Super League 1 play out, ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1: Τη «μπαλωθιά» την έριξε ο Λάζαρος - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play out, ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1: Τη «μπαλωθιά» την έριξε ο Λάζαρος - Δείτε τα γκολ

Ο ΟΦΗ με το πέναλτι του Ντε Γκούζμαν κρατούσε στα χέρια του νίκη- μισή παραμονή στη Super League 1! - Στο 93΄ η γιορτή χάλασε με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου και το 1-1 του Ατρομήτου έβαλε... φωτιά στην μάχη της παραμονής!

5285152
Το σπουδαίο βαθμολογικά παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ατρόμητο για την 4η αγωνιστική των play out έληξε χωρίς νικητή (1-1). Οι Περιστεριώτες κέρδισαν τον βαθμό με γκολ του Λάζαρου στο 90'+3', είχαν ανοίξει το σκορ πέναλτι του Ντε Γκούζμαν οι Κρητικοί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caq2isuwnhhl-sf)


Έτσι έπαιξαν
Ο Νίκος Νιόπλιας κατέβασε τον ΟΦΗ με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βάτερμαν. Δεξιός μπακ ο Μαρινάκης, αριστερός ο Κοροβέσης, με Βούρο και Διαμαντή στο κέντρο της άμυνας. Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο και Σακόρ έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, Σαρδινέρο (δεξιά), Σολίς (αριστερά) και Γιάννου (κορυφή) ήταν στην επίθεση.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γιαννιώτης. Δεξιός μπακ ο Γκάλο, αριστερός ο Γκαλβάο, Μαυρομμάτης και Γούτας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σάλομον ήταν κόφτης και είχε μπροστά του τον Μουνίθ, με Νάτσο αριστερά και Ούμπιδες δεξιά. Στην επίθεση έπαιξαν Μανούσος και Γιακουμάκης.

Κλείσιμο
Οι μεγάλες ευκαιρίες του Ατρόμητου
ΟΦΗ και Ατρόμητος ήταν πολύ προσεκτικοί στην άμυνα στο πρώτο 15λεπτο. Προσπαθούσαν να αποφύγουν τα λάθη και προτιμούσαν τις σίγουρες πάσες. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και οι φιλοξενούμενοι τους σταματούσαν με φάουλ. Η ομάδα ωστόσο που απείλησε πρώτη και μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία, για την ακρίβεια ευκαιρίες, ήταν αυτή τη του Περιστερίου. Στο 16' ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μουνίθ επιχείρησε σουτ στην κίνηση με το αριστερό, ο Γιακουμάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και ο Βάτερμαν με το ένα χέρι έδιωσε σε κόρνερ ενστικτωδώς.


Στην αμέσως επόμενη φάση, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μουνίθ, ο Γκαλβάο έδωσε στη μπάλα πορεία προς το τέρμα με το πόδι και ο Βάτερμαν απέκρουσε, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη.


Οι Κρητικοί συνέχισαν να είναι η ομάδα που κρατά τη μπάλα, την κυκλοφορούσαν, αλλά δυσκολεύονταν να παράξουν τελική. Κι όταν το έκαναν, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Γιαννιώτης. Όπως δηλαδή στο 29' μετά το σουτ του Ντε Γκούζμαν (ήταν και η πρώτη τελική των Κρητικών), την κεφαλιά του Διαμαντή στο 30', αυτή του Σαρδινέρο στο 39' και το σουτ του Σολίς στο 42'.

Το γκολ του Μουνίθ που ακυρώθηκε
Στο 44ο λεπτό ο Ατρόμητος έφυγε στην επίθεση από αριστερά με τον Μανούσο. Μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ από αριστερά, έδωσε στον Μουνίθ, ο οποίος με αριστερό πλασέ από την καρδιά της άμυνας των Κρητικών νίκησε τον Βάτερμαν. Η φάση εξετάστηκε στο VAR. Εκί ο Τάσος Σιδηρόπουλος είδε πως όταν ο Μανούσος έγινε κάτοχος της μπάλας, ήταν εκτεθειμένος.


Έτσι, το γκολ ακυρώθηκε στο 45'+1' και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Απειλή από αέρος, 1-0 με πέναλτι
Ο ΟΦΗ μπήκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε δύο φορές με κεφαλιές του Διαμαντή, στο 52' και στο 53'. Ειδικά η δεύτερη κεφαλιά υποχρέωσε τον Γιαννιώτη σε δύσκολη επέμβαση και ήταν η πρώτη σημαντική ευκαιρία που έκανε στο ματς η ομάδα του Ηρακλείου. Στο 65' οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ντε Γκούζμαν και οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι. Ο Φωτιάς αρχικά δεν καταλόγισε παράβαση. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, όπου διαπιστώθηκε ότι ο Σάλομον έκανε χέρι. Στο 69' ο Ντε Γκούζμαν έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caq1i97l78cp-sf)


Φουλ επίθεση και λύτρωση με Λάζαρο
Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος έπαιζε φουλ επίθεση. Ο Σάββας Παντελίδης έκανε αλλαγές φορτώντας την επίθεση, ο Νίκος Νιόπλιας έδινε οδηγίες να παίξει άμυνα η ομάδα του. Η πρώτη φορά που απείλησαν οι Περιστεριώτες μετά την ευκαιρία του Γκαλβάο στο 17' ήταν στο 70' με το μακρινό σουτ του Μουνίθ. Τη λύση για τον Ατρόμητο έδωσαν δύο αλλαγές του Παντελίδη. Στο 90'+3' ο Ραμπέγιο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ουές έχασε το μαρκάρισμα του Λάζαρου κι αυτός με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caq1wqn5g3s9-sf)


Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά και στο 90'+4' ο Σακόρ έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

MVP: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε στο παιχνίδι στο 71' αντί του Νάτσου. Μπήκε αμέσως στο κλίμα της αναμέτρησης. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες περνούσαν από τα πόδια του. Ήταν τελικά αυτός που έδωσε τον σπουδαίο βαθμό στον Ατρόμητο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΟΦΗ έχει χάσει πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων του. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Η άμυνα των Κρητικών λύγισε στο φινάλε και το πλήρωσε σε ένα κομβικό σημείο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντε Γκούζμαν έκανε πολύ καλό παιχνίδι για τον ΟΦΗ. Εκτός από το γκολ που έβαλε, έκοψε, δημιούργησε και εκτέλεσε. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή ήταν καταλυτική στο να έχει την υπεροχή η ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ουές μπήκε στο 61' αντί του Σολίς. Ο Στη φάση του 90'+3' είχε γυρίσω πίσω για να βοηθήσει στην άμυνα, αλλά είναι αυτός που τελικά χάνει τον Λάζαρο. Δεν κατάφερε να διώξει μετά τη σέντρα του Ραμπέγιο, ο Χριστοδουλόπουλος τον νίκησε στον αέρα και σκόραρε

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (87' Βαφέας), Βούρος, Διαμαντής, Κοροβέσης (61' Στάρτζεον), Μεγιάδο, Σακόρ, Ντε Γκούζμαν, Σαρδινέρο (72' Γρίβας), Σολίς (61' Ουές), Γιάννου (60' Λυμπεράκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκαλβάο (78' Τομάσεβιτς), Σάλομον, Νάτσος (71' Χριστοδουλόπουλος), Ούμπιδες (84' Ραμπέγιο), Μουνίθ (84' Εντομβόγι), Γιακουμάκης (71' Κωτσόπουλος), Μανούσος.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης