Super League 1 play out, ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-2: Τεράστια ανατροπή και σφραγίδα παραμονής - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play out, ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-2: Τεράστια ανατροπή και σφραγίδα παραμονής - Δείτε τα γκολ

Με γκολ δύο πρώην παικτών της ΑΕΚ (47' Τζανετόπουλος, 83' Ντέλετιτς), η Λαμία ανέτρεψε το 1-0 του ΠΑΣ (10' Μπρένερ) και πήρε τεράστιο «διπλό» με το οποίο σχεδόν εξασφαλίζει την παραμονή της στη  Super League 1 

5282465
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην κατηγορία βρίσκεται από σήμερα (4/12) η Λαμία, καθώς το 2-1 που επικράτησε του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» την έφεραν στο «+7» από τη θέση του μπαράζ που βρίσκεται η ΑΕΛ και την οποία θα φιλοξενήσει σε μία εβδομάδα.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονομόπουλο, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πίρσμαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Μπρένερ, Ελευθεριάδη στα άκρα και τον Καρτάλη σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Η Λαμία είχε τον Επασί στο τέρμα, τους Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο κεντρικούς αμυντικούς, τον Σκόνδρα δεξιό μπακ χαφ, τον Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Μπιάρνασον στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 5'

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο σκέλη, που κατά σύμπτωση συμπίπτουν χρονικά με την αντικατάσταση του Πίρσμαν λόγω τραυματισμού.

Στο πρώτο 20λεπτο βλέπαμε έναν αγώνα με ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 5' οι δύο ομάδες «φλέρταραν» από μία φορά με το γκολ. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι στο 3' όταν ο Λοντίγκιν είπε «όχι» στον Τζανδάρη σε εξέλιξη στατικής μπάλας και ύστερα οι γηπεδούχοι με τον Ελευθεριάδη, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο (σ.σ. «ψαλιδάκι») θέλησε να «αιφνιδιάσει» τον Επασί.

Κλείσιμο
ΤΟ 1-0 «ΑΝΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΡΕΝΕΡ

Στο 10' ο «Αγιαξ της Ηπείρου» άνοιξε το σκορ με τον Μπρένερ, σε μία φάση που του «ανήκει» από την αρχή μέχρι το τέλος. Ηταν εκείνος που σε μία θεωρητικά «χαμένη» μπαλιά πίεσε τον Μαρτίνεθ και «κέρδισε» το κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Καρτάλης και αφού πρώτα η άμυνα της Λαμίας «έχασε» την πρώτη «μονομαχία», ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα του Επασί. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έμεναν ψηλά, ενώ και οι γηπεδούχοι έψαχναν τον «μισό» κενό χώρο, κυρίως με τον Ελευθεριάδη που συνέκλινε και το παιχνίδι ήταν «ζωηρό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-calwfqfv191d-sf)


ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 20'

Κάπου εκεί όμως ο ρυθμός έπεσε. Με την είσοδο του Πήλιου οι Καραμάνος, Ντέλετιτς (το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενουμένων) άλλαξε πλευρές και ο Σέρβος πήγε πάνω στον νεαρό μπακ, θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Ο ΠΑΣ όμως είχε κλείσει τους διαδρόμους και ναι μεν έδωσε την κατοχή στους αντιπάλους του, με μόνη εξαίρεση ένα σουτ του Μαρτίνεθ (38') δεν υπήρξε άλλη τελική μέχρι την ανάπαυλα (2-2 στο πρώτο ημίχρονο)! Η Λαμία δεν εκμεταλλεύονταν τις στατικές μπάλες που κέρδισε γύρω από τα καρέ του Λοντίγκιν και η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους με αέρα ενός τέρματος.

Ο ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΑ 74 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

Εναρξη του δεύτερου μισού και η Λαμία έφτασε με το «καλημέρα» στην ισοφάριση. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που δεν απειλούσε παρά τις αρκετές στατικές μπάλες που κέρδισε, στην προκειμένη περίπτωση βρήκε δίχτυα στην 1η που καταλογίστηκε υπέρ της! Πιο συγκεκριμένα στα 74 δευτερόλεπτα, όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζανετόπουλος σκόραρε με κεφαλιά, ενώ το γκολ που σημείωσε (47') ήταν το πρώτο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-calxmarp5g55-sf)


Αμέσως μετά, λιγότερο από ένα λεπτό, ο 27χρονος στόπερ από... ωραίος παραλίγο να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία της ομάδας του και τελικά αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-calxq8287f95-sf)


Ετσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των πρώτων λεπτών, ενώ από εκείνο το σημείο και μέχρι το 62' οι δύο ομάδες πήγαν σε σετ παιχνίδι και ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

4-4-2 Ο ΠΑΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Τότε όμως ο Αργύρης Γιαννίκης «γύρισε», με την είσοδο του Παμλίδη, την διάταξή του ΠΑΣ σε 4-4-2. ενώ με εκείνη του Σάλιακα θέλησε να φρεσκάρει τη δεξιά του πλευρά. Παράλληλα όμως «άνοιξαν» και οι γραμμές των γηπεδούχων και το ματς πήρε μία «άγρια» ομορφιά. Ο Παμλίδης απείλησε στο 64', ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θέλησε να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι από την πλευρά τους αναζητούσαν την κόντρα. Σε μία μάλιστα που «βρήκαν» στο 73' «φλέρταραν» με το γκολ, όταν ο Ντέλετιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από κεφαλιά πάσα του Καραμάνου, πλάσαρε προ του Λοντίγκιν, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caly4kd60fnd-sf)


Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω, ο Επασί στο 77' είπε «όχι» στον Ελευθεριάδη και τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν το «χρυσό» γκολ στο 82'. Σε μία πανομοιότυπη φάση με εκείνη του 73', ο Βασιλακάκης έπαιξε κάθετα για τον Ντέλετιτς, που αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή ομάδα την ομάδα του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-calyd56az3ah-sf)


MVP: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της Λαμίας έπαιξε σήμερα φορ, σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. «έφτιαξε» εκείνο της ισοφάρισης και είχε ένα δοκάρι. Πάρα μα πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Στο ύψος του: Ο Καραμάνος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τη Λαμία, όπως και οι Τζανετόπουλος, Μπιάρνασον.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιλιντσεάνου. Ο Μολδαβός φορ «χάθηκε» ανάμεσα στα στόπερ των φιλοξενουμένων και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η «γκάφα»: Στο πρώτο ημίχρονο την έκανε ο Μαρτίνεθ της Λαμίας για τον τρόπο που παραχώρησε το κόρνερ για το 1-0, στο δεύτερο η΄ άμυνα του ΠΑΣ δις, όταν ο Ντέλετιτς της έβγαινε στην πλάτη της (δοκάρι και γκολ).

Το «στραγάλι»: Το ματς δεν είχε τη «δύσκολη» φάση για τον Παπαπέτρου ή το VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ωραίο ματς στους «Ζωσιμάδες». Οι δύο ομάδες σκόραραν, έφτιαξαν ευκαιρίες και είχαν από ένα δοκάρι. Θα μπορούσε να υπάρξει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

CAR.GR ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62' Σάλιακας), Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν (23' Πήλιος), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (83' Γροσδάνης), Ελευθεριάδης (83' Λιάσος), Καρτάλης (62' Παμλίδης), Μιλιντσεάνου.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπιάρνασον (75' Βασιλακάκης), Ντέλετιτς (88' Γκούγκα), Καραμάνος.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έβαλε με τον Κουαλιαρέλα ο Γκατούζο: «Μην μας σπας τα αρχ@@» (vid)

Παναθηναϊκός: Δυνατό τεστ με τη Ζενίτ που... καίγεται για νίκη!

Ολυμπιακός: Έσπασε το ρεκόρ του Σίλβα η ομάδα του Μαρτίνς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης