Super League 1 play out, Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο ανάσα! - Δείτε το γκολ

Super League 1 play out, Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο ανάσα! - Δείτε το γκολ

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής στη Super League 1 έμεινε ο Παναιτωλικός που μετά από ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις πήρε τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης χάρις στο αυτογκόλ του Λισγάρα στο 84'

5285292
«Ζωντανός» στο «κόλπο» της παραμονής έμεινε σήμερα (17/4) ο Παναιτωλικός, χάρις στο 1-0 που κέρδισε τον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι πήραν έτσι την πρώτη τους νίκη στα play out και βρίσκονται πλέον στο «-1» από τον ΟΦΗ, ενώ άφησαν ουραγό την ΑΕΛ «+1» με αγώνα περισσότερο.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα ξεκινήσει με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μανθάτη, Κωνσταντόπουλο, Τσότσαλιτς, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Ντουάρτε, Αριγίμπι στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Βέργο.

Ο Μάκης Χάβος θα έχει τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Χουχούμη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Φατιόν στο «6», τους Κολ, Σλίβκα, εσωτερικούς, τους Φερνάντεζ, Μπεντινέλι στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caq53xgnt2ex-sf)


5 ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΦΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και το «ζητούμενο» για τους γηπεδούχους ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Το σκεπτικό τους ήταν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής, για αυτό άλλωστε παρατάχθηκαν με 5 μεσοεπιθετικούς (Μανθάτης, Ντίας, Αριγίμπι, Μεντόσα, Ντουάρτε) και έναν φορ (Βέργος). Στα πρώτα λεπτά θέλησαν να απειλήσουν με τους Ντουάρτε, Μεντόσα, όμως στη συνέχεια ο αγώνας δεν είχε ρυθμό. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε σετ παιχνίδι και ναι μεν τα «καναρίνια» έφτασαν ορισμένες φορές με αξιώσεις μέχρι τα καρέ του Βέρχουλστ και είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, δεν είχαν την κατάλληλη τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά.

3-0 ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από την πλευρά της «περίμενε» και ήθελε να βγει στην κόντρα, αλλά δεν βρήκε χώρους και έτσι στην ανάπαυλα δεν είχαμε σκορ. Μάλιστα οι τελικές ήταν 3-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε νευρικά. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μεν μπάλα αλλά εξακολουθούσαν να μην δημιουργούν. Στον αντίποδα ο Απόλλων ήταν εκείνος που άρχισε να φτιάχνει «υποψίες» φάσεων και το θέαμα ήταν κακό.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ 82’ Ο ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ
Το άγχος και η πίεση είχαν προφανώς καταβάλλει τους «κυανοκίτρινους» και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό. Μάλιστα στο 82’ «φλέρταραν» με το γκολ, όταν ο Μπεντινέλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε, ο Κνετ όμως έδιωξε σε κόρνερ. Σε ένα χρονικό σημείο που τα «καναρίνια» δεν είχαν τελική στο δεύτερο μισό (οι φιλοξενούμενοι ήδη 5), ενώ από το 80’ έπαιζαν πια 4-4-2.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ» ΓΙΑ ΤΟ 1-0
Μέχρι που φτάσαμε στο 84’, όπου οι αλλαγές του Δέλλα έκριναν την έκβαση του αγώνα. Ο Μπαρμπόσα άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει για τον Ντάλσιο που έκανε τη σέντρα, ο Ματσόλα πήρε την κεφαλιά, ο Βέρχουλστ απομάκρυνε όμως η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του και ο Λισγάρας την έσπρωξε στο βάθος της εστίας, στην προσπάθειά του να την απομακρύνει.
Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις), όπου οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά και κράτησαν την πολύτιμη, για τη συνέχεια, νίκη.

MVP: Ο Ντίας. Ο Ουρουγουανός χσφ ξεκίνησε στο «8» και έκανε φανταστική εμφάνιση. Ο αρχηγός των γηπεδούχων έβγαλε ενέργεια, πάλεψε και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.

Στο ύψος του: Ο Μανθάτης τα πήγε καλά ως δεξί μπακ, ενώ πολύ καλοί για τον Παναιτωλικό ήταν οι Εντινγκά, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος όπως και οι αλλαγές Ματσόλα, Μπαρμπόσα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Σκουλάς «έχασε» αρκετές φάσεις, καθώς καταλόγισε «ανάποδα φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε γκολ του Μπεντινέλι, καθώς πριν σουτάρει ο Βραζιλιάνος είχε καταλογίσει φάουλ του Λισγάρα (σε στατική φάση).

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ως γενική εικόνα ήταν ένα κακό ματς, αφού υπήρχε, από την πλευρά των γηπεδούχων, μεγάλη πίεση και πολύ άγχος. Αναμέτρηση που θα κρίνονταν στο γκολ, όπως και έγινε.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης