Κύπελλο ποδοσφαίρου, Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Βγήκε η υποχρέωση - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Βγήκε η υποχρέωση - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας - Έχοντας κερδίσει με 5-2 στον πρώτο αγώνα, ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 14' με τον Νινούα, έχασε πέναλτι στο 44' με τον Σβαμπ και στο 52' ο Τζέιμς διαμόρφωσε το τελικό 1-1

5255192
Με το σκορ του πρώτου αγώνα (5-2) να στέλνει τον ΠΑΟΚ με το ενάμιση πόδι για 34η φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στους Σίντζι Καγκάβα και Ράχμαν Μπάμπα, που για πρώτη φορά ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Στην ενδεκάδα των πολλών αλλαγών και νέων προσώπων κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Λευτέρης Λύρατζης ξεκίνησε στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Νίκα Νινούα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nx2tz8ps75-sf)


Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους «ασπρόμαυρους» χάρη στο γρήγορο γκολ που βρήκαν στο 14ο λεπτό, από την συνεργασία των Τζόλη-Καγκάβα και το όμορφο σουτ του Νινούα από την πρώτη ασίστ του Ιάπωνα μεσοεπιθετικού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nuph47hzjd-sf)
Κλείσιμο


Παρά το εις βάρος της γκολ η Λαμία ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είδε στο 16’ τον Πασχαλάκη να κάνει διπλή σωτήρια επέμβαση στα σουτ των Πίτι και Βασιλακάκη, με τον ΠΑΟΚ να αντιπαραθέτει την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και κάποιες μεμονωμένες ωραίες ενέργειες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nuqjydspjd-sf)


Μια τέτοια ενέργεια έφερε στο 44’ το πέναλτι, που κέρδισε ο Σφιντέρσκι από τον Τζέιμς, με τον Θεοδωρόπουλο να νικάει τον Σβαμπ και τον Μουργκ να μην μπορεί να στείλει ούτε αυτός την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nvcmm2152p-sf)


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το δεύτερο γκολ από την κεφαλιά του Μιχαηλίδη, αλλά την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου. Ότι δεν πέτυχε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, το έκανε ένας άλλος στόπερ στην απέναντι εστία. Με την κεφαλιά του Τζέιμς στο 52’ η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση (1-1), άλλη μια στημένη μπάλα που δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9nvufrt501t-sf)


Η επόμενη καλή στιγμή (66’) ανήκε στον Λύρατζη, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έφτασε κοντά στο πρώτο του γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, γενικά οι δύο ομάδες έσβησαν τις μηχανές στο τελευταίο ημίωρο, έχοντας το μυαλό τους στο πρωτάθλημα και τους αγώνες που ακολουθούν στο πρόγραμμα.

Ο MVP: Ο αειθαλής Λουκάς Βύντρα ήταν με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης της Λαμίας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Καταγράφοντας την πρώτη ασίστ και παίζοντας απλά την μπάλα με μια επαφή, ο Σίντζι Καγκάβα πήρε το πρώτο γεμάτο 90λεπτό του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ξεχώρισε με τις αποκρούσεις του ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με εξαίρεση την εμπλοκή του στη φάση του χαμένου πέναλτι και άλλη μια καλή ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Τόμας Μουργκ κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ε, αφού αστόχησε και ο Στέφαν Σβαμπ από την «άσπρη βούλα», δεν υπάρχει σωτηρία για τον ΠΑΟΚ…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας) με την συνδρομή του VAR (Γκεστράνιους) εξέτασε τη φάση του 0-1, όπου δεν υπήρχε οφσάιντ, ενώ ο Τζόλης κράτησε «ζωντανή» τη φάση πάνω στην πλάγια γραμμή. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν στη φάση του πέναλτι από τον Τζέιμς πάνω στον Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η υπόθεση-πρόκριση είχε κριθεί, ουσιαστικά, από το πρώτο ματς της Τούμπας. Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ οδήγησε τις δύο ομάδες σ’ ένα ελεύθερο παιχνίδι, η Λαμία έψαξε και έφτασε στην ισοφάριση, ενώ η συνεργασία Καγκάβα-Μπάμπα και το χαμένο πέναλτι, ένα ακόμη τη φετινή χρονιά, του Σβαμπ ήταν κάποια από τα στοιχεία που έμειναν από την αναμέτρηση, με την οποία ο «Δικέφαλος» σφράγισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Βύντρα, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπιάρνασον (75’ Μπουλούλης), Γκούγκα, Γκαζαριάν (46’ Κωστίκας), Πίτι, Ρόμανιτς (46’ Σταμούλης), Βασιλακάκης.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (80’ Κρέσπο), Μπάμπα, Νινούα, Σβαμπ (64’ Ελ Καντουρί), Μουργκ (80’ Κούτσιας), Καγκάβα, Τζόλης (65’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης