Super League 1, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν - Δείτε τα γκολ

Ήθελαν την νίκη και οι δύο, αλλά δεν την πήρε κανείς - Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με την γκολάρα του Βέλεθ, η ΑΕΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Λιβάι Γκαρσία και το 1-1 της Λεωφόρου αφήνει και τους δύο βαθμολογικά ανικανοποίητους στη μάχη της της Super League 1 - Πολύ κακό θέαμα στο αθηναϊκό ντέρμπι

pao-aek-0
Καμία έκπληξη από τους προπονητές των δύο ομάδων, καθώς αμφότεροι προτίμησαν τους έντεκα που είχαν δοκιμάσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αρκετούς εκ των βασικών εκτός μάχης λόγω προβλημάτων τραυματισμού και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να επιλέξει μία... πειραματική ενδεκάδα ειδικά στα μετόπισθεν. Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Σβάρνας σε ρόλο δεξιού μπακ. Αριστερά ο Λόπες και ο Λάτσι με τον Νεντελτσιάρου στο κέντρο της άμυνας. Κρίστισιτς, Σιμάνσκι οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπροστά τους ο Μάνταλος. Αριστερό εξτρέμ ο Τάνκοβιτς, δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9lfdidn4fx5-sf)


Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Μόλο, αριστερό ο Χουάνκαρ και δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν ο Βέλεθ με τον Πούγγουρα. Νιάς, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Στο δεξί φτερό ο Νγκμπακοτό, στο αριστερό ο Καμπετσής και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης.

Εν αρχή ην η άμυνα
Άμεση προτεραιότητα στην κάλυψη των χώρων, μηδαμινά ρίσκα για την δημιουργία ευκαιριών, πίεση για κλέψιμο στην μεσαία γραμμή, δύο ομάδες που αν είχαν την δυνατότητα να κοιταχτούν στον ποδοσφαιρικό καθρέφτη της Λεωφόρου, θα έβλεπε η μία το πρόσωπο της άλλης. Μοναδική διαφορά της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η κατοχή της μπάλας που είχε η Ένωση(63-37) την ώρα που το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι περίμενε... οχυρωμένο στα δύο τρίτα του γηπέδου και δεν μπορούσε να κρατήσει με τίποτα την μπάλα. Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, όμως, είχε αργή ανάπτυξη, πολλές λάθος επιλογές στο επιθετικό τρίτο, λίγες συνεργασίες και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε ευκαιρίες την αρκετή ώρα που είχε την μπάλα στα δικά της πόδια.

Η ΑΕΚ απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Τάνκοβιτς(19᾽) που μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης, ενώ ο Παναθηναϊκός επίσης με μία προσπάθεια από απόσταση του Μολό(14’) που κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Μεγάλη φάση δεν είχε καμία από τις δύο ομάδες σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος, χωρίς ρυθμό, χωρίς τίποτα.

Γκολάρα ο Βέλεθ, άμεση αντίδραση από την ΑΕΚ!
Κλείσιμο
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Η ΑΕΚ είχε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός περίμενε και τελικά το Τριφύλλι κατάφερε από το... πουθενά να βρει το γκολ μετά από στημένη φάση. Ο Βέλεθ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά της περιοχής και με φοβερό δεξί, άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με μία υπέροχη εκτέλεση στο 59᾽!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9le3tfp91x5-sf)


Η Ένωση έβγαλε αντίδραση, οι πράσινοι έπαιξαν όπως πάντα για να διαχειριστούν το αποτέλεσμα και οι φιλοξενούμενοι που είδαν τον Μάνταλο να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Σιμάνσκι να είναι εξαιρετικός, ισοφάρισαν στο 72᾽! Η άμυνα του Παναθηναϊκού μετά από πούλημα της μπάλας στην μεσαία γραμμή βρέθηκε σε ανισορροπία, ο Γκαρσία πάτησε περιοχή, έχασε την μονομαχία από τον Χουάνκαρ αλλά έβαλε την κόντρα στο διώξιμο του Ισπανού, έκλειψε και με τέλειο πλασέ από πλάγια θέση έφερε το ματς στα ίσια! Δύο φάσεις, δύο γκολ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9leg5le43bl-sf)


Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει αλλά πέρα από ένα επικίνδυνο γύρισμα του Μάνταλου δεν κατάφερε να δημιουργήσει το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πάλι από στημένη φάση απείλησε αλλά ο Αθανασιάδης στο 90᾽ έκανε την επέμβαση του αγώνα και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που κρατά την ΑΕΚ στην 4η θέση, τρεις πόντους μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρέμεινε πέμπτος, πέταξε ακόμη μια ευκαιρία και έχει πλέον τον Αστέρα Τρίπολης ένα βαθμό πίσω του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9lewcyyut4p-sf)


MAN OF THE MATCH: Φραν Βέλεθ. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ισπανό στόπερ. Ανασταλτικά ήταν αποτελεσματικότατος, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες και φυσικά σκόραρε ένα υπέροχο γκολ με τρομερό δεξί σουτ!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος της ΑΕΚ συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Ουσιαστικός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, από δική του πάσα ξεκινά η φάση του γκολ της ομάδας του. Αρκετή δουλειά και στο αμυντικό κομμάτι. Σε αυτή την κατηγορία και ο Λιβάι Γκαρσία που χάρη στην επιμονή του κατάφερε να βρει την ευκαιρία και να σκοράρει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στις στατικές φάσεις και παραλίγο να το πληρώσει πολύ ακριβά και απόψε! Δέχθηκε το γκολ από τον Βέλεθ που ήταν αμαρκάριστος, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Νιάς βρήκε καθαρή ευκαιρία για να δώσει την νίκη στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η μπάλα παίζει περίεργα παιχνίδια και σε ένα από αυτά ο Χουάνκαρ έκανε... δώρο το γκολ στον Λιβάι Γκαρσία. Ο Ισπανός μπαμ απομάκρυνε την μπάλα πάνω στον εξτρέμ της ΑΕΚ και του έδωσε την ευκαιρία να πλασάρει τον Διούδη και να ισοφαρίσει για την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία από τον Βούλγαρο, Γκεόργκι Καμπάκοφ και τους βοηθούς του απόψε στην Λεωφόρο.



ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 απόψε στην Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι κάκιστο ποιοτικά, με δύο ομάδες που έπαιξαν πρωτίστως για να μην χάσουν και το... κατάφεραν.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Μόλο, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος(84’ Βιγιαφάνες), Καμπετσής, Ιωαννίδης(78᾽Χατζηγιοβάνης) , Νγκμπακοτό(78’ Καρλίτος)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς(67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ(90᾽ Χριστόπουλος)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης