Super League 1, ΑΕΚ-Απόλλων 2-0: Καθάρισε ο Καρίμ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Απόλλων 2-0: Καθάρισε ο Καρίμ - Δείτε τα γκολ

Με δυο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ (7', 25'), η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον Απόλλωνα, πανηγύρισε σχεδόν μετά από δύο μήνες τρίποντο στο ΟΑΚΑ και «σκαρφάλωσε» πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League 1 

5259303
Η ηρεμία και οι ορεξάτες εμφανίσεις ήταν κάτι που είχαν λείψει στην ΑΕΚ. Κι αυτό ακριβώς βρήκε η Ένωση στο νικηφόρο 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με το οποίο η ΑΕΚ έπιασε τον Άρη στη 2η θέση, αυξάνοντας στους έξι βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, κατά το οποίο τελείωσαν ουσιαστικά το ματς χάρη στα δύο τέρματα του Καρίμ Ανσαριφάρντ (7', 25') ο οποίος βρήκε ξανά δίχτυα έπειτα από δύο μήνες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε περισσότερο διαχείριση του σκορ, φτάνοντας σε εντός έδρας νίκη μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Παράσχος
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στο 4-2-3-1 επαναφέροντας στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Νταντσένκο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σβάρνας γύρισε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον Λάτσι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας διατηρήθηκε ο Λόπες και κάτω από την εστία επέστρεψε ο Αθανασιάδης. Στον άξονα ο Χιμένεθ, όπως αναμενόταν άλλωστε, ξεκίνησε το δίδυμο των Σάκχοφ – Σιμάνσκι με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο αριστερό άξρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Αλμπάνης, ο Λιβάι Γκαρσία διατηρήθηκε στο δεξί και ο Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε ένα 4-4-2 με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, Κάλισιρ και Μπρούσιτς τα δύο πλάγια μπακ, Ντομίνγκες και Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα οι Λαγός και Σλίβκα, αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Κολ και στην κορυφή της επίθεσης οι Ντάουντα και Ιωαννίδης.

Η ΑΕΚ «πέταγε» με τον Ανσαριφάρντ να βάζει τέλος στην ξηρασία
Η ΑΕΚ από την έναρξη της αναμέτρησης πάταγε πολύ καλά στο γήπεδο. Είχε εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, έβγαζε ένταση, ενέργεια και συνδυασμούς, δείχνοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Οι Γκαρσία και Αλμπάνης από τα άκρα ήταν τρομερά ορεξάτοι και κάπως έτσι ήρθε και το 1-0 για την Ένωση μόλις στο 7'. Ο Γκαρσία με μια φοβερή προσποίηση έριξε στο έδαφος Μπρούσιτς και Λαγό και έκανε το γύρισμα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος απλά έβαλε την προβολή και άνοιξε το σκορ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 11 Ιανουαρίου όταν είχε σκοράρει κόντρα στη Λαμία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9s5oq2uyxjt-sf)
Κλείσιμο


Η επιθετική ορμή της ΑΕΚ συνέχιζε με τον εξαιρετικό Αλμπάνη να δοκιμάζει το πόδι του στο 12' αλλά τον Βέρχουλστ να μπλοκάρει. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός της Ένωσης στο 25' στάθηκε άτυχος, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι βρήκαν το δεύτερο γκολ. Όλα άρχισαν από τη δεξιά πλευρά με την ντρίμπλα και τη σέντρα του Νταντσένκο. Η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να απομακρύνει καλά με τον Αλμπάνη να σουτάρει στην κίνηση, την μπάλα με επέμβαση του Βέρχουλστ να σταματάει στο δοκάρι, αλλά ο Ανσαριφάρντ πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έγραψε το 2-0, αφήνοντας για τα καλά πίσω του την περίοδο της... ξηρασίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9s62mgxfj09-sf)


Τα δύο γκολ και η φρεσκάδα που έβγαζε στο χορτάρι άφηναν ένα όμορφο συναίσθημα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, υπό το βλέμμα του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Ένωσης, Γιώργου Κοσμά, ο οποίος έβλεπε το παιχνίδι από τα επίσημα του ΟΑΚΑ. Μάλιστα μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει τουλάχιστον ακόμα ένα γκολ. Είτε στο 34' όταν από μια ωραία ενέργεια του Αλμπάνη, ο επίσης κινητικός Μάνταλος ανάγκασε τον Βέρχουλστ να απομακρύνει σε κόρνερ το φαλτσαριστό του σουτ, είτε στο 36' όταν ο Ανσαριφάρντ έβγαλε με κάθετη τον Σιμάνσκι τετ-α-τετ με τον Βέρχουλστ, με τον Πολωνό μέσο να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9s6gvuw3qgh-sf)


Έκανε διαχείριση του σκορ και έφτασε σε ένα εύκολο τρίποντο
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παράσχος προχώρησε σε δύο αλλαγές επιδιώκοντας να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του με τον Τσαμπούρη αντί του Κάλισιρ και τον Μουνιέ αντί του Σλίβκα. Ο Χιμένεθ δεν είχε φυσικά τίποτα να αλλάξει, βλέποντας την ομάδα του να ελέγχει απόλυτα το ματς και να μην δέχεται υποψία φάσης. Μάλιστα στο 47' η Ένωση πλησίασε ξανά σε ένα τρίτο γκολ με τον Γκαρσία να στρώνει στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βέρχουλστ. Η ΑΕΚ βέβαια φαινόταν να έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι, με τον Απόλλωνα να πλησιάζει απειλητικά στο πρώτο δεκάλεπτο την περιοχή της Ένωσης, χωρίς ωστόσο να βρει κάποια τελική στην εστία του Αθανασιάδη.

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν σταδιακά ξανά ρυθμούς, φτάνοντας εκ νέου με ευκολία στα όρια της αντίπαλης περιοχής. Στο 59' με μια ωραία ενέργειά του, ο Μάνταλος «τσίμπησε» την μπάλα για τον προωθημένο Σάκχοφ, η κεφαλιά του οποίου όμως δεν βρήκε στόχο. Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν η πρώτη αλλαγή του Χιμένεθ στο 67' περνώντας στη θέση του τον Μαχαίρα, με τους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν από εκεί και έπειτα διαχείριση του σκορ. Μάλιστα από το 78' και μετά ο Χιμένεθ έβαλε τον Νεντελτσιάρου στη θέση του Αλμπάνη, δοκιμάζοντας σχήμα με τρία στόπερ (3-4-3).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9s75g80ruop-sf)


Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη τελική του Απόλλωνα στο ματς ήρθε στο 80' με ένα σουτ του Ντομίνγκες που έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Αθανασιάδη. Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ εκτός περιοχής του Κολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, με την ΑΕΚ να χάνει τελείως την ομοιογένειά της με την αλλαγή σχηματισμού. Στις καθυστερήσεις η Ένωση έφτασε μετά από ώρα σε μια ακόμα ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γκαρσία από πλάγια θέση.

MVP: Ο Ανσαριφάρντ με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά και για τη συμμετοχή του στις συνεργασίες στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ. Σημαντικό για τον Ιρανό φορ που επέστρεψε στα γκολ έπειτα από δύο μήνες, κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει πολύ.

Στο ύψος τους: Εξαιρετικός ο Αλμπάνης, ίσως στην καλύτερή του εμφάνιση ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος από την αριστερή πλευρά, θα μπορούσε να είχε βρει και γκολ, ενώ βοηθούσε και ανασταλτικά. Πολύ καλοί επίσης τόσο ο... ασταμάτητος Γκαρσία στη δεξιά πλευρά, όσο και ο κινητικός Μάνταλος στον άξονα.

Ο αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Απόλλωνα πελαγοδρομούσε στο πρώτο μέρος. Ο Κάλισιρ αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα (αγωνιζόμενος ωστόσο στη μη φυσική του θέση ως δεξί μπακ) απέναντι στον Αλμπάνη.

Η γκάφα: Μπρούσιτς και Λαγός είδαν τον Γκαρσία να τους ρίχνει στο έδαφος με μια εξαιρετική προσποίηση στη φάση του πρώτου γκολ του Ανσαριφάρντ.

Το στραγάλι: Ο Τζήλος είχε μια εύκολη διαιτησία στο ΟΑΚΑ, μοιράζοντας σωστά τις κάρτες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Χιμένεθ κατέβασε μια ορθολογική ενδεκάδα και με τον σχηματισμό που ταιριάζει περισσότερο στην ΑΕΚ (4-2-3-1). Η Ένωση σε σύγκριση με τα τελευταία ματς, έβγαλε φρεσκάδα, ένταση, όρεξη και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και αυτό τη βοήθησε να τελειώσει το ματς από το πρώτο μέρος. Μια νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να επέλθει η ηρεμία. Η Ένωση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και σοβαρή στην άμυνα (είχε να κρατήσει μηδέν παθητικό από τη νίκη επί του ΟΦΗ στα τέλη Γενάρη) χωρίς να δεχθεί τελικές (με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο που άλλαξε σχηματισμό και έχασε την ομοιογένειά της), έπιασε τον Άρη στους 48 βαθμούς στη 2η θέση και πήρε απόσταση έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη ενόψει και των πλέι οφ. Όσο για τον Απόλλωνα, ήταν αρκετά υποτονικός, αλλά αυτή η ήττα δεν αλλάζει τα δεδομένα, με την Ελαφρά Ταξιαρχία για την ώρα να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μάνταλος (67' Μαχαίρας), Αλμπάνης (78' Νεντελτσιάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (64' Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κάλισιρ (46' Τσαμπούρης), Κολ, Λαγός (64' Φερνάντεθ), Σλίβκα (46' Μουνιέ), Ντάουντα (79' Μπεντινέλι), Ιωαννίδης

Πηγή:www.gazzetta.gr
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1572397/aek-apollon-2-0-vids
<br>
<br>
<a href="/oles-oi-eidiseis/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><br>
<strong>Ειδήσεις σήμερα:&nbsp;</strong></a><br>
<br>
<strong><a href="/sports/article/1102232/giannis-adetokounbo-o-protos-ellinas-mvp-tou-nba-all-star-game/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο: Πρώτος Έλληνας MVP του All Star Game!</a></strong><br>
<br>
<strong><a href="/sports/article/1102169/bartselona-neos-proedros-o-tzouan-laporta/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Μπαρτσελόνα: Νέος πρόεδρος ο Τζουάν Λαπόρτα!</a></strong><br>
<br>
<strong><a href="/sports/article/1102160/deite-ola-ta-gol-apo-ta-korufaia-europaika-protathlimata/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα</a></strong><br>
<br>
<br>
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης