Ολυμπιακός: Μαθαίνει αντίπαλο για τους «16» του Europa League - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακός: Μαθαίνει αντίπαλο για τους «16» του Europa League - Δείτε βίντεο

Πρόκρισή για τον Ολυμπιακό, πτώση για την Ελλάδα - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών - Στις 14:00 η κλήρωση - Πιθανοί αντίπαλοι

χασαναρος
Ένα «χτύπημα» του Χασάν ήταν αρκετό για να ρίξει στο… καναβάτσο την PSV που είχε τον Ολυμπιακό επί 89 λεπτά στα...  σχοινιά μέσα στο Στάδιο «Φίλιπς» του Αίντχόφεν και παρά την ήττα του στα «σημεία» με 2-1 να του χαρίσει την πρόκριση στην φάση των «16» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από την αρχή του αγώνα ότι είχαν επαναπαυθεί στην «προίκα» του 4-2 στο πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς στο «Καραϊσκάκη», κάτι που φοβόταν ο Πέδρο Μαρτινς. Η Αϊντχόφεν κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο με τα δυο γκολ του Ζάχαβι να πάρει σκορ πρόκρισης και ελέγχοντας το παιχνίδι να πιστέψει οτι το μεσημέρι της Παρασκευής θα έβλεπε το όνομα της στην κληρωτίδα της UEFA. Παρότι ο Ολυμπιακός «χτύπησε» δυο φορές καμπανάκι με τα δοκάρια των Καμαρά και Φορτούνη, οι Ολλανδοί δεν άλλαξαν τη στρατηγική τους.

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος με κοντινή προβολή στο 89΄ έβγαλε νοκ άουτ την PSV και το πανηγύρισε με την ψυχή του. (Δείτε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα)



Κλείσιμο
Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς μεταφέρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, στα αποδυτήρια με τον Ματίε Βαλμπουενά να ποστάρει  μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ο ίδιος, ο Μπα, ο Λαλά, ο Σεμέδο, ο Ρέαμπτσιουκ και ο Μπρούμα, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα: «Να’ μαστε πάλι… Στον επόμενο γύρο του Europa League»




Το πάρτι συνεχίστηκε στα αποδυτήρια με Μπρούμα, Μπα και Σεμέδο να χορεύουν.





Μάλιστα το χορευτικό τους άρεσε σε κάποιον απο το ερυθρόλευκο τιμ και αποφάσισε να το επενδύσει μουσικά με το τραγούδι «Εξαψή» της Νατάσας Θεοδωρίδου τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο προεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.


Ολυμπιακός αποδυτήρια μετά την πρόκριση στην Ολλανδία



Μαρτίνς: «Είχαμε σπουδαίο αγωνιστικό πνεύμα, θα ήταν άδικο να αποκλειστούμε»

Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς στεκόταν στο πνεύμα και την πίστη των παικτών του ως το τέλος για να βρουν το γκολ που δικαιούνταν και να πάρουν την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις του στην Cosmote TV είπε: «Η γεύση είναι αυτή που αξίζει σε αυτή την περίσταση. Έγινε το δίκαιο και αυτό που αξίζαμε. Το 2-0 δεν ήταν δίκαιο, δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του ματς. Είχαμε ευκαιρίες, ήμασταν άτυχοι και θα ήταν άδικο να είχαμε αποκλειστεί. Είχαμε μεγάλο αγωνιστικό πνεύμα. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαι ευτυχισμένος. Θα ήταν άδικο να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Το αγωνιστικό μας πνεύμα ήταν σπουδαίο, δεν σταματάμε ποτέ ως την τελευταία στιγμή. Είμαστε περήφανοι, το πιστεύουμε ως το τελευταίο λεπτό. Πιστεύουμε στον Χασάν, όπως και σε όλη την ομάδα. Προτεραιότητα είναι να ξεκουραστούμε για το ματς της Δευτέρας στο πρωτάθλημα και έπειτα θα μας απασχολήσει η κλήρωση».




Χασάν: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε»

Πανευτυχής που με δικό του γκολ έστειλε την ομάδα στους 16 ήταν ο Αχμέντ Χασαν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στη COSMOTE SPORTS TV:
«Είναι μία πολύ ξεχωριστή βραδιά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Τα δώσαμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα και να είμαστε ευτυχισμένοι. Ήμασταν στεναχωρημένοι μετά το 2-0 αλλά συζητήσαμε και είπαμε δεν τελείωσε τίποτα. Μας μίλησε ο προπονητής και οι έμπειροι παίκτες στο ημίχρονο και είπαμε ότι πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Είχαμε ατυχίες με δοκάρια αλλά τα καταφέραμε.

Το ποιον θέλει για αντίπαλο: Όχι, δεν έχω προτίμηση. Θα ήθελα να παίξω με μεγάλη ομάδα. Είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε να παίξουμε με μεγάλο σύλλογο. Όποια και εάν θα είναι η κλήρωσή μας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε».



Υπερήφανος ήταν και ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχάρη δημοσίως τα μέλη του Ολυμπιακού και αφιέρωσε τη νίκη στους οπαδούς.





Αφιέρωση στους οπαδούς έκανε και ο «χρυσός σκόρερ». «Καληνύχτα στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ελπίζω να απολαύσατε το αποψινό. Ηταν μια πολύ σπέσιαλ βραδιά για εμάς. Σας αφιερώνω το γκολ και την πρόκριση», είπε ο Χασάν.




Η κλήρωση και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Europa League και σημερα στις 14:00 μαθαίνει τον επόμενο αντίπαλό του. Πλέον δεν υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι, με τα δύο ματς για τον επόμενο γύρο να διεξάγονται στις 11 και στις 18 Μαρτίου.

Οι 15 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τους Πειραιώτες και αποτελούν πιθανό αντίπαλο της ομάδας του Μαρτίνς είναι οι Αρσεναλ, Ρέιντζερς, Βιγιαρεάλ, Μόλντε, Γρανάδα, Σαχτάρ, Αγιαξ, Τότεναμ, Σλάβια Πράγας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιανγκ Μπόις, Ρόμα, Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Βουτία» στη βαθμολογία της UEFA

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκρίθηκε και να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και άλλους βαθμούς στην Ελλάδα, όμως ή ήττα του από την PSV σε συνδυασμό με τις νίκες των Ντιναμό, Σλάβια, Γιανγκ Μπόις έριξαν τη χώρα μας από τη 18η στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Για να ελπίζουμε σε άνοδο θα πρέπει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την καλή του πορεία και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία της UEFA μετά το βράδυ της Πέμπτης

15η Κύπρος 27.750 (0/4)
16η Σερβία 26.750 (0/4)
17η Ελβετία 26.225 (1/4)
18η Κροατία 25.675 (1/5)
19η Τσεχία 25.600 (1/5)
20η Ελλάδα 25.600 (1/5

Τι σημαίνει η κάθε θέση για τη σεζόν 2022/23

Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στα play off του Europa League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
Ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

*Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.


Ειδήσεις σήμερα:

Προκαταβολή σύνταξης: Στις 10 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι όροι και η διαδικασία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει την Κυριακή

Ναύπακτος: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης