Super League 1, Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Πτήση για τον τίτλο, αγωνία για Σεμέδο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Πτήση για τον τίτλο, αγωνία για Σεμέδο - Δείτε τα γκολ

Χάρη στα γκολ των Φορτούνη (4') και Εμβιλά (81'), ο Ολυμπιακός παίζοντας με «βασικούς» νίκησε δύσκολα 2-1 στον Βόλο και... απογειώνεται προς την κατάκτηση  και της φετινής Super League 1 - Πλήγμα με Σεμέδο, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε στο 37'

5254301
Με μεγάλο πρωταγωνιστή του Μπρούμα που ήταν «μέσα» και στα 2 του γκολ, ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα (1/3) στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο με 2-1 και αύξησε τη διαφορά του στους 14 βαθμούς από τον 2ο Αρη. Σε ένα αποτέλεσμα όμως που «επισκιάστηκε» από τον τραυματισμό του Σεμέδο, που δείχνει αμφίβολος για την επερχόμενη Ευρωπαϊκή... πρόκληση που λέγεται Αρσενα.

Ο Ανχελ Λόπεθ παρέταξε τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ριένστρα, Τσοκάνη στον άξονα, τους Μπαριέντος, Μπαρτόλο στα άκρα και τον Νίνη πίσω από το «9άρι» Δουβίκα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Λαλά, Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά,τους Καμαρά, Εμβιλά στα «6αρο-8άρια», τους Μπρούμα, Φορτούνη στα άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ «ΦΟΡΤΩΣΕ» ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ
Σέντρα στο ματς και είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο, με ρυθμό και εκατέρωθεν γκολ (1-1). Οι γηπεδούχοι δεν πήγαν σε παιχνίδι σκοπιμότητας αλλά ήθελαν να βγουν μπροστά, κάτι που επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους», το φαβορί δηλαδή, να βάλουν την μπάλα κάτω και να την τσουλήσουν. Από την αρχή μάλιστα οι Πειραιώτες «φόρτωσαν» τη δεξιά τους πλευρά και «έψαχναν» μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων τους.

Εκεί (δεξιά) ήταν οι Μπρούμα, Λαλά, τραβιόνταν ο Φορτούνης και μόλις στο 4' άνοιξαν το σκορ. Ο Καμαρά είδε τον Μπρούμα που βγήκε σε θέση φορ, τον έβγαλε απέναντι από τον Κλέιμαν και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Φορτούνη που με ωραίο τελείωμα παραβίασε την εστία του Ισραηλινού γκολκίπερ.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m79ne7hhj5-sf)


Αμέσως μετά (6') ήταν η σειρά του Σεμέδο να παίξει έξυπνα για τον Λαλά που πάτησε περιοχή αλλά δεν κατάφερε να στρώσει στον Ελ Αραμπί που καραδοκούσε και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι.


Ο ΓΚΡΙΛΟ... ΝΤΥΘΗΚΕ ΖΑΧΑΒΙ ΓΙΑ ΤΟ 1-1
Με το «καλημέρα» είχαμε δράση και στο 10' ήρθε η «απάντηση» από τον Βόλο, που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό... αλά Αϊντχόβεν. Στο 10' ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκρίλο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 (ο Μπα άργησε να πάει πάνω στον Αργεντινό στόπερ), σε μία φάση πάνω-κάτω καρμπόν με εκείνη του Philips Stadion, όπου ο Ζάχαβι είχε βρει δίχτυα στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την PSV. Ο αμυντικός των γηπεδούχων πήδηξε επί της ουσίας αφύλαχτος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m7dxfadp4x-sf)


ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΙΧΑΝ ΡΥΘΜΟ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΣΑ
Αυτόματα το παιχνίδι ήρθε στα ίσα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία (η κατοχή τους ανέρχονταν στα επίπεδα του 65%), αλλά την ίδια στιγμή και ο Βόλος έδειχνε (τουλάχιστον προσπαθούσε) διάθεση να βάλει δύσκολα στην άμυνά τους, κυρίως με τον Νίνη που έβγαινε στα αριστερά, τράβαγε έναν αντίπαλο στόπερ εκτός περιοχής και κέρδισε αρκετές στατικές μπάλες. Ομως οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν η ομάδα που «φλέρταρε» πιο ουσιαστικά μετο γκολ. Ετρεχαν με και χωρίς την μπάλα και στο 14' απείλησαν με το σουτ του Εμβιλά που πέρασε λίγο άουτ, σε φάση που ξεκίνησε πάλι από τα δεξιά (ενέργεια του Φορτούνη).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m7jodsgy75-sf)


Στο 27' ήταν η σειρά του Βαλμπουενά που είχε αλλάξει πλευρές με τον Μπρούμα να κάνει την κάθετη για τον Λαλά αλλά η παράλληλή του δεν βρήκε συμπαίκτη και μετά το ημίωρο στην «εξίσωση» της ανάπτυξής του Ολυμπιακού μπήκε και η αριστερή του πλευρά. Οι Πειραιώτες έφταναν μέχρι το αμυντικό τρίτο του Βόλου αλλά τους έλειπε η τελική πάσα, ενώ στο 43' ο Τσοκάνης πιστώνεται ένα δύσκολο κόψιμο προ του Καμαρά, που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει». Στην ανάπαυλα οι τελικές ήταν 4-1 για τον Ολυμπιακό, που είχε την κατοχή αλλά είχε «χάσει» τον Σεμέδο με τραυματισμό στο 39'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m80js1nlfd-sf)


ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΕΜΕΝΑΝ ΨΗΛΑ, ΠΙΕΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού η εικόνα του αγώνα παρέμενε ανάλογη, με τη μόνο διαφορά ίσως πως ο Ολυμπιακός έμεινε περισσότερη ώρα στο επιθετικό του τρίτο και αναπτύσσονταν περισσότερο από τα αριστερά. Ο Βόλος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ανασταλτικά διατηρούσε 11 παίκτες πίσω της και το ματς παίζονταν γύρω από τα καρέ του, χωρίς όμως δεν δέχονταν φάσεις. Στο report καταγράφηκε ένα σουτ του Εμβιλά στο 53' όπου ο Κλέιμαν μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια και το μοτίβο ήταν ανάλογο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m8pjoy4nb5-sf)


Στο 58' ο Λόπεθ θέλησε να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά και να περιορίσει τον Ρέαμπτσιουκ που έπαιρνε πρωτοβουλίες και με την είσοδο του Μαρτίνες άλλαξε τη δεξιά του πλευρά, καθώς ο Αργεντινός πήγε δεξί εξτρέμ και ο Ριένστρα μπακ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m8tvx1axn5-sf)


4-4-2 ΣΤΟ 63', ΑΛΛΑ ΚΑΙ 2/22 ΕΥΣΤΟΧΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 69'!
Κάπου εκεί ήρθε και η... παρέμβαση του Μαρτίνς από τον δικό του πάγκο. Με την είσοδο του Χασάν στο 63' ο Ολυμπιακός «γύρισε» σε ένα κλασικό 4-4-2, αν και σε θέση φορ ήταν συχνά τόσο ο Φορτούνης, όσο και ένας εκ των Καμαρά ή Εμβιλά. Οι «ερυθρόλευκοι» «φόρτωναν» με παίκτες τα καρέ του Βόλου, ο οποίος όμως αμύνονταν πολύ καλά και ναι μεν είχε παραχωρήσει γήπεδο, αλλά δεν δέχονταν «καθαρές» φάσεις. Η «αεροπορία» του και ο Τσοκάνης που συχνά έπαιζε 3ος στόπερ «κέρδιζαν» τις περισσότερες «μονομαχίες» και στο 69' οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 2/22 εύστοχα γεμίσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το σουτ του Εμβιλά στο 53' οι Πειραιώτες έβαλαν ξανά «δύσκολα» στον Κλέιμαν στο 72', όταν και μπλόκαρε εκείνο του Φορτούνη.




Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m97xpu2bv5-sf)

Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 81’... Ο Μπρούμα πήρε τη μπάλα στην περιοχή, κι έκανε τη σέντα, αλλά από την στραβοκλωτσιά του Παπασταθόπουλου έφτασε στα πόδια του Εμβιλά που από κοντά πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 2-1. Μάλιστα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία θεωρώντας ότι ο Χασάν που ήταν οφσάιντ επηρέαζε τη φάση, αλλά ο διαιτητής πήγε και το είδε και είχε αντίθετη άποψη, οπότε μέτρησε το τέρμα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9m9e0xeftvd-sf)


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 


Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η... διαστημική τάπα και το ασύλληπτο νικητήριο κάρφωμα - Δεν έχετε ξαναδεί τέτοιες φάσεις

Ο Γκολομέεβ κινδυνεύει να χάσει το Τόκιο γιατί δεν παίρνει αναβολή από το στρατό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης