Κύπελλο ποδοσφαίρου: Ο ΠΑΣ Γιάννινα (υ)πέταξε εκτός τον Παναθηναϊκό - 2-1 στη Λεωφόρο (Δείτε τα γκολ)

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Ο ΠΑΣ Γιάννινα (υ)πέταξε εκτός τον Παναθηναϊκό - 2-1 στη Λεωφόρο (Δείτε τα γκολ)

Κάζο μεγατόνων για τον Παναθηναϊκό που έχασε και στη Λεωφόρο (1-2) από τον super ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος με δύο νίκες είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου ποδοσφαίρου - Παντελάκης και Χατζηθεοδωρίδης (αυτογκολ)... υπέγραψαν τον θρίαμβο του  «Άγιαξ της Ηπείρου»

pas_prokrisii
Πράσινο κάζο για άλλη μια χρονιά στο Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα με 2-1 από τον εκπληκτικό ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, έχασε με το ίδιο σκορ και στη Λεωφόρο και είπε... αντίο νωρίς - νωρίς στη διοργάνωση! Από την άλλη ο «Αγιαξ της Ηπείρου» συνεχίζει την σούπερ σεζόν και ονειρεύεται!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nzokpxe03d-sf)


Έτσι έπαιξαν
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργυρή Γιαννίκη που κατέβηκε στην Λεωφόρο για να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1 από το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Πίρσμαν, δεξί ο Σάλιακας και ο Παντελάκης με τον Κάργα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ντομίνγεθ, Κάστροι οι δύο αμυντικοί μέσοι. Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Παμλίδης.

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μόλο, στο αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Πούγγουρας(είχε δηλωθεί ο Βέλεθ αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα) με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ο Νιάς εξάρι, έχοντας μπροστά του Σανκαρέ και Βιγιαφάνιες. Στο δεξί φτερό ο Χατζηγιοβάνης, στο αριστερό ο Ιωαννίδης και... φουνταριστός στο 4-3-3 ο Καρλίτος.

Τον τελείωσε σε ένα δεκάλεπτο!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι σαν σε... περίπατο σε πάρκο. Μετακίνηση 6 κανονική. Ο ΠΑΣ δεν αστειευόταν και μέσα σε ένα δεκάλεπτο έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου σε ένα ονειρεμένο για εκείνον ξεκίνημα! Μόλις στο 2᾽ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Παντελάκη μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού!

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nx1abt4pj5-sf)


Οι πράσινοι έχουν τεράστιο πρόβλημα στις στατικές φάσεις και το πλήρωσαν για ακόμη μία φορά! Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ακόμη ένα αστείο αμυντικό λάθος έφερε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Διούδη. Στο 9᾽ ο Χατζηθεοδωρίδης με μία ερασιτεχνικού επιπέδου ενέργεια αντί να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, την... κάρφωσε στα δίχτυα της ομάδας του. 0-2 πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τέσσερα γκολ για να προκριθεί και να μην κάνει ούτε ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παρά την κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΣ αμυνόταν εξαιρετικά, οι πράσινοι είναι αδούλευτοι στο δημιουργικό κομμάτι και το ημίχρονο πέρασε χωρίς την παραμικρή φάση!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nx5utqtncp-sf)


Τυπική διαδικασία
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει αλλά δίχως πλάνο, δίχως καθαρό μυαλό, με σέντρες, σέντρες, σέντρες. Ο Μπόλονι έριξε στο ματς Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό, Αϊτόρ, Μακέντα και Χουάνκαρ αλλά με την εικόνα που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο, χρειαζόταν ποδοσφαιρικό... θαύμα και αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άριστη συμπεριφορά πίσω από την μπάλα, δεν άφηναν χώρους, δεν έκαναν το εύκολο λάθος και το μοναδικό που κατάφερε το Τριφύλλι ήταν να μειώσει στο 74᾽ με κεφαλιά του Πούγγουρα μετά από σέντρα του Αϊτόρ. Πέραν τούτου ουδέν από τον Παναθηναϊκό(εξαίρεση το δοκάρι με τον Νιάς στις καθυστερήσεις), με τον ΠΑΣ να γίνεται απειλητικός στις αντεπιθέσεις αλλά να μην μπορεί να σκοράρει και τρίτο γκολ.

Το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το τέλος και ο ᾽Άγιαξ ᾽᾽της Ηπείρου πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση σε βάρος του Τριφυλλιού!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nywqzgwfyx-sf)


MAN OF THE MATCH: Νώντας Παντελάκης. Σκόραρε και πάλι κόντρα στην πρώην του ομάδα και με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης. Συνέχισε να αποδίδει σε υψηλά στάνταρ, καθαρίζοντας πολλές φάσεις και κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάστρο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον αμυντικό μέσο του ΠΑΣ. Κάλυψε χώρους, άριστος τακτικά, έκλεψε μπάλες, μοίρασε σωστά το παιχνίδι όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η δημιουργία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έψαχναν τέσσερα γκολ για να προκριθούν και μέχρι το γκολ του Πούγγουρα στο 75᾽ δεν είχαν κάνει ούτε μία φάση! Μία ομάδα που είναι αδούλευτη σε αυτό το κομμάτι και έχει τεράστιο πρόβλημα να φτιάξει φάσεις όταν ο αντίπαλος αμύνεται σωστά. Παράλληλο ποδόσφαιρο, πολλές σέντρες, κανένας αυτοματισμός, καμία συνεργασία, ελάχιστα πράγματα από το σύνολο του Μπόλονι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης... αποτελείωσε τον Παναθηναϊκό με το λάθος του στην φάση του αυτογκόλ του. Κακή τοποθέτηση σώματος στην φάση, ακόμη χειρότερη επιλογή να διώξει με το κεφάλι προς την εστία, αντί προς τα πίσω.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άριστη η διαιτησία του Κιρίλ Λεβνίκοβ και των βοηθών του απόψε στην Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Επική πρόκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Ο Άγιαξ της Ηπείρου με δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό... τσέκαρε το εισιτήριο και ανάγκασε το Τριφύλλι σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια του θεσμού. Μετά το 2-1 στο Αγρίνιο, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στο δεκάλεπτο της Λεωφόρου ήταν μπροστά με 2-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ(59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης(65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες(65’ Μακέντα), Ιωαννίδης(46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης(65’ Νγκμπακοτό), Καρλίτος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο(87᾽ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου(76᾽Κριζμάν), Παμλίδης(65’ Νάουμετς)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Οι Μπακς... διασύρθηκαν από τους Νάγκετς στην μεγαλύτερη φετινή ήττα τους!

Μπασκόνια-Ολυμπιακός: Πολλές οι δυσκολίες, αλλά χρειάζεται την νίκη

Κύπελλο Ελλάδος: Σφραγίζονται τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης