Super League , ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Τον έσωσε ο...από μηχανής Ίνγκασον - Δείτε τα γκολ

Super League , ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Τον έσωσε ο...από μηχανής Ίνγκασον - Δείτε τα γκολ

Ο εξαιρετικός Άρης ως το 87' είχε στα χέρια του ένα θρίαμβο με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League 1 - Σε εκείνο το λεπτό ο Ίνγκασον μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Ισλανδός κέρδισε πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Βιεϊρίνια για να... υπογράψει το 2-2 της Τούμπας

5209234
Μέσα σε πέντε λεπτά (από 87’ μέχρι το 92’) ο ΠΑΟΚ που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, με πρωταγωνιστή τον Ινγκι Ινγκασον, ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη δεν ανέδειξε νικητή (2-2).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9re2fqy01pl-sf)


Καγκάβα μέσα, Τζόλης έξω
To απρόοπτο με την αναγκαστική απουσία, λόγω ίωσης, του Χρήστου Τζόλη υποχρέωσε τον Πάμπλο Γκαρσία να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να δώσει φανέλα βασικού στον Σίντζι Καγκάβα.

Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός ανέλαβε ρόλο «δεκαριού», με τον Αμρ Ουάρντα να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στο «4-2-3-1», με τον Ζίβκοβιτς να είναι κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια,

Οι Τσιγγάρας και Σβαμπ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ενώ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο Γκαρσία στηρίχθηκε στους Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ουάρντα και Κρμέντσικ.

Με Μπουσέ κάτω από τα δοκάρια
Κλείσιμο
Ο Άκης Μάντζιος έδωσε τα γάντια του τερματοφύλακα στον Ζακαρί Μπουσέ, αφήνοντας τον Χουλιάν Κουέστα στον πάγκο, έπειτα από το ολέθριο λάθος του Ισπανού γκολκίπερ στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το οποίο στοίχισε και τον αποκλεισμό της ομάδας του.


Η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Σούντγκρεν, Σάκιτς στα άκρα και τους Ροζ, Δεληζήση στο κέντρο αυτής. Οι Λούκας Σάσα και Τζέιμς Τζέγκο ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και μπροστά τους ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Στην επιθετική τριάδα, ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν η επιλογή του Έλληνα τεχνικού για την κορυφή της επίθεσης με τους Μπρούνο Γκάμα και Μπρούνο στα άκρα.

Ανώτερος και μπροστά στο σκορ ο Άρης!
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 15λεπτο ο Άρης είχε στο 17’ την πρώτη μεγάλη στιγμή του στο ντέρμπι, με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς με εντυπωσιακό τρόπο να κρατάει το μηδέν για την εστία του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rb9b832jg9-sf)


Οι «κίτρινοι» πατούσαν πολύ καλύτερα στο χορτάρι, η υπεροπλία τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής τους έφερνε νικητές σ’ όλες τις δεύτερες μπάλες και τις περισσότερες μονομαχίες. Η τριάδα Σάσα, Τζέκο και Μπερτόγλιο έκανε τη διαφορά.

Κάπως έτσι ήρθε και το 0-1. Απόρροια της υπεροχής του Άρη. Ο Γκάμα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε, ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα, γύρισε στον Μπερτόγλιο που προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rbi8r2i71l-sf)


Χρειάστηκαν να περάσουν 33 ολόκληρα λεπτά για να πατήσει ο ΠΑΟΚ στην περιοχή του Μπουσέ και να φανεί κάπως απειλητικός με το σουτ του Κρμέντσικ, οι φιλοξενούμενοι φρόντιζαν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους και να κρατάνε τους γηπεδούχους πολλά μέτρα μακριά από την εστία τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rbkk1idjzl-sf)


Στο 39’ το λάθος του Δεληζήση έφερε τον Κρμέντσικ σε θέση βολής, αλλά το γύρισμα του Τσέχου φορ πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους συμπαίκτες του.

4-4-2 από τον Γκαρσία και όλα για όλα από τον ΠΑΟΚ
Με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ με το αγαπημένο του 1-0, ο ΠΑΟΚ καλούταν στο δεύτερο μισό του ντέρμπι να ξεπεράσει το όποιο ψυχολογικό βάρος και να αντιδράσει, με τον Πάμπλο Γκαρσία να ρίχνει στη μάχη τον Κάρολ Σφιντέρσκι, αντί του Σίντζι Καγκάβα, γυρίζοντας σε 4-4-2. Όλα για όλα!

Ο «Δικέφαλος» πήρε την μπάλα στην κατοχή του, πίεσε την άμυνα του Άρη, με τον Άκη Μάντζιο να φέρνει από τον πάγκο τον Μάνο, αντί του Μπρούνο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει τα πράγματα, με τη μετάθεση του Μαντσίνι στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Δεύτερο «χτύπημα» με Μάνο για τον Άρη
Ο Άρης ξαναχτύπησε στο 70ο λεπτό και πήρε προβάδισμα δύο γκολ! Ο Τσιγγάρας έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, οι «κίτρινοι» βγήκαν τέσσερις με δύο στην επίθεση, ο Γκάμα έκανε το σουτ, αλλά ο Μάνος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 0-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rctp01fqf5-sf)


Μείωσε ο Ινγκασον σε 1-2
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και σ’ ένα τρίτο γκολ. Όμως, ο Βιεϊρίνια με προβολή γλίτωσε το σίγουρο γκολ στο σουτ του Μάνου με τον Ζίβκοβιτς εκτός φάσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rd0q00rqzl-sf)


Ότι δεν πέτυχε ο Μάνος, επιχείρησε να το πετύχει ο Βαρέλα, με τον Δεληζήση να απομακρύνει πάνω στη γραμμή...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rd49dzb0qh-sf)


αλλά ένα λάθος του Ρόουζ έφερε τον προωθημένο Ινγκασον σε θέση βολής, με τον Ισλανδό στόπερ από κοντά να μειώνει σε 1-2 στο 87’.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rd60txn7yx-sf)


Γκραν γκινιόλ φινάλε και 2-2
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Με τον Ίνγκασον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να κερδίζει το πέναλτι από τον Μπουσέ. Η μπάλα στήθηκε στην «άσπρη βούλα» και από τα πόδια του Αντρέ Βιεϊρίνια στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rdf8ywxrqp-sf)


MVP: Ο Ινγκι Ίνγκασον έκανε τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Και σκόραρε και κέρδισε στο 92’ το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση για τους «ασπρόμαυρους».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπερτόγλιο και ο Σάσα έκαναν τη διαφορά για τον Άρη στο καλό διάστημα των «κίτρινων».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σίντζι Καγκάβα δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον Φερνάντο Βαρέλα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συνολική αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ στη φάση του 0-1. Μια άμυνα εξαφανισμένη…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το 0-1 του Άρη ελέγχθηκε για το που βρισκόταν ο Μαντσίνι, καθώς ο Μπερτόγλιο ξεκάθαρα ήταν πίσω από την μπάλα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε φάουλ στο κλέψιμο της μπάλας από τον Μαντσίνι πριν το 0-2, στο 77’ ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ πήγε στο VAR και έκρινε ο ίδιος ότι δεν υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σίλβα πάνω στον Ζίβκοβιτς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Άρης είχε το πάνω χέρι μέχρι το 80ο λεπτό του ντέρμπι. Ήταν ανώτερος σ’ όλες τις γραμμές, ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, ο Βιεϊρίνια έσωσε τον ΠΑΟΚ από ένα σίγουρο τρίτο γκολ και κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των «ασπρόμαυρων», που κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 92ο λεπτό. Κι αν κάτι μπορεί να κρατήσει η ομάδα του Γκαρσία είναι η αντίδραση των τελευταίων δέκα – δεκαπέντε λεπτών. Τίποτα άλλο…

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (80’ Μπάμπα), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (80’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα (46’ Σφιντέρσκι), Ουάρντα, Κρμέντσικ

Άρης (Ακης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86’ Μπελαουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55’ Μάνος), Μπερτόγλιο (71’ Σίλβα) Γκάμα (71’ Κάτσε), Μαντσίνι (87’ Γκανέα).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης