Δείτε τα γκολ του Europa League: Στους «4» Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ

Δείτε τα γκολ του Europa League: Στους «4» Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε εύκολα στους «4» του Europa League και θα μονομαχήσει με τη Ρόμα, ενώ η Αρσεναλ που καθάρισε με 0-4 από την Πράγα, θα κοντραριστεί με τη Βιγιαρεάλ

uniteddddd
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ στο Ολίμπικο και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League, με τον Αίαντα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να φύγει εκείνος με το εισιτήριο. Στα υπόλοιπα ματς, η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης στην Πράγα, "σβηστή" πρόκριση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε κι η Βιγιαρέαλ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την live περιγραφή των αναμετρήσεων


Δουλειά που έπρεπε να ολοκληρωθεί

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caollmuq6tmx-sf)

Με το 0-2 στην Ισπανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και τη σφράγισε με δεύτερη νίκη με το ίδιο ακριβώς σκορ. Γι’ αυτό φρόντισε ο Καβάνι με ωραίο τελείωμα (6’), για να φτάσει τα 50 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το αυτογκόλ του Βαγιέχο στο φινάλε απλά σφράγισε με κάθε τρόπο το τέλος στο ταξίδι της Γρανάδας. Η Γιουνάιτεντ τώρα θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα.

Ανάδυση στην τετράδα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caolqjew3k2x-sf)

Κλείσιμο
Ο Ουνάι Εμερι το ξέρει το έργο. Εχει ξανασηκώσει την κούπα και βρίσκεται και πάλι μόλις δύο βήματα μακριά. Η Βιγιαρεάλ που είχε νικήσει 1-0 στο Ζάγκρεμπ, ντουμπλάρισε τις επιτυχίες της με το εντός 2-1 επί της Ντιναμό. Το Κίτρινο Υποβρύχιο ήταν επιθετικό, είχε ευκαιρίες, δοκάρια και βρήκε δίχτυα με τον Αλκάθερ (36’) και το έκτο τέρμα του Ζεράρδ Μορένο στη φετινή διοργάνωση (43’). Ο Ορσιτς που έκανε εξαιρετικό τουρνουά, μείωσε στο 74’, αλλά δεν μπορούσαν οι Κροάτες να πετύχουν κάτι σημαντικότερο και η Βιγιαρεάλ θα κοντραριστεί στους «4» με την Αρσεναλ.

Ξέσπασε στην Πράγα κι έγραψε ιστορία η Άρσεναλ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caollmval74x-sf)

Μπορεί στο Λονδίνο να... πάγωσε στις καθυστερήσεις (1-1), μπορεί ο Ομπαμεγιάνγκ να έμεινε εκτός λόγω ελονοσίας, αλλά η Άρσεναλ ήταν καλύτερη ομάδα από τη Σλάβια κι αυτό αποτυπώθηκε στο «Sinobo Stadium» στην Πράγα. Οι Λονδρέζοι διέλυσαν 4-0 των Τσέχων και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Εuropa League (5-1 συνολικό σκορ). Ετσι, στην επόμενη φάση του θεσμού θα βρει απέναντί της τη Βιγιαρεάλ. Οι Gunners πέτυχαν σε τέταρτο διαδοχικό ματς τουλάχιστον τρία γκολ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1932!!! Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά, πίεσε και στο 14ο λεπτό βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Σμιθ Ρόου ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Αρτέτα δεν πτοήθηκαν, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και στο 18' ήρθε το γκολ. Ο Σμιθ Ρόου βρήκε ιδανικά τον Πεπέ ο οποίος με πλασέ πέτυχε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν την πίεση και δυο λεπτά αργότερα, ο Σάκα κέρδισε πέναλτι, με τον Λακαζέτ να πετυχαίνει το 2-0. Οι Gunners ήταν καταιγιστικοί και στο 24' πέτυχαν και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Σάκα! Οι Τσέχοι έμειναν πίσω, έριξαν όλο το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ η Αρσεναλ κατέβασε ταχύτητα. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ, πάλι με τον Λακαζέτ στο 76'. Ηταν το 18ο γκολ του Γάλλου στη φάση των νοκ άουτ του Europa από τη σεζόν 2009-10 και μόνο οι Φαλκάο (20), Γκαμεϊρό (19) έχουν περισσότερα.

Πρόκριση 30ετίας η Ρόμα, με 30άρη Τζέκο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caoln5yczyl5-sf)

Η Ρόμα εμφάνισε ξανά το καλό, ευρωπαϊκό της πρόσωπο (σε αντίθεση με τη πτωτική της πορεία στη Serie A) και με το 1-1 κόντρα στον Άγιαξ στο «Ολίμπικο» σφράγισε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League (και Κύπελλο UEFA) μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Στο πιο ανοιχτό ζευγάρι των «8», όπως αποδείχθηκε, ο Αίαντας κυνήγησε στα ίσα την ανατροπή του 1-2 του πρώτου αγώνα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49’) έφτασε στο πρώτο από τα τουλάχιστον δύο γκολ που χρειαζόταν, με τον 18χρονο στράικερ Μπράιαν Μπρόμπεϊ. Το πράγμα πήγε να γίνει ονειρικό για την ομάδα του Έρικ Τεν Χάαχ, όταν στο 56’ ο Τάντιτς έδωσε σκορ πρόκρισης (0-2), αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Ταλιαφίκο στον Μχιτιαριάν στην αρχή της φάσης. Έτσι, αφού ξεπέρασαν το «σοκ», οι Τζιαλορόσι επανήλθαν σταδιακά στο ματς και στο 72’ «μίλησε» ο κορυφαίος σκόρερ της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Έντιν Τζέκο ισοφάρισε με κοντινή προβολή και έφτασε τα 30 γκολ με τους Ρωμαίους στην Ευρώπη (στα 28 σταμάτησε ο Φραντσέσκο Τότι, εξαιρούνται τα γκολ σε προκριματικά). Πλέον, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, ο οποίος νιώθει πιο άνετα για τη θέση του στην τεχνική ηγεσία, δίνει ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια ακόμη «μονομαχία» με αγγλική ομάδα σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Λίβερπουλ στο Champions League, τη σεζόν 2017-18). Όσο αφορά τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Ρόμα θα παίξει στα ημιτελικά, μετά τη σεζόν 1990-91, όποτε και προκρίθηκε στον τελικό, αλλά έχασε τον «εμφύλιο» από την Ίντερ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (σε παρένθεση τα πρώτα ματς)
Μαν. Γιουνάιτεντ – Γρανάδα 2-0 (2-0)
(6’ Καβάνι, 90’+1’ αυτ. Βαγιέχο)

Σλ. Πράγας – Αρσεναλ 0-4 (1-1)
(18’ Πεπέ, 21’ πεν., 77’ Λακαζέτ, 24’ Σάκα)

Ρόμα – Αγιαξ 1-1 (2-1)
(72’ Τζέκο – 49’ Μπρόμπεϊ)

Βιγιαρεάλ – Ντ. Ζάγκρεμπ 2-1 (1-0)
(36’ Αλκάθερ, 43’ Μορένο – 74’ Ορσιτς)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «8» του Μόντε Κάρλο

Νεϊμάρ: «Οταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θέλω να γίνω παίκτης πόκερ»

Η Ρωσίδα «Angelina Jolie» των ρινγκ βγάζει... νοκ-άουτ τους θαυμαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης