Δείτε τα γκολ του Champions League: Στα ημιτελικά Παρί και Τσέλσι

Δείτε τα γκολ του Champions League: Στα ημιτελικά Παρί και Τσέλσι

Σε μια φοβερή αναμέτρηση, η Παρί ηττήθηκε εντός έδρας (0-1) από την Μπάγερν, αλλά με συνολικό σκορ 3-3 και περισσότερα εκτός έδρας γκολ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League - Στο άλλο ματς, η Πόρτο επικράτησε 1-0 της Τσέλσι, ωστόσο οι Λονδρέζοι είναι εκείνοι που χαμογελούν καθώς πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο μετά το υπέρ τους 2-0 στο πρώτο παιχνίδι

goal_parisss
Η Παρί απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά του Champions League και περιμένει το νικητή από το Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ, ενώ η Τσέλσι μετά την Πόρτο θέλει να αποκλείσει μία εκ των Ρεάλ ή Λίβερπουλ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την live περιγραφή των αναμετρήσεων 


Παρί – Μπάγερν 0-1: Ολοκλήρωσε την «εκδίκηση», έφυγε για ημιτελικά

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-camwh5c07d01-sf)


Το να κοντραριστεί ξανά σε νοκ άουτ την αμέσως επόμενη χρονιά το ζευγάρι του περσινού τελικού, είχε συμβεί στο Πρωταθλητριών/ Champions League σε έξι ακόμα περιπτώσεις. Σε όλες είχε περάσει η ομάδα που είχε σηκώσει την κούπα την προηγούμενη χρονιά. Τώρα όμως η Παρί φρόντισε να βάλει τέλος σε αυτή την περίεργη παράδοση και να αποκλείσει την κάτοχο του τροπαίου, φτάνοντας εκείνη δύο βήματα πλέον πριν το δικό της όνειρο. Και μπορεί η Μπάγερν να νίκησε 0-1 στο Παρίσι, αλλά το 2-3 που είχαν πάρει οι Γάλλοι στο Μόναχο, έστειλε εκείνους στα ημιτελικά, όπου θα περιμένουν τον νικητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ.

Αυτή η αναμέτρηση στο “Παρκ ντε Πρενς” ήταν πραγματικά εκπληκτική και ας είχε μόλις ένα γκολ. Τα υπόλοιπα τα είχε σε υπερθετικό βαθμό. Ρυθμό, αυξομειώσεις ενέργειας, πάθος, ασταμάτητη ένταση, δοκάρια και τρελό σασπένς μέχρι το φινάλε. Ενα φινάλε που έθεσε και το τέλος εποχής αυτής την υπέροχης ομάδας που προερχόταν από το απόλυτο 6x6 στις κατακτήσεις του 2020. Η Παρί όμως των Αράβων, του Μπαπέ, του Νεϊμάρ, έχει την υπέρμετρη φιλοδοξία να το σηκώσει κάποια στιγμή, να το σηκώσει φέτος.

Η Μπάγερν των τεράστιων απουσιών και ιδίως του Λεβαντόφσκι, το πάλεψε παραπάνω απ' όσο μπορούσε. Πίεσε και είχε και απίθανη τύχη. Ο Νεϊμάρ σε ένα από τα καλύτερα βράδια του έχασε ευκαιρίες (σ.σ.: στο 27' τον σταμάτησε ο Νόιερ), αλλά σημάδεψε τρεις φορές το δοκάρι σε διάστημα έξι λεπτών. Αρχικά συνέβαλε ο Νόϊερ (34') και έπειτα η εκπληκτική ενέργειά του τράνταξε το οριζόντιο (37'), για να βρει και πάλι σίδερο στο 39'.

Κλείσιμο
Και αντί να πανηγυρίσει εκείνος, ένα λεπτό μετά σκόραρε ο Τσούπο-Μότινγκ με κοντινή κεφαλιά, για να γίνει ο μοναδικός Καμερουνέζος που βρίσκει δίχτυα και στα δύο ματς φάσης νοκ άουτ (σ.σ.: ούτε ο Σάμουελ Ετό δεν το είχε κάνει). Σταδιακά η Παρί ισορρόπησε τον ρυθμό, αλλά στο τέλος δέχτηκε τρομερή πίεση, δίχως όμως να λυγίσει και θα δώσει εκείνη το παρών στα ημιτελικά.

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά, Κιμπεμπέ, Ντανίλο, Ντιαλό (59' Μπάκερ), Παρέδες, Γκουέγ, Ντράξλερ (72' Κεν), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (88' Ερέρα), Μπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Κίμιχ, Αλάμπα, Κομάν, Μίλερ, Ντέιβις (71' Μουσιάλα), Τσουπό-Μοτίνγκ (85' Χάβι Μαρτίνεθ).


Tσέλσι – Πόρτο 0-1: Οι Μπλε επιστρέφουν στα ημιτελικά!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-camwe3zc9a2p-sf)


Η Τσέλσι «εγκλώβισε» τους Δράκους για 93 λεπτά και το απίθανο γκολ του Ταρέμι στο τέλος (0-1), δεν ήταν αρκετό για την Πόρτο να πετάξει εκτός διοργάνωσης τους Μπλε. Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την ομάδα του Τούχελ, το διαχειρίστηκε ιδανικά σχεδόν σε όλο το ματς κι έτσι επέστρεψε στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από μια επταετία. Ετσι, οι Λονδρέζοι περιμένουν στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ημίχρονο χωρίς… τελική!
Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πιο επιθετική κυκλοφορούσε σωστά και είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά η ωραία προσπάθεια του Μάουντ δε βρήκε στόχο. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και η Πόρτο μετά το δεκάλεπτο προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική. Οι Μπλε μπορεί να είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Η Πόρτο πίεζε ψηλά και είχε καλή στιγμή με τον Γκρούιτς. Η κατοχή για τους «Δράκους» έφτασε στο 60%, ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Στην καλύτερή τους φάση, στο 33΄ο Ταρέμι πέρασε τον Τσίλγουελ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. To ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλη φάση, την Πόρτο να έχει μεγαλύτερη ενέργεια αλλά χωρίς την ουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως το α΄ μέρος ολοκληρώθηκε και χωρίς σουτ εντός εστίας, το δεύτερο στη φετινή διοργάνωση.

Θα μείνει στην Πόρτο η γκολάρα του Ταρέμι!
Το β΄ μέρος άρχισε με την Τσέλσι πιο επιθετική. Οι Μπλε κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και σε τρια λεπτά είχαν δυο καλές στιγμές. Στο 54ο λεπτό ο Πούλισικ από πάσα του Τσίλγουελ δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καντέ έβγαλε τον Μάουντ σε θέση βολής, αλλά ο Μπεμπά έσωσε με προβολή. Η Τσέλσι είχε το ματς εκεί που ήθελε, η Πόρτο άρχισε να ρισκάρει μετά το 60', αλλά όταν κάνει την πρώτη προσπάθεια εντός στόχου στο 65΄ (κεφαλιά του Ταρέμι), τότε δεν μπορεί να περιμένει περισσότερα... Ο Κονσεϊσάο τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά οι Μπλε του Τούχελ ήταν αρκετά δυνατοί για να δώσουν την παραμικρή ελπίδα στους «Δράκους». Βέβαια, η Πόρτο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη γοήτρου, με ένα απίθανο ψαλίδι του Ταρέμι και θα θυμάται πως νίκησε εκτός έδρας για πρώτη φορά σε νοκ άουτ ματς αγγλική ομάδα.

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (86' Ζίγιεχ), Πούλισικ, Χάβερτς (90' Ζιρού)

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά (75' Νανού), Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Κορόνα (75' Ντίας), Σ. Ολιβέιρα (84' Βιεϊρά), Ουρίμπε, Οτάβιο, Μαρεγκά (75' Εβανίλσον), Γκρούγιτς (63' Ταρέμι)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οργισμένος Τσιτσιπάς σε διαιτητή: «Είσαι ντροπή, να γυρίσεις εκεί όπου ανήκεις»

Μαρτίνς για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Έχουμε ένα ανολοκλήρωτο πρότζεκτ»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 72% των Ιαπώνων λέει «όχι» γιατί φοβάται τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης