Μαντσίνι: «Να αυξηθούν οι αποστολές των ομάδων του Euro σε 25 ή 26 παίκτες»

Μαντσίνι: «Να αυξηθούν οι αποστολές των ομάδων του Euro σε 25 ή 26 παίκτες»

Οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 23 παίκτες, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας επισήμανε ότι θα ήταν πολύ λογική μία αλλαγή στον κανονισμό

roberto_mancini
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε τη Δευτέρα (29/03) πως θα υποστήριζε σε απόλυτο βαθμό μία πρόταση για μεγαλύτερες αριθμητικά ομάδες στα τελικά του προσεχούς Euro2021, λόγω πιθανών τραυματισμών των παικτών, που έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους απ’ τη «συμπίεση» του προγράμματος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της έξαρσης της Covid-19 ανά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 23 παίκτες, όμως ο Μαντσίνι επισήμανε ότι θα ήταν πολύ λογική μία αλλαγή στον κανονισμό.

«Αυξάνοντας τις ομάδες σε 25 ή 26 παίκτες θα ήταν κάτι πραγματικά καλό κατά τη διάρκεια του τουρνουά, γιατί η σεζόν ήταν πολύ σκληρή για όλους» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στη RAI και πρόσθεσε: «Επιπλέον, δεν ξέρεις ποτέ, εάν κάποιος παίκτες μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις άλλους παίκτες για να τους αντικαταστήσεις, γιατί όλοι θα έχουν φύγει για διακοπές. Εάν αυτό το σκεφτεί σοβαρά η UEFA, θα βρει πολλούς υποστηρικτές, ανάμεσα στους οποίους θα είμαι κι εγώ» κατέληξε ο Μαντσίνι.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σκέψεις για δανεισμό του Ραντζέλοβιτς στον Ολυμπιακό

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Δείτε όλα τα γκολ

Αγγλία: Δάνειο 137,4 εκατ. ευρώ για τις ομάδες της Championship
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης