Super League 1, Άρης-Ατρόμητος 3-0: Γκολ, απόλαυση και ξανά δεύτερος - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Άρης-Ατρόμητος 3-0: Γκολ, απόλαυση και ξανά δεύτερος - Δείτε τα γκολ

Ένας χορταστικός Άρης, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Γκάνεα (γκολάρα κι ασιστ) επικράτησε εύκολα με 3-0 του Ατρομήτου και βρέθηκε ξανά στην 2η θέση της βαθμολογίας  της Super League 1 - Σάσα και Σίλβα τα άλλα δύο πανέμορφα γκολ των «κίτρινων»

silva_aris
Ο Άρης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο μια κατάρα δέκα χρόνων καθώς επικράτησε του Ατρόμητου στο «Κλ. Βικελίδης» με 3-0 χάρη στα τέρματα των Γκάνεα, Λούκας Σάσα και Σάντε Σίλβα.

Οι «κίτρινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού έχοντας καταπληκτικό αγωνιστικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο αλλά και ουσία στο δεύτερο. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος αν και είχε διάθεση δεν ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του και γι’ αυτόν όλα τελείωσαν όταν ο Λούκας Σάσα βρήκε το 7ο γκολ του με τη φανέλα του Άρη.

Ο Άκης Μάντζιος έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Μήτρογλου εκτιμώντας ότι αυτό το παιχνίδι ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του και η αλήθεια είναι ότι δικαιώθηκε για την επιλογή του. Η επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα στο βασικό σχήμα ήταν αναμενόμενη, εξίσου λογική ήταν και η χρησιμοποίηση του Μπρούνο στη δεξιά πλευρά (λόγω της απουσίας του Ματέο Γκαρσία), ενώ στο αριστερό άκρο επιλέχθηκε ο Κριστιάν Γκάνεα ο οποίος εξελίχθηκε σε πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος έπαιξε με διάταξη 4-4-2 με τους Μουνίθ, Εντομβόνγι στην κορυφή της επίθεσης, ήταν πολύ καλά στημένος αλλά είχε πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Άρης είχε πολύ ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο αλλά για μια ακόμη φορά κλήθηκε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημά του καθώς δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ αλλά υστέρησε στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Ήταν απειλητικός σε κάθε κατοχή μπάλας, επέλεξε να «χτυπήσει» στη δεξιά πλευρά με τους Μπρούνο –Σούντγκρεν αλλά το γκολ ήρθε από τον αριστερό οπισθοφύλακα και μάλιστα ήταν από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς. Στο 22ο λεπτό, ο Κριστιάν Γκάνεα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωράκη καθώς το δυνατό σουτ από τα (περίπου) 30 μέτρα πήγε στο παραθυράκι της εστίας του Ατρόμητου (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9l79kywn8pl-sf)


ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΧΕ, ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΙΧΕ

Κλείσιμο
Μετά το γκολ του Ρουμάνου, ο Ατρόμητος προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του, δίχως αυτό να σημαίνει ότι έπαψε να ήταν συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του. Με εξαίρεση ένα σουτ του Νταβιώτη το οποίο δε ανησύχησε τον Χουλιάν Κουέστα κι ένα ακόμη από τον Νάτσο (από απόσταση 35-40 μέτρων), η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Άρη. Αντιθέτως, οι «κίτρινοι» ανησύχησαν τον παλιό προπονητή τους, αλλά και τον ηρέμησαν με την αδυναμία τους στην τελική προσπάθεια. Ο Μπρούνο πάτησε πολλές φορές στην περιοχή, στις πιο σημαντικές, στο 11ο λεπτό σούταρε ψηλά άουτ, στη δεύτερη δεν έκανε κοντρόλ και στην 3η (στο 30’) δεν πρόλαβε να εκτελέσει, ομοίως και ο Μήτρογλου. Κι έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 1-0, το οποίο μάλλον δεν ήταν ενδεικτικό της ανωτερότητας του Άρη.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΣΑ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9l8msa24k41-sf)


Η απόφαση αντικατάστασης του Εντομβόνγι από τον Σάββα Παντελίδη ήταν λογική βάσει της χαμηλής προσφοράς του Νιγηριανού επιθετικού. Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πιο απαιτητικός στο παιχνίδι, πίεσε πιο ψηλά, αλλά δεν έφτασε στο σημείο της τελικής προσπάθειας. Αντιθέτως, ο Άρης αν και δεν είχε τον ρυθμό που τον χαρακτήρισε στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε δύο φάσεις με τους Μπερτόγλιο-Μπρούνο Γκάμα. Βλέποντας ωστόσο την ομάδα του να μην είχε συνοχή στο παιχνίδι της, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές αντικαθιστώντας τους Μπερτόγλιο-Μήτρογλου με τους Μάνο-Μαντσίνι. Στο 65’, οι «κίτρινοι» απέκτησαν σκορ ασφαλείας σε μία φάση η οποία δεν… μύριζε γκολ. Η σέντρα του Γκάνεα είχε ακρίβεια, κανένα από τα αμυντικά χαφ του Ατρόμητου δεν ακολούθησε τον Λούκας Σάσα και ο Βραζιλιάνος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με κεφαλιά (2-0).

Ο ΣΙΛΒΑ ΤΟ… ΚΕΡΑΣΑΚΙ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9l8zg5j60q9-sf)


Ο Άρης απελευθερώθηκε μετά το γκολ του Λούκας Σάσα, είχε δύο στιγμές με τον Δημήτρη Μάνο αλλά ο 25χρονος επιθετικός δεν μετουσίωσε τις καλές προσπάθειές του για να φτάσουμε στο 81ο λεπτό. Το λάθος του Νάτσου αποδείχθηκε οδυνηρό. Ο Σάντε Σίλβα έκλεψε την μπάλα, έκανε το 1-2 με τον Μάνο και στη συνέχεια εκτέλεσε τον Θεοδωράκη για το 3-0. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Άρης έκανε περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος (θα μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο αλλά ο Σίλβα μέτρησε 2-3 ημιτελείς προσπάθειες), ενώ ο Ατρόμητος δεν είχε τρόπο για να σκοράρει.

MVP: Ο Κριστιάν Γκάνεα σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, έδωσε και την ασίστ στον Λούκας Σάσα στο δεύτερο τέρμα του Άρη.

Στο ύψος του: Ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι από τον Λούκας Σάσα και το γκολ που σημείωσε στοιχειοθέτησε την προσωπική δικαίωσή του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στο πρώτο ημίχρονο, αυτός ήταν ο Τομάσεβιτς για τον Ατρόμητο, στο δεύτερο ήταν τα αμυντικά χαφ του.

Η «γκάφα»: Η αντίδραση του Νάτσου στο τρίτο γκολ του Άρη καθώς έτσι όπως προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα, την έστρωσε στον Σίλβα.

Το «στραγάλι»: Αν και έκανε οικονομία στις κίτρινες κάρτες, ο Τζοβάρας δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν απέφυγε τα λάθη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά σημείωσε ένα γκολ. Στο δεύτερο όπου δεν είχε αντίστοιχο αγωνιστικό ρυθμό βρήκε δύο τέρματα και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Ο Ατρόμητος ήταν ελαχίστως απειλητικός στο παιχνίδι, ακόμη κι όταν ανέβασε τις γραμμές του δεν βρήκε ουσιαστική ευκαιρία.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Κουέστα, Σούντγκρεν (79’ Σάκιτς), Γκάνεα, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα Λούκας (79’ Κάτσε), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (63’ Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (68’ Σίλβα), Μήτρογλου (63’ Μαντσίνι)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης Σάββας): Θεοδωράκης, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς, Χαρίσης, Γκάλο (74’ Ούμπιντες), Νάτσος, Μουνίθ, Νταβιώτης, Αγκάγιεφ, Εντομβόνγι (46’ Κωτσόπουλος, 70’ Μάτιτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης «αρνείται όλες τις κατηγορίες, είναι ειλικρινής και έντιμος» λέει ο δικηγόρος του

Lockdown: Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Δημήτρης Λιγνάδης: Από τη δόξα στη συντριβή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης