Stoiximan Basket League, Περιστέρι – Παναθηναϊκός 68-74: Απόδραση με σούπερ Παπαπέτρου

Stoiximan Basket League, Περιστέρι – Παναθηναϊκός 68-74: Απόδραση με σούπερ Παπαπέτρου

Με τον Λεωνίδα Κασελάκη να αποτελεί τον παίκτη-κλειδί του Παναθηναϊκού και τον εξαιρετικό Παπαπέτρου να «καθαρίζει» στο τέλος, οι «πράσινοι» είδαν και (δεν) έπαθαν μέχρι να φύγουν με τη νίκη από Περιστέρι με 74-68 για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League

5267625
Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα ξέσπασμα από τα τέλης της 3ης περιόδου και μετά προκειμένου να... γλιτώσει τα χειρότερα λίγα 24ωρα πριν από το ταξίδι στην Πόλη και το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές για την 31η αγωνιστική της EuroLeague.

To Περιστέρι όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικό αλλά... έφτασε στο σημείο να αγχώσει και με το παραπάνω τον Παναθηναϊκό έχοντας προηγηθεί και με 12 πόντους διαφορά (55-43) στο 28'! Ουσιαστικά όλο το momentum ήταν στους γηπεδούχους, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από τον «αφανή ήρωα» Λεωνίδα Κασελάκη, όπως επίσης και απο τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος πέτυχε 12 πόντους (από τους 17 συνολικά) στην τελευταία περίοδο σουτάροντας 3/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα! Αυτό ήταν και το σημείο που έκρινε το ματς, με τους «πράσινους» να πραγματοποιούν επιμέρους 29-8 (!) και να παίρνουν προβάδισμα με 72-63!

Το ματς

Ιδιαίτερα απολαυστικό και «χορταστικό» ήταν το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς, οι καλές συνεργασίες (κυρίως από το Περιστέρι) διαδέχονταν η μία την άλλη και κάπως έτσι μπόρεσε η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου να πάρει το momentum και ταυτόχρονα να προσφέρει και πλούσιο θέαμα. Βέβαια τα πάντα ξεκίνησαν από την επιθετική άμυνα, χάρη στην οποία οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν πολλά καλάθια στο ανοικτό γήπεδο.

Όπως στο... Σούπερ Καπ, έτσι και σε αυτό το ματς, ο Τεράν Πέτεγουεϊ είχε αναλάβει τον πρώτο ρόλο στην επίθεση, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΜακΛιν. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πλησιάσει στο καλάθι του Περιστερίου και μόνο με τα μακρινά σουτ προσπαθούσε να κρατηθεί μέσα στο ματς (24-21 το δεκάλεπτο). Από τη μία το Περιστέρι είχε 10/17 σουτ στην πρώτη περίοδο, ενώ οι «πράσινοι» μόλις 6/13 και 5 λάθη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεψε την παράσταση και ο 17χρονος Τόλα, ο οποιος στάθηκε εξαιρετικά στο παρκέ και «γέμισε» τη ρακέτα της ομάδας του. Παίκτης κλειδί και ο Σαλούστρος (7π., 6ριμπ., στο α' μέρος) με τον Παναθηναϊκό να σουτάρει με μόλις 35% στα δίποντα (7/20) και να έχει χαμηλή «δημιουργία» (14-9 οι ασίστ) σε σχέση με τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι το Περιστέρι μπόρεσε να πάρει διαφορά 8 πόντων (42-34 στο 19') την οποία και διατήρησε έως το τέλος του ημιχρόνου (45-37).

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το 3ο δεκάλεπτο. Οι άμυνες, η εκατέρωθεν αστοχία και νευρικότητα, ήταν τα στοιχεία που είχαν πάρει τη θέση του επιθετικού οίστρου. Ακόμα και έτσι, το Περιστέρι δια χειρός Πέτεγουεϊ κατάφερε να παραμείνει το «αφεντικό» του αγώνα και να προηγηθεί για πρώτη φορά και με 12 πόντους διαφορά (55-43) δύο λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου (55-48).

Το «πράσινο» σερί έφτασε έως το 9-0 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα να «ψαλιδίσει» την διαφορά στους τρεις πόντους (55-52 στο 31') ενώ με παίκτη-κλειδί τον Κασελάκη, τον Παπαπέτρου να το... παίρνει πάνω του και με περισσότερη ένταση στην άμυνα, το επιμέρους του Παναθηναϊκού έφτασε συνολικά στο 24-8 (!) με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 63-67 στο 35'. Αυτό ήταν. Ο Παπαπέτρου συνέχισε το... βιολί του και δεν άφησε το Περιστέρι να φτάσει στην έκπληξη της 18ης αγωνιστικής.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 45-37, 55-48, 64-78

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανάσα 50 εκατ. ευρώ στον ελληνικό αθλητισμό


Άρης και Λούκας Σάσα μαζί έως το 2024

Εθνική ποδοσφαίρου: Κλήθηκε και ο Μπακάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης