Super League 1, play off: Άρης-ΑΕΚ 1-3: Έβγαλε αντίδραση! - Δείτε τα γκολ

Super League 1, play off: Άρης-ΑΕΚ 1-3: Έβγαλε αντίδραση! - Δείτε τα γκολ

Ζητούσε αντίδραση με μια μεγάλη νίκη και την βρήκε! Η ΑΕΚ σόκαρε τον Αρη... και τους φίλους της και με 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο έφυγε από το «Κλ. Βικελίδης» με τεράστιο διπλό (1-3) για το ευρωπαϊκό εισιτήριο των play off της Super League 1 

5280977
Η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και πήρε σπουδαία νίκη (1-3) επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» βάζοντας… φωτιά στα Playoffs. Εξαιρετικό παιχνίδι για την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τους Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ με εκτέλεση πέναλτι και τον Βασιλαντωνόπουλο. Τραγικός ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakz8sbxqrnd-sf)


Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, προσωπικότητα και παραμένει ζωντανή για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν έξυπνη και κυνική στο πρώτο ημίχρονο στο τέλος του οποίου προηγήθηκε με 0-3 δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτός ήταν όντως τυπικός καθώς ο Άρης έκανε κάκιστο παιχνίδι, προδόθηκε από την άμυνά του και πλήρωσε την αφέλειά του καιν τα πολλά ατομικά λάθη.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ…
Η απώλεια του Μπρούνο Γκάμα προφανώς υποχρέωσε τον Άκη Μάντζιο σε αλλαγή σχεδίου καθώς χρησιμοποίησε στην επιθετική γραμμή τους Σίλβα (αριστερά), Μπρούνο (δεξιά) στα άκρα και τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης. Πλην της επιστροφής του Εμάνουελ Σάκιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας για το μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία, ο 51χρονος τεχνικός δεν προχώρησε σε άλλες αλλαγές. Η ΑΕΚ εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αρκετές από δαύτες λόγω των δέκα απουσιών, προέκυψε κι αυτή του Χρήστου Αλμπάνη με τον Τάνκοβιτς περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος επιστρατεύτηκε για το δεξί άκρο της άμυνας έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, ενώ για την τριάδα των αμυντικών χαφ επιλέχθηκαν οι Σιμάνκσι, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλο. Στο 4-3-3 του Μανόλο Χιμένεθ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΑΡΗΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΑΕΚ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakw2aib27mp-sf)
Κλείσιμο

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πουλήσει ακριβά το τομάρι της κι αυτό φάνηκε από την ένταση με την οποία πήγαινε σε κάθε προσωπική μονομαχία. Σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος ήταν μαλθακός, δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση απόντος του Μπρούνο Γκάμα και γενικώς έδειχνε να βρίσκεται σε τρικυμία. Και πλήρωσε ακριβό τίμημα γιατί στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ (έπειτα από αντίστοιχο διάστημα πίεσης) κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ροζ στον Λόπεζ. Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ εκτίμησε ότι υπήρξε επαφή του Γάλλου αμυντικού με τον Πορτογάλο (πριν ο τελευταίος αρχίσει την εντυπωσιακή πτώση του) και από τα έντεκα βήματα ο Τάνκοβιτς έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ.

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, είχε δύο στιγμές με τους Μπερτόγλιο-Σίλβα αλλά τα τελειώματα και των δύο ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνικά. Γενικώς οι «κίτρινοι» ρίσκαραν πολύ ανεβάζοντας τις γραμμές τους καθώς συνδυάστηκε η κακή μέρα της αμυντικής τετράδας με το πρόβλημα στην transition άμυνα.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakwfh4wxpu1-sf)

Έχοντας το υπέρ της 0-1, η ΑΕΚ έδωσε την μπάλα στον Άρη, επένδυσε στις δικές της αντεπιθέσεις, ενδεχομένως και στα λάθη του αντιπάλου. Ένα από αυτά έφερε τον Τάνκοβιτς σε πλεονεκτική θέση αλλά ο Σουηδός έκανε πλασέ… προπόνησης. Ένα λεπτό αργότερα (28’), ο Ανσαριφάρντ είχε πείσμα και κέρδισε μια χαμένη μπάλα χάρη και στην ερασιτεχνική αντίδραση του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Σιμάνσκι μπορούσε να εκτελέσει, προτίμησε όμως να δώσει την μπάλα στον Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος στην επιστροφή στην 11αδα της ΑΕΚ έκανε το 0-2. Το ρεσιτάλ των προσωπικών λαθών ολοκληρώθηκε στο 34’ όπου ο Ροζ αφού έδιωξε την μπάλα (εντός περιοχής) και στη συνέχεια βρήκε στο καλάμι τον Γαλανόπουλο. Ο Λευκορώσος διαιτητής είδε τη φάση στο VAR υπέδειξε το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ για το 0-3. Κι έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να παίρνει περισσότερα πράγματα σε σχέση με τη συνολική απόδοσή της, αλλά να αποδεικνύεται κυνική και πολύ έξυπνη. Σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος πλήρωσε ποδοσφαιρική αφέλειά του και τα λάθη του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakwqorgc54x-sf)


Η ΑΕΚ ΜΠΗΚΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ
Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στην πρώτη παρέμβασή του στο παιχνίδι στην ανάπαυλα με την αντικατάσταση του αρνητικού Μπρούνο με τον Δημήτρη Μάνο. Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αναζητώντας τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι και η ΑΕΚ για να κρατήσει το σκορ. Δεν υποψιάστηκε στο 50ο λεπτό όταν ο Μαντσίνι καθυστέρησε να τροφοδοτήσει τον Μπερτόγλιο (θα έβγαινε τετ α τετ με τον Τσιντώντα), ούτε στο σουτ του Αργεντίνου στο 52’. Και τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετικό κράτημα μπάλας από τον Σίλβα και ασίστ του Μπερτόγλιο στον Μαντσίνι, το αδύναμο σουτ του τελευταίου κατέληξε στα δίχτυα (1-3).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakx91uvoca9-sf)


Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ
Η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ ήταν αναγκαστική καθώς ο Μιτάι πήρε τη θέση του τραυματία Βασιλαντωνόπουλου. Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα αντί του Λιβάι Γκαρσία (δεν φάνηκε ιδιαίτερα) στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ ο Μάνταλος πήρε θέση στον άξονα αντί του Γαλανόπουλου προσδοκώντας προφανώς σε περισσότερο κράτημα μπάλας και δημιουργία στην επίθεση. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Ανσαριφάρντ αξιοποίησε το νέο λάθος του Ροζ, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα στον Δεληζήση αλλά στο τετ α τετ με τον Κουέστα, ο Ισπανός τερματοφύλακας απομάκρυνε την μπάλα.

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε καθώς ισορρόπησε το παιχνίδι ελέγχοντας πλήρως την επιθετικότητα του Άρη, αποφεύγοντας κυρίως τα λάθη τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν δικαιώματα στο transition παιχνίδι. Μάλιστα θα μπορούσε να βάλει και 4ο γκολ στο 78’ όταν ο Κουέστα στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα πόδια του Σιμάνσκι. Στο τετ α τετ με τον τελευταίο, ο Ισπανός διόρθωσε το λάθος του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και μετά από σέντρα του Σάκιτς και κακή απομάκρυνση της αμυνας της ΑΕΚ, ο Λούκας Σάσα βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, καθυστέρησε να φέρει την μπάλα στα πόδια του και ο Νεντσελτσιάρου έβαλε σωτήρια κόντρα για την ομάδα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Στο 86’ ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στην τελευταία παρέμβασή του στο παιχνίδι με την είσοδο των Ματίγια-Μήτρογλου και περνώντας τον Τζέγκο στη θέση του στόπερ. Ωστόσο δεν πήρε κάτι καθώς η ΑΕΚ είτε μέσα από το παιχνίδι της είτε από την επιπολαιότητα που διέκρινε τους παίκτες του Άρη, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να κρατήσει το σκορ και να πάρει τη νίκη που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην Ευρώπη.

Ο MVP: Ο Σιμάνσκι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στον άξονα, έφτιαξε το δεύτερο γκολ αν έδινε και την πάσα στο τετ α τετ με τον Κουέστα θα άγγιζε την τελειότητα

Στο ύψος του: Στην επιστροφή του έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έβαλε και το 2ο γκολ.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς η τετράδα της άμυνας του Άρη ήταν για κλάματα με τους Ροζ-Σούντγκρεν να κάνουν το χειρότερο παιχνίδι τους.

Η «γκάφα»: Αυτή του Κουέστα στο 78ο λεπτό αν και η δική του δεν κόστισε όσο αυτές του Ροζ.

Το «στραγάλι»: Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ εκτίμησε ότι υπήρξε επαφή του Ροζ με τον Λόπεζ στη φάση του πρώτου πέναλτι στην ΑΕΚ. Μοίρασε σωστά κίτρινες κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα αλλά ακόμη κι όταν χρειάστηκε για να ελέγξει τις αντιδράσεις των παικτών.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα μετά από διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα κι αυτό φάνηκε από το πώς πήγαιναν οι παίκτες της στις μονομαχίες. Σε αντίθεση με τον Άρη. Εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη του αντιπάλου, έκανε το 0-3 στο ημίχρονο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ. Ο Άρης μετά το άθλιο πρώτο ημίχρονό του, έβγαλε αντίδραση αλλά δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σούντγκρεν (70’ Γκάνεα) Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Σίλβα (86’ Μήτρογλου), Μπρούνο (46’ Μάνος), Μαντσίνι (70’ Ματέο Γκαρσία).

ΑΕΚ (Μανόνο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Λόπεθ, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (59’ Μιτάι), Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Γκαρσία (64’ Ολιβέιρα), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στάνισλαβ Τριφόνοφ: Ο τηλεαστέρας που μπαίνει στη Βουλή και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πάνω από 17.800 οι μολύνσεις - Υπέκυψαν 104 ασθενείς σε μία μέρα

Με «πιλότο» τα λύκεια το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης