Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 1-0: Νίκησε και ηρέμησε - Δείτε το γκολ

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 1-0: Νίκησε και ηρέμησε - Δείτε το γκολ

Το γκολ του Σλίβκα έκανε την διαφορά στη Ριζούπολη καθώς ο Απόλλωνας νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και πάει ήρεμος στα πλέι άουτ της Super League 1 - Συνεχίζονται τα ζόρια για τους Αγρινιώτες

apollonpainait
Μία νίκη που ισοδυναμεί με «μισή» (τουλάχιστον) παραμονή πήρε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού και όχι μόνο ξέφυγε 9 βαθμούς από τη θέση του μπαράζ όπου βρίσκεται ο ΟΦΗ (28 έναντι 19), αλλά και πήρε την ισοβαθμία με τα «καναρίνια», εάν και εφόσον βέβαια του χρειαστεί. Ξέχωρα φυσικά από το ότι «κλείδωσε» πως θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα play out.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τους Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στα «6αρο-8αρια», τον Κολ ένα κλικ μπροστά, τους Μπεντινέλι, Τσιλούλη στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9xaf396c2up-sf)


Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιγγάρα, Κωνσταντόπουλο, Βάντερσον, Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Ντάλσιο, Μάζουρεκ στα άκρα και τον Καρέλη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ματσόλα.

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΔΥΝΑΤΑ, Ο ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΡΗΓΜΑΤΑ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, μπήκαν δυνατά και μόλις στο 1' απείλησαν με τον Μάζουρεκ. Τα «καναρίνια» στα πρώτα λεπτά είχαν τον έλεγχο, ο Αργεντινός που έπαιζε αριστερά ήταν ορεξάτος, ενώ ο Καρέλης έβγαινε από το «κουτί» των γηπεδούχων και ζητούσε μπάλα. Ομως με την πάροδο του χρόνου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ο Μπεντινέλι από τα αριστερά άρχισε να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα των «κυανοκίτρινων» και ο Απόλλων μετέφερε το παιχνίδι στο δικό τους μισό. Ναι μεν δεν έβγαλε σε αυτό το διάστημα κάποια «καθαρή» ευκαιρία, όμως κέρδιζε στατικές φάσεις και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ»
Κλείσιμο
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας οι Αγρινιώτες επισκέφθηκαν δις τα καρέ του Βέρχουλστ και οι Μάζουρεκ, Ντάλσιο θέλησαν να του βάλουν «δύσκολα» με ισάριθμα σουτ (σε εκείνο του δεύτερου αντέδρασε σωστά), ενώ στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μισού και μέχρι την ανάπαυλα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» «έψαξε» το γκολ μέσω αέρος και στημένων φάσεων. Ο Μελίσσας όμως δεν αιφνιδιάστηκε από τις κεφαλιές των Τσιλούλη, Ντάουντα, ενώ στις καθυστερήσεις «φλέρταρε»,,,. έντονα με το 1-0, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΜΑΤΣΟΛΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΣΛΙΒΚΑ ΤΟ ΓΚΟΛ
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους «κυανοκίτρινους» να μένουν ψηλά και με τον Ματσόλα απείλησαν δις (55', 56') τα καρέ των γηπεδούχων. Κυρίως στην πρώτη περίπτωση ο Αργεντινός στράικερ βρέθηκε μα ανάσα από το γκολ και ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει τα ηνία. Κόντρα στην αίσθηση που άφηνε η αναμέτρηση όμως ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τον Σλίβκα. Πιο συγκεκριμένα στο 63' ο Λιθουανός βρέθηκε σε θέση φορ απέναντι στο Μελίσσα μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Μπεντινέλι και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Ο ΒΕΡΧΟΥΛΣΤ «ΜΙΛΗΣΕ» ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ
Πλέον στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκε ο όρος «διαχείριση» και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να προσέχει όλο και περισσότερο τα «μετόπισθέν» της. Ετσι μέχρι το φινάλε έπαιξε (και) με τον χρόνο και επεδίωξε να «σβήσει» το παιχνίδι. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, ενώ είχε και τον Βέρχουστ «φύλακα-άγγελο», καθώς ο πορτιέρε της αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ που επιχείρησε ο Ντίας μέσα από την περιοχή του στις καθυστερήσεις του ματς.

MVP: Ο Μπεντινέλι. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έκανε και την εξαιρετική ασίστ στη φάση του 1-0.

Στο ύψος του: Ο Σλίβκα. Οταν ένα τόσο κρίσιμο ματς κρίνεται στο γκολ, αυτόματα ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης παίρνει το σχετικό credit. Σωστές τοποθετήσεις και από τον Βέρχουλστ, που αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε (σουτ Ντάλσιο, Ντίας).

Aδύναμος κρίκος: Ο Ντάλσιο. Η δεξιά πλευρά του Παναιτωλικού αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, ενώ ο Πορτογάλος είχε και ορισμένα κακά χτυπήματα σε στατικές μπάλες.
Το «στραγάλι»: Ρέφερι του ματς ήταν ο Καραντώνης και το παιχνίδι δεν είχε τη «μεγάλη»/δύσκολη φάση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι που φαίνονταν πως θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Ο Απόλλων βρήκε γκολ, ο Βέρχουλστ επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξέφυγε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Super League 1, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Αλλαγή διαιτητή στο ντέρμπι λόγω κορωνοϊού

Το κορίτσι του Μπερνάρντο Σίλβα είναι η πιο σέξι WAG στην Premier League

AS: «Ο Αγουέρο συμφώνησε και υπογράφει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2023»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης