Super League 1, Bόλος-ΑΕΚ 1-0: Πήρε τον αέρα της απογοητευτικής Ένωσης - Δείτε το γκολ

Super League 1, Bόλος-ΑΕΚ 1-0: Πήρε τον αέρα της απογοητευτικής Ένωσης - Δείτε το γκολ

Η ΑΕΚ απογοήτευσε και πάλι σε όλους τους τομείς και ο Βόλος με αμφισβητούμενο εύστοχο πέναλτι του Τάσου Δουβίκα στο 45' + 4' νίκησε 1-0 τον Δικέφαλο, στερώντας του πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της Super League 1 για ένα «ευρωπαϊκό» εισιτήριο

volos_vs_aek_2
Μια ΑΕΚ καταθλιπτική, χωρίς φαντασία και οργάνωση στην επιθετική της ανάπτυξη, έκλεισε την κανονική διάρκεια της σεζόν με ήττα (1-0) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από τον Βόλο. Το εύστοχο πέναλτι του Δουβίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (το οποίο δόθηκε πολύ εύκολα) ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, σε ένα κακό ποιοτικά ματς. Οι κιτρινόμαυροι έπεσαν εκ νέου από τη 2η θέση, βάζοντας ξανά σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή έξοδο ενόψει των πλέι οφ. Ο Βόλος έκλεισε θετικά το πρόγραμμά του για την κανονική διάρκεια της σεζόν, τερματίζοντας στην 7η θέση. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Μπαριέντος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9xcwe2w33j5-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Λόπεθ και Χιμένεθ
Ο τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1, χωρίς ωστόσο να έχει καθαρό αριστερό μπακ (λόγω της απουσίας του Φεράρι) με συνέπεια να ξεκινήσει εκεί ο Μπαρτόλο, ενώ οι Γκρίλο, Μήτογλου και Τέκιο συμπλήρωναν την τετράδα της άμυνας, με τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν το δίδυμο στον άξονα με τον Νίνη μπροστά τους. Μαρτίνες και Περέα ήταν στα δύο άκρα, ενώ στην κορυφή ήταν φυσικά ο Δουβίκας. Για την ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων με τον Μιτάι να ξεκινάει τελικά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ανδαλουσιάνος κόουτς της Ένωσης επέλεξε στο κέντρο της άμυνας τον Νεντελτσιάρου αντί του Σβάρνα πλάι στον Λάτσι, με τον Νταντσένκο να διατηρείται στο δεξί άκρο και τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τον Σάκχοφ, ξεκινώντας τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς δίδυμο στον άξονα με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ η επιθετική τριπλέτα ήταν η αναμενόμενη με τον Αλμπάνη στο αριστερό άκρο, τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Κάκιστη η ΑΕΚ και ο Βόλος το προβάδισμα με Δουβίκα
Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό. Η ΑΕΚ είχε τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Δεν κρατούσε καθόλου μπάλα, η απόσταση των γραμμών της ήταν τεράστια, τα λάθη αρκετά ενώ έλειπε η ένταση και η αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις στις δεύτερες μπάλες. Ο Βόλος κατάφερε να δημιουργήσει τρεις τελικές από το 11' ως το 15' με τους Νίνη (δύο σουτ που πέρασαν άουτ) και Δουβίκα (κεφαλιά στην αγκαλιά του Αθανασιάδη), με τον Χιμένεθ να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος στον πάγκο της Ένωσης.

Την ίδια στιγμή ο ρυθμός του ματς χάθηκε τελείως με αρκετά φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η ΑΕΚ ήταν καταθλιπτική και παρέμενε χωρίς τελική. Μόνο από το 30' και έπειτα κατάφερε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει πιο ορθολογικά την μπάλα. Αυτό έφερε και την πρώτη ευκαιρία της Ένωσης στο ματς στο 37'. Ο Νταντσένκο σέντραρε, η άμυνα του Βόλου απομάκρυνε και ο Κρίστιτσιτς που έγινε κάτοχος κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στο τείχος και να περνάει δίπλα από το κάθετο του Κλέιμαν. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά το κόρνερ, το σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε ψηλά άουτ.

Κλείσιμο
Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ θα πλήρωνε για πολλοστή φορά φέτος μια στιγμή αδράνειας της αμυντικής της γραμμής. Η ΑΕΚ έχασε «φτηνά» την κατοχή της μπάλας, ο Μιτάι με τη σειρά του έχασε τελείως το μαρκάρισμα του Περέα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, με τον Μανούχο να σφυρίζει εύκολα το πέναλτι σε επαφή του Αλβανού μπακ της ΑΕΚ με τον εξτρέμ του Βόλου, ενώ ο ρέφερι δεν κλήθηκε ούτε στο VAR. Ο Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Καμία κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ, η οποία πήρε αυτό που της άξιζε...
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Πέρασε τους Σβάρνα και Σάκχοφ αντί των Μιτάι και Σιμάνσκι, με τον Λάτσι να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Σβάρνα πλάι στον Νεντελτσιάρου στο κέντρο της άμυνας. Τα λάθη της ΑΕΚ συνεχίζονταν, δίνοντας την ευκαιρία στον Βόλο να απειλήσει στο 47' και στο 48' με τους Περέα και Νίνη, τα σουτ των οποίων δεν βρήκαν στόχο. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κρίστιτσιτς στο 51' στην πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά και ένα ακόμα του από τον Σέρβο πέντε λεπτά αργότερα σε ένα διάστημα που οι κιτρινόμαυροι είχαν βρει μια καλύτερη συνοχή στο παιχνίδι τους.

Η Ένωση ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο μέρος, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τη μεγάλη φάση για να ισοφαρίσει. Ένα ακόμα σουτ, του Μάνταλου αυτή τη φορά, στο 63' δεν βρήκε στόχο. Ο Χιμένεθ έριξε και τον Ολιβέιρα στο ματς, αντί του Ανσαριφάρντ, θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεσή του με τον Λόπεθ να βγάζει τον Νίνη και να περνάει τον Κιάκο, δίνοντας περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς στο πλάνο του. Ένα σουτ του Δουβίκα που κόντραρε, μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 70' η ΑΕΚ με τον ορεξάτο Ολιβέιρα έφτασε σε ακόμα μια τελική αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Γκαρσία, που ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις πέρασε εκτός, με τον Μαχαίρα να τον αντικαθιστά. Ο Βόλος στο τελευταίο δεκάλεπτο γύρισε σε σχηματισμό με τρεις στο κέντρο της άμυνας θέλοντας να διασφαλίσει το υπέρ του 1-0, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 86' τα αίματα άναψαν για ένα φάουλ του Μπαριέντος στον Μάνταλο. Στη συνέχεια ο παίκτης του Βόλου πήγε με το κεφάλι στην κοιλιά του αρχηγού της Ένωσης και αποβλήθηκε με τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα. Αυτό, ωστόσο, δεν άλλαξε τα πράγματα με την ΑΕΚ να φεύγει ηττημένη από τον Βόλο και να προβληματίζει εκ νέου με την εικόνα της...

MVP: Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο πολυτιμότερος παίκτης είναι αυτός που έκρινε το ματς. Και το έκανε ο Δουβίκας με το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε, ενώ ο Έλληνας επιθετικός είχε ακόμα δύο τελικές.

Στο ύψος του: Ο Περέα δημιουργούσε προβλήματα από την πτέρυγά του και είναι αυτός που κέρδισε το πέναλτι για τον Βόλο.

Ο αδύναμος κρίκος: Σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να μπουν πάρα πολλοί παίκτες της ΑΕΚ. Ο Γκαρσία ήταν αγνώριστος, μακριά από τον καλό του εαυτό βγάζοντας κούραση. Κακό ματς αυτή τη φορά από τον Σιμάνσκι, επίσης με λάθη, ενώ και ο Μιτάι φάνηκε εκτός ρυθμού.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μιτάι στη φάση του πέναλτι. Μπορεί ο Μανούχος να το έδωσε εύκολα, ωστόσο έχει χάσει τελείως το μαρκάρισμα του Περέα. Επίσης η ΑΕΚ στην αρχή της φάσης έχει... πουλήσει φτηνά την μπάλα.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος έχει δώσει εύκολα το πέναλτι του Βόλου. Υπάρχει κράτημα του Μιτάι στον Περέα εκτός περιοχής, ενώ στη συνέχεια αυτό που σφυρίζεται είναι άκρως αμφισβητούμενο για το αν προκαλεί την πτώση του παίκτη των γηπεδούχων. Επίσης δεν κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Σωστά απέβαλε τον Μπαριέντος στο δεύτερο μέρος.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δεν έχει συνέπεια και συνέχεια στις εμφανίσεις της. Μετά λοιπόν τη νίκη επί του Απόλλωνα, χάθηκε στον Βόλο, ήταν άκρως απογοητευτική και τα έκανε όλα μαντάρα καθώς έπεσε και πάλι από τη 2η θέση ενώ είδε να μειώνεται και η διαφορά που είχε αναπτύξει για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου. Για άλλη μια φορά επίσης φάνηκε το γεγονός ότι η επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ βασίζεται μόνο στην ποιότητα και στα κέφια της μεσοεπιθετικής γραμμής καθώς δεν γίνεται καμία δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Αν από τη μέση και μπροστά οι κιτρινόμαυροι είναι σε καλή μέρα τότε όλα καλά, αλλιώς δεν βγαίνουν κλασικές ευκαιρίες και γκολ. Φυσικά η Ένωση πλήρωσε για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν τη στιγμή αδράνειας της ανασταλτικής λειτουργίας της, η οποία την έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα. Και όλα αυτά απέναντι σε έναν Βόλο αδιάφορο βαθμολογικά που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όπως και στο Κύπελλο νίκησε για δεύτερη φορά την Ένωση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μπαρτόλο, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο, Τσοκάνης (93' Κολόμπο), Μπαριέντος, Νίνης (65' Κιάκος), Μαρτίνες (83' Σάντσες), Περέα, Δουβίκας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46' Σβάρνας), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Νταντσένκο, Σιμάνσκι (46' Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Αλμπάνης (85' Χριστόπουλος), Γκαρσία (70' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (63' Ολιβέιρα)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Super League 1, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Αλλαγή διαιτητή στο ντέρμπι λόγω κορωνοϊού

Το κορίτσι του Μπερνάρντο Σίλβα είναι η πιο σέξι WAG στην Premier League

AS: «Ο Αγουέρο συμφώνησε και υπογράφει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2023»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης