Ολυμπιακός: Με «προίκα» το 4-2 σφραγίζει την πρόκριση στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν

Ολυμπιακός: Με «προίκα» το 4-2 σφραγίζει την πρόκριση στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός στις 22:00 στο  COSMOTE SPORTS 2 στη ρεβάνς των «32» του Europa League - Τα πλάνα των Μαρτίνς και Σμιντ - Δείτε βίντεο

5247807
Με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην φάση των «16» του Europa League και έχοντας ως προίκα την νίκη με 4-2 στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απο την PSV απόψε στις 22:00 (COSMOTE SPORTS 2) στο Στάδιο «Φίλιπς» του Αϊνχόφεν.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είναι το φαβορί λόγο της νίκης τους στον πρώτο αγώνα στο Φάληρο, όμως δεν εφησυχάζουν γιατί το παρελθόν έχει δείξει πως όταν πηγαίνεις για να κρατήσεις ένα αποτέλεσμα και όχι να καθαρίσεις την πρόκρισή γυρίζει… μπούμερανγκ.

Άλλωστε έχοντας στο μυαλό τους την ευρωπαϊκή τους συνέχεια οι Πειραιώτες φάνηκε να «θυσιάζουν» δυο ματς πρωταθλήματος και μετά την απώλεια του αήττητου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχασαν και το εντός έδρας απόλυτο στη φετινή σεζόν με το 1-1 κόντρα στον Αρη, μένοντας για πρώτη φορά μετά από την 1/12/2019 σε δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Μπορεί βαθμολογικά να μην τους στοίχησε, αφού η διαφορά τους από τον 2ο ΠΑΟΚ μειώθηκε στους 12 βαθμούς, όμως έχασαν από τραυματισμό τον Βρουσάι και λίγο έλειψε να πάνε μόνο με δυο στόπερ στην Ολλανδία καθώς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα στον ώμο του. Ο Έλληνας διεθνής ακολούθησε την αποστολή στο Αϊντχόφεν.

Η πτήση του Ολυμπιακού για το Αϊντχόφεν! / Olympiacos' flight to Eindhoven!



Μαρτινς:« Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα 2 γκολ και σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ απλά για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα αυτό»

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα από το πρώτο ματς, αλλά σε καμία περίπτωση η ομάδα του δεν θα παίξει αμυντικά κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Κλείσιμο
«Δεν νομίζω πως όποιος βάλει πρώτος γκολ θα κρίνει την πρόκριση. Τα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά και όταν δεν έχουμε κατοχή θα χρειάζεται προσοχή. Εμείς όταν θα έχουμε κατοχή θα είμαστε ο γνωστός ο Ολυμπιακός προσπαθώντας να παίξουμε επιθετικά. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα 2 γκολ και σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ απλά για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα αυτό. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε ο εαυτός μας και να παίξουμε επιθετικά. Επίσης η επιστροφή του Μπα είναι σημαντική γιατί όντως δένει καλά με τον Σεμέδο» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Φορτούνης: «Δεν θα μας χαρακτηρίσω φαβορί»

Για έναν τελικό που πρέπει να νικήσουν για να προχωρήσουν στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Φορτούνης, ο οποίος απέφυγε να χαρακτηρίσει την ομάδα του φαβορί.

«Δεν θέλω να μας χαρακτηρίσω φαβορί. Στο γήπεδο θα φανεί ποιος είναι ο καλύτερος. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν κυρίαρχοι και κερδίσαμε με πολύ καλό σκορ. Πιστεύω πως θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι και αύριο από την πλευρά της PSV. Εμείς έχουμε το σκορ. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και με καλή άμυνα και όταν μας δοθεί ευκαιρία να φερθούμε σωστά και να βάλουμε ενα γκολ για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε έναν τελικό. Το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας πήγε πολύ καλά. Θέλουμε όλα τα παιδιά το βήμα παραπάνω. Θα μας βοηθήσει και ως παίκτες και ως ομάδα οπότε θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».





Τα πλάνα του Μαρτινς

Φαίνεται ότι ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να κάνει μόλις μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση. Αυτή θα είναι του Σεμέδο, που εξέτισε την ποινή του, επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα και πρόκειται να πάρει τη θέση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Η επιλογή του 4-3-3 για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι εκείνη που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο με Σα κάτω από τα δοκάρια, άκρα άμυνας με Λαλά και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και κέντρο άμυνας με Μπα και Σεμέδο. Στη μεσαία γραμμή Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης. Στα άκρα της επίθεσης οι Μπρούμα και Βαλμπουενά έχουν το προβάδισμα έναντι των Μασουρα και Φορτούνη που δοκιμάστηκαν στην τελευταία προπόνηση επί Ολλανδικού εδάφους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί.

Οι Ολλανδοί είχαν στο μάτριξ του γηπέδου και ελληνικό καλωσόρισμα για τον Ολυμπιακό.



Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρισκονται οι εξής:
Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χολέμπας, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Τα πλάνα του Ροτζερ Σμιντ

Ο Γερμανός τεχνικός των Ολλανδών επιχείρησε να φρεσκάρει την 11αδα του στο πρωτάθλημα και λίγο έλειψε να του κοστίσει κόντρα την Φίτεσε, όμως η είσοδος στο δεύτερο μέρος των Μάλεν και Γκέτσε έφερε τη νίκη με 3-1 για την PSV. Η Αϊντχόφεν πλέον βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο Αγιαξ τον οποίο και φιλοξενεί την Κυριακή για την 24η αγωνιστική της Eredivisie.




«Ο στόχος μας είναι σαφής. Θα πρέπει να κερδίσουμε με δύο γκολ. Ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον αντίπαλό μας. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η PSV πέρασε στα νοκ-άουτ. Αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς. Πρέπει επίσης να μάθουμε από την περασμένη εβδομάδα. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πόσο αποτελεσματικός είναι. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ματς, αλλά σκόραρε τέσσερις φορές εναντίον μας. Η αποτελεσματικότητα είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες μαςμε τον καλύτερο τρόπο. Εάν μπορούμε να ανοίξουμε το σκορ, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για να συνεχίσουμε. Αυτό είναι το κλειδί», σημείωσε ο Ρότζερ Σμιντ.

Ο 53χρονος Γερμανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Σανγκαρέ, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Τόμας, ενώ παραμένουν εκτός ο εξτρέμ Γκάκπο και ο επιθετικός Μαντουέκε. Επιστρέφει σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ο εξτρέμ Ιχατάρεν.

Οι 11 που αναμένεται να παραταχθούν κόντρα στον Ολυμπιακό είναι οι Μβογκό – Ντάμφρις, Μποσκάλι (Τεζέ), Φίερχεφερ, Μαξ - Τόμας, Ροζάριο - Γκέτσε, Ιχατάρεν – Μάλεν, Ζαχάβι.


Ο διαιτητής του αγώνα

Η UEFA όρισε τον elite διαιτητή, Κλεμέν Τουρπέν να σφυρίξει την ρεβάνς μεταξύ Ολυμπιακού και Αϊντχόφεν στην Ολλανδία για τους «32» του Europa League.

ρεφερι


Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Τουρπέν θα σφυρίξει σε αγώνα των «ερυθρολεύκων», καθώς ήταν αυτός ο είχε διαιτητεύσει τον πρώτο αγώνα με την Γουλβς (1-1), στις 12 Μαρτίου 2020, για τη φάση των «16» του Europa League, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στην αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οπως επίσης ο Γάλλος ρέφερι ήταν η «σφυρίχτρα» του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-2) για τα play-off του περυσινού Πρωταθλήματος και του ΠΑΟΚ - Άρης 0-0. Οπως επίσης είχε διευθύνει και το Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ (2-1)

Ο Τουρπέν στο Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανό και Σιρίλ Γκρινγκόρ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Φρανκ Σνάιντερ. Στο VAR ορίστηκε ο Ζερόμ Μπρισάρ και AVAR ο Ντελαζό Βιλί.


Προϊστορία και αριθμοί

Αϊντχόφεν και Ολυμπιακός με εξαίρεση τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη οπου οι Πειραιώτες νίκησαν με 4-2 σε ενα ματς... ροντέο τους Ολλανδους, δεν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι στο παρελθόν σε επίσημο παιχνίδι.




Η PSV είχε δώσει ενα φιλικό κόντρα στην ομάδα του Μαρτίνς στην Ολλανδία και είχε κερδίσει με 4-0.


Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 4-0 Highlights


Οι Ολλανδοί πάντως έχουν καλή παράδοση κόντρα σε ελληνικές ομάδες 9-1-5 (6-1-0 εντός), ενώ οι Πειραιώτες κόντρα σε ολλανδικές ομάδες ειναι στο 5-3-3 (0-2-3 εκτός).

Επίσης αξίζει να αναφερθεί οτι στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι οτι σε είκοσι φορές που νίκησε εντός έδρας ομάδα στον πρώτο μεταξυ τους αγώνα στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις 15 κατάφερε να προκριθεί, ενω στα αρνητικά οτι στις τελευταίες νοκ άουτ αναμετρήσεις του στο Europa League μετράει μόλις μια νίκη, μία ισοπαλία και 6 ήττες.


Ειδήσεις σήμερα

Champions League: Βήμα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

Ο Μέσι ζήτησε τη φανέλα του τερματοφύλακα της Έλτσε κι εκείνος δεν το πίστευε!

Survivor: Πέμπτη και φαρμακερή για την Ανθή Σαλαγκούδη που αποχαιρέτησε τον Άγιο Δομίνικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης