ και Γκαρθία η τετράδα της άμυνας, Μουνάφο και Βαλιέντε στο κέντρο και η τριάδα των Ριέρα, Σίτο και Τιλίκα πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε, προηγήθηκε, αλλά τιμωρήθηκε από... μισή φάση

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caqxvtp9wzk9-sf)

Κλείσιμο
Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί, παρά το γεγονός ότι είχε κλείσει στα καρέ του τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν άφηνε χώρους. Στο 5' ο Σβάρνας άλλαξε πορεία στην μπάλα έπειτα από σουτ του Γκαρσία και την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο στόπερ της Ένωσης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 15' ο γκολκίπερ των Αρκάδων αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Λόπες παραχωρώντας κόρνερ.

Η Ένωση κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, όμως είχε πρόβλημα στην τελική πάσα για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των παικτών του Ράσταβατς. Στο 33' οι κιτρινόμαυροι φώναξαν για πέναλτι σε γκρέμισμα του Ολιβέιρα από τον Σουάρεθ, αλλά έξι λεπτά αργότερα, στο 39' κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Γαλανόπουλος διάβασε σωστά την κίνηση του Μάνταλου, ο οποίος άδειασε με όμορφο τρόπο τον Άλβαρες και «έκοψε» ωραία στον Γαλανόπουλο που είχε πατήσει περιοχή, με τον τελευταίο να πλασάρει και να κάνει το 1-0.

Όμως, η ΑΕΚ που δεν είχε επιτρέψει στον Αστέρα να απειλήσει ούτε μια στιγμή, φανέρωσε και πάλι τα τρομερά της ανασταλτικά προβλήματα, επιτρέποντας στην ομάδα της Τρίπολης να απαντήσει άμεσα. Δύο λεπτά μετά το προβάδισμα της ΑΕΚ, στο 41' ο Ριέρα τροφοδοτήθηκε από τον Μουνάφο μέσα στην περιοχή της Ένωσης και κατάφερε να ξεμαρκαριστεί από τον Γαλανόπουλο τελειώνοντας με ένα εξαιρετικό σουτ τη φάση στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-1. Ο Χιμένεθ ήταν έξαλλος στον πάγκο βλέποντας για ακόμα μια φορά τους παίκτες του να πληρώνουν την έλλειψη συγκέντρωσης στα μετόπισθεν. Στις καθυστερήσεις πάντως σε μια αντεπίθεση ο Ολιβέιρα από καλή θέση πλάγια μέσα στην περιοχή είδε τον Παπαδόπουλο να αποκρούει το πλασέ του κρατώντας το 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caqy0qh7h35t-sf)


Αγχώθηκε αλλά στο τέλος η Ένωση πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ανσαριφάρντ με τον Αλμπάνη, μεταφέροντας τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Μια αλλαγή, η οποία δεν άρεσε στον Ιρανό φορ ο οποίος ήταν εμφανώς νευριασμένος με την απόφαση του προπονητή του. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ξανά με τον Παπαδόπουλο στο 55' να γλιτώνει το αυτογκόλ όταν η σέντρα του Λόπες κόντραρε πάνω στον Γκαρθία, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Κρίστιτσιτς δεν βρήκε στόχο.

Ο Ράσταβατς θέλοντας να «δέσει» περισσότερο την ομάδα του έβγαλε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τον Σίτο, περνώντας τον Ιγκλέσιας, ενώ ο Χιμένεθ άλλαξε τον Γαλανόπουλο με τον Σιμάνσκι. Ο Παπαδόπουλος συνέχιζε τη σταθερή του εμφάνιση κάτω από την εστία του Αστέρα, βγάζοντας εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου στο 62'. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή. Ο Ιγκλέσιας έπιασε ένα καλοζυγισμένο μακρινό σουτ, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο του Αθανασιάδη. Ο Μουνάφο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα λεπτά πέρναγαν, αλλά η ΑΕΚ παρότι κυρίαρχη δεν είχε το καθαρό μυαλό για να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων. Και όσο το 1-1 παρέμενε υπήρχε ο κίνδυνος για τους κιτρινόμαυρους να δεχθούν δεύτερο τέρμα. Και ο Αστέρας θα μπορούσε να το είχε βρει στο 77' όταν ο Μπαράλες ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι έψαξαν με κάθε τρόπο το γκολ, ενώ ο Χιμένεθ πέρασε και τον Κοσίδη στο ματς. Και τελικά αυτό ήρθε στο 85' με τον Μάνταλο να βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι στον Λόπες, ο οποίος με προβολή έγραψε το 2-1 λυτρώνοντας την ΑΕΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caqzb8swz2ox-sf)


Έμελλε να είναι το γκολ που ξεκλείδωσε τη νίκη, με την Ένωση να παίρνει ένα αγχωτικό αλλά πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμπάνης βγήκε τετ-α-τετ από κάθετη του Κοσίδη, πέρασε και τον Παπαδόπουλο και έγραψε το τελικό 3-1, γκολ που μέτρησε έπειτα από τσεκάρισμα του VAR.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caqzmw2fq7yp-sf)


MVP: Ο Μάνταλος με δύο ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ στο ματς. Ο αρχηγός της ΑΕΚ οργάνωνε το παιχνίδι στον άξονα και δημιούργησε τα δύο από τα τρία κιτρινόμαυρα γκολ με έξυπνες ενέργειες.

Στο ύψος του: Ο Παπαδόπουλος έκανε μια σταθερή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια του Αστέρα, έχοντας σωστές αντιδράσεις όποτε χρειάστηκε. Δεν φέρει σε καμία περίπτωση ευθύνη στα δύο γκολ που δέχθηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αρνητικός. Η πρώτη του ουσιαστική ενέργεια ήταν στο 81'. Δεν πήρε τίποτα η Ένωση από τον 23χρονο εξτρέμ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αλβαρες, ο οποίος είδε τον Μάνταλο να τον αδειάζει στο 1-0 της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 33' σε γκρέμισμα του Ολιβέιρα από τον Σουάρεθ, αλλά ο Ευαγγέλου έδωσε συνέχεια στο ματς, ενώ δεν κλήθηκε στο VAR.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Για την ΑΕΚ το ματς ήταν «τελικός» για την έξοδο στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί ζωτικής σημασίας για το κλαμπ. Η Ένωση μπορεί να αγχώθηκε, αλλά κατάφερε με επιμονή να πετύχει τον στόχο της νίκης στο τέλος και να εκμεταλλευτεί απόλυτα την ήττα του Παναθηναϊκού παίρνοντας απόσταση ασφαλείας από την πέμπτη θέση. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο ματς και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα αν είχε καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και σφιχτή ανασταλτική λειτουργία. Η ΑΕΚ αξιοποίησε το διπλό της επί του Άρη και πλέον έχει τη δυνατότητα με νίκη στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να ηρεμήσει αναφορικά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (84' Κοσίδης), Γαλανόπουλος (63' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (54' Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο (89' Χριστόπουλος), Γκαρθία, Μουνάφο, Βαλιέντε (89' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88' Κρέσπι), Σίτο (61' Ιγκλέσιας), Ριέρα (76' Γκόμες), Μπαράλες

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ανά πάσα στιγμή ο Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει, προειδοποιούν οι γιατροί

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά» στα γεράματα, για να ψωνίζει η σύζυγός του... Στέλλα Μακάρτνεϊ!

Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med: Είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης