Μαρία Σάκκαρη: Τον γύρο του κόσμου έκανε ο θρίαμβος επί της Νο 2 στον κόσμο Οσάκα

Μαρία Σάκκαρη: Τον γύρο του κόσμου έκανε ο θρίαμβος επί της Νο 2 στον κόσμο Οσάκα

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Miami Open, η επόμενη αντίπαλος στον δρόμο προς τον τελικό και το ρεκόρ που κυνηγάει η Ελληνίδα τενίστρια -Δείτε βίντεο

sakkari1
Τον γύρο του κόσμου έκανε η μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη επι της Ναόμι Οσάκα και η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Miami Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια που "ανέβηκε" στο Νο 20 του κόσμου, απέκλεισε το Νο2  και μάλιστα στο 1ο σετ επικράτησε με 6-0 κάτι που προκάλεσε θαυμασμό εντός και εκτός συνόρων.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η «Χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη έσπευσαν να συγχαρούν την Μαρία Σάκκαρη μέσα από τα social media για τον θρίαμβο επί της Οσάκα.


stef
Κλείσιμο



Αποθεωτικά ήταν και τα σχόλια του διεθνούς Τύπου.

SAKK ATTACK ήταν ο τίτλος στην ανάρτηση του WTA και συνέχιζε: Η Μαρία Σάκκαρη σταμάτησε το αήττητο σερί 23 αγώνων στης Οσάκα και έφτασε τα προημιτελικά του Miami Open.



Η ισπανική Marca είχε τίτλο: H Οσάκα είπε αντίο στο Μαϊάμι με ένα... ντόνατ. Η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη εξέπληξε το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης στα προημιτελικά.



Το US Open Tennis : Η Σάκκαρη τα κατάφερε! Η Ελληνίδα σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Οσάκα με μια επιβλητική εμφάνιση στο Μαϊάμι.




Η γαλλική L'Equipe έγραψε: Η Μαρία Σάκκαρη σταμάτησε τη Ναόμι Οσάκα στο Μαϊάμι. Μετά από έναν αήττητο χρόνο και 23 συνεχόμενες νίκες, η Ναόμι Οσάκα ηττήθηκε 2-0 σετ από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Μαϊάμι.






Σάκκαρη: «Η νίκη σήμαινε πολλά για μένα»

Στο στούντιο του Tennis Channel βρέθηκε η Μαρία Σάκκαρη για να μιλήσει για την σπουδαία πρόκριση επί της Ναόμι Οσάκα στους "4" του Miami Open.

«Έκανα εκπληκτικό 1ο σετ, δεν έκανα πολλά λάθη, είχα καλό πλάνο και κατάφερα να το εκτελέσω. Για να είμαι ειλικρινής στα πρώτα δυο γκέιμς του 2ου σετ ήμουν σφιγμένη, είχα πολλά συναισθήματα. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στο κορτ μετά από το 6-0 και μάλιστα με την πιο φορμαρισμένη παίκτρια για φέτος.

Σήμαινε πολλά για μένα. Είχα λίγα μπρέικ πόιντς που δεν εκμεταλλεύτηκα στο 1ο γκέιμ , μετά έκανα ένα κακό γκέιμ στο σερβίς, κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Πίστευα όμως στον εαυτό μου, έμεινα κοντά της, της επέστρεφα πολλές μπάλες και τελικά κατάφερα να της κάνω το μπρέικ και να κρατήσω το δικό μου σερβίς», είπε αρχικά και συνέχισε: «Δεν υπήρχε κάτι στο ματς με τη Οσάκα που να ένιωσα περίεργο.

Φυσικά έχει μεγάλα χτυπήματα και το σερβίς της είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο μετά από της Σερένα. Ήμουν συγκεντρωμένη στις επιστροφές μου και στο να μην της σερβίρω στο φόρχαντ, γιατί αν το κάνεις αυτό θα βγάλει μεγάλη επιστροφή. Έπρεπε να αναμείξω λίγο τα πράγματα και νομίζω πως έκανα καλή δουλειά, με εξαίρεση ένα γκέιμ.Συνολικά ήταν ένα έξυπνο ματς».

Για την επόμενη ημέρα είπε: «Θα είναι μικρός πανηγυρισμός, θα περάσω λίγο χρόνο με την ομάδα μου και μετά πίσω στη δουλειά. Θα έχουμε ένα ωραίο δείπνο και μετά θα παίξουμε κάρτες Monopoly. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα».





Η επιστροφή στο Top-20 και ο στόχος για το ρεκόρ καριέρας

Η 1η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα σε παίκτρια που είναι στο Νο2 την έφερε πάλι και στο top-20. Η Ελληνίδα ξεκίνησε στη Φλόριντα ως Νο25 και ανέβηκε 5 θέσεις ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της που είναι το Νο20 κόσμου και το είχε πετύχει στις 24/2/2020.

Εάν επικρατήσει στον ημιτελικό θα κάνει ρεκόρ καριέρας και την Δευτέρα (5/4) θα είναι στο Νο19 ενώ εάν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι στο Νο17.

H Μαρία Σάκκαρη θα παίξει το ξημέρωμα της Παρασκευή (03:30) με την νικήτρια του αγώνα Αντρεέσκου-Τόρμο στον 2ο ημιτελικό του Miami Open.


Ειδήσεις σήμερα 

Υπόθεση Marfin: Στο μικροσκόπιο των αρχών ομάδα επτά ατόμων - Πήγαν οργανωμένοι να κάψουν 

Κορωνοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα - Με ραντεβού και sms στα μαγαζιά 

Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης