Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Με Χασάν δεν χάνει! - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Με Χασάν δεν χάνει! - Δείτε τα γκολ

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με εκπληκτικό γυριστό βολέ του Χασάν στο 73' ισοφάρισε το πέναλτι του Εραμούσπε στο 45'+ 2' και έφυγε με ισοπαλία από τα Γιάννενα - Τρεις φορές «σταμάτησε» τον Μιλιντσεάνου ο Σα, τέσσερις ευκαιρίες ο πρωταθητής

hasanneo
ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους Ζωσιμάδες, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι Ηπειρώτες που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι προηγήθηκαν στο 45'+6' με πέναλτι του Εραμούσπε (καταλογίστηκε μέσω VAR αμφισβητήθηκε από τους «ερυθρόλευκους»), ενώ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με καταπληκτικό γυριστό του Χασάν στο 73'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahnp5mdlxf5-sf)


Έτσι έπαιξαν:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λοντίγκιν. Δεξιός μπακ ο Σάλιακας, αριστερός ο Πίρσμαν και οι Παντελάκης - Εραμνούσπε συνέθεσαν το κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Κάστρο και Ντομίνγκες, στο δεξί φτερό ήταν ο Ελευθεριάδης, στο άλλο ο Παμλίδης και ο Καρτάλης πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε ξανά με 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Σα, τριάδα στην άμυνα με Μπα (αριστερά), Παπασταθόπουλο (κέντρο) και Σεμέδο (δεξιά). Στο δεξιό άκρο ήταν ο Λαλά, ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό, με Καμαρά και Μπουχαλάκη οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερά στην επίθεση ξεκίνησε ο Φορτούνης, δεξιά ο Μπρούμα και στην κορυφή ο Χασάν.

Η πρώτη -σοβαρή- απειλή με Χασάν

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahlb1uwj4pt-sf)
Κλείσιμο

Ένα λάθος του Μπα οδήγησε στο κλέψιμο της μπάλας από τον Παμλίδη, ο οποίος όμως όταν πέρασε τη μπάλα στον Μιλιντσεάνου ήταν εκτεθειμένος. Στο 8' ο Καμαρά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν, αλλά το μακρινό πλασέ που έκανε μπλόκαρε ο κίπερ του ΠΑΣ. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 11', όταν από τη σέντρα του Φορτούνη, Ντομίνγκες και Παντελάκης δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Χασάν από θέση βολής νικήθηκε από τον Λοντίγκιν.

Η ομάδα της Ηπείρου απάντησε στο 16'. Ο Καρτάλης πέρασε κάθετα στον Μιλιντσελάνου, αυτός πέρασε τον Παπασταθόπουλο, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκαναν εύκολα λάθη και χανόταν η κατοχή, όπως ο Ρέαμπτσιουκ στο 21' και ο Καμαρά στο 23' και στο 37, αν και στο ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 60% κατοχή μπάλας.

Το 1-0 μέσω VAR και πέναλτι

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahmg1b8hctl-sf)

Ο Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, η οποία ήθελε, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ακόμα και στο 30' όταν ο Μπρούμα πέρασε στον Χασάν, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Μετά το 35' ο Φορτούνης πέρασε αριστερά, πήγε ο Μπρούμα δεξιά, αλλά... μια από τα ίδια.

Οι παίκτες του ΠΑΣ μπορεί να αμύνονταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία έφευγαν ταχύτατα στην κόντρα και προκαλούσαν ανησυχία στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, όπως έγινε στο 44', στο παράλληλο γύρισμα του Ελευθεριάδη προς τον Μιλιντσεάνου, που πέρασε από τα σώματα.

Στο 45'+2' ο Ελευθεριάδης έδωσε στον Πίρσμαν, αυτός έκανε τη σέντρα μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Κάστρο έκανε σουτ στην κίνηση και η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρύθηκαν έντονα για πέναλτι και ο διαιτητής Τρεϊμάνις που αρχικά δεν καταλόγισε παράβαση - για χέρι του Σενεγαλέζου- πήγε ο ίδιος στο μόνιτορ για να τσεκάρει τη φάση. Στο 45'+5' ο Λετονός έδειξε την άσπρη βούλα και στο 45'+6' ο Εραμούσπε έγραψε το 1-0.

Αναγκαστική αλλαγή ο Σωκράτης, σωτήρας ο Σα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahmrgbq1xw9-sf)

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, μετά το 30'. Αυτές οι ενοχλήσεις δεν του επέτρεψαν να παίξει στο δεύτερο μισό, με αποτέλεσμα στο 46' να μπει στη θέση του ο Χολέμπας. Η τριάδα στην άμυνα παρέμεινε, αλλά ο Σεμέδο πήγε στο κέντρο των μετόπισθεν, με τον Μπα δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά. Δεν αυτή η μοναδική αλλαγή, αφού ο Ανδρούτσος αντικατέστησε τον Λαλά που δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ο Ανδρούτσος, μάλιστα, μπήκε κατευθείαν στο κλίμα του αγώνα και στο 47' τροφοδότησε τον Μπρούμα, το χλιαρό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Λοντίγκιν. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια, στο 56' ο Σα σταμάτησε το πλασέ του Μιλιντσεάνου, μετά την κάθετη πάσα του Ελευθεριάδη.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 58' με την κεφαλιά του Χασάν που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά. Όταν στο 61' ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Μασούρα, άλλαξε και τη διάταξη σε 4-2-3-1. Δεξιός μπακ ο Ανδρούτσος, αριστερός ο Χολέμπας, στο αριστερό φτερό ο Μασούρας, στο δεξί ο Μπρούμα και ο Φορτούνης πίσω από τον Χασάν. Ο Γιούρι Λοντίγκιν σταμάτησε στο 63' τον Μπρούμα και στο 65' τον Μασούρα, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός πίεζε αρκετά.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο ΠΑΣ έφευγε πολύ επικίνδυνα στην κόντρα και στο 65' χρειάστηκε νέα μεγάλη επέμβαση του Σα για να μην γίνει το 2-0. Ο Σάλιακας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πορτογάλος με το σώμα «έβγαλε» το πλασέ του Μολδαβού. Ήταν η τρίτη φορά που τον είχε νικήσει στο παιχνίδι.

Η γκολάρα του Χασάν για το 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahn3rrofxf5-sf)

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αχμέντ Χασάν στο 11', στο 30' και στο 58', το πέτυχε στο 73' και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Αιγύπτιος στράικερ με καταπληκτικό γυριστό νίκησε τον Λοντίγκιν, ο οποίος ακούμπησε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ (1-1). Ο διεθνής φορ έτρεψε και αγκάλιασε τον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη. Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες εκ μέρους των πρωταθλητών.

Στο 78' ο Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής από εξαιρετική πάσα του Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ. Ο Μαροκινός στο 80' έκανε σημαντικό λάθος, αφού δεν έδωσε αριστερά στον αφύλαχτο Φορτούνη, ο οποίος χτυπούσε από το χορτάρι από τα νεύρα του.

Η τελευταία άξια αναφοράς των Ηπειρωτών καταγράφηκε στο 82', με το άστοχο σουτ του Καρτάλη μέσα από την περιοχή και αριστερά. Στα τελευταία λεπτά και μετά τις αλλαγές του Γιαννίκη, ο ΠΑΣ έπαιξε με διάταξη 3-5-2, με κορυφή τους Παμλίδη και Καρτάλη και εξάρι τον Πανουργιά.

MVP: Ζοζέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε τρεις καίριες αποκρούσεις στο παιχνίδι. Ειδικά οι δύο στο δεύτερο ημίχρονο, με αντίπαλο τον Μιλιντσεάνου, ήταν καθοριστικές, καθώς απέτρεψε το 2-0. Αν δεν ήταν αυτός, τα δεδομένα του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.,

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μολδαβός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Νικολάε Μιλιντσεάνου, θα μπορούσε να σκοράρει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Δεν αξιοποίησε καμία από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και η ομάδα του δεν κατάφερε στο τέλος να κρατήσει το 1-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Φορτούνης. Στο 11' τροφοδότησε τον Χασάν, ο οποίος είχε βγει τετ α τετ. Στο 58, επίσης, του έφερε τη μπάλα στο κεφάλι, αλλά ο Αιγύπτιος αστόχησε. Στο 73' η τρίτη του πάσα στον διεθνή φορ ήταν και η... φαρμακερή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-2. Στο 80', όμως, έπρεπε να δώσει στον αφύλαχτο Φορτούνη. Αντ' αυτού, κράτησε τη μπάλα, αδράνησε και τελικά την έχασε. Αν έδινε στον «Φορτού» ενδεχομένως εκεί να γινόταν το 1-2.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λετονός Τρεϊμάνις βρέθηκε κοντά στις περισσότερες φάσεις, έδειξε σωστές κίτρινες κάρτες όταν χρειάστηκε. Με τη βοήθεια του VAR καταλόγισε το πέναλτι που έφερε το 1-0. Σε γενικές γραμμές ήταν σωστή η διαιτησία του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε έναν πολύ δυνατό ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε ενέργεια και πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Το ίδιο απειλητικοί ήταν και οι ερυθρόλευκοι. Ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Το τελικό 1-1 δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά ο ΠΑΣ δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90' Λιάσος), Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Παμλίδης (87' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69' Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69' Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Λαλά (46' Ανδρούτσος), Χασάν

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αδελφός Ράιαν Γκιγκς: Η πρώην μου δεν με απάτησε μόνο μαζί του αλλά και με άλλους... 9 ποδοσφαιριστές!

Αυγενάκης: Μaster plan για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ

ΑΕΚ: «Όταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!» (pic)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης