Super League 1, ΑΕΛ-Λαμία 0-1: Άλμα παραμονής οι Φθιώτες, βυθίζονται οι βυσσινί - Δείτε το γκολ

Super League 1, ΑΕΛ-Λαμία 0-1: Άλμα παραμονής οι Φθιώτες, βυθίζονται οι βυσσινί - Δείτε το γκολ

Σε εξ' αναβολής «τελικό παραμονής» η Λαμία πήρε τεράστια νίκη-ανάσα με 1-0 (Αραμπούλι) στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ, την οποία βύθισε ακόμη περισσότερο ενόψει πλέι άουτ της Super League 1

aellamianeo
Μία νίκη που ισοδυναμεί με «μισή» παραμονή πήρε σήμερα (24/2) η Λαμία στο Αλκαζάρ. Το 1-0 που επικράτησε της ΑΕΛ την «εκτόξευσε» στο «+8» από την τελευταία θέση που βρίσκονται καθηλωμένοι οι «βυσσινί», της επέτρεψε να προσπεράσει τον Παναιτωλικό και να φτάσει τον ΟΦΗ σε απόσταση αναπνοής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9hy47z2h7i9-sf)


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ναγκί κάτω από τα γκολπόστ, τους Ζίζιτς, Χουσίνο, Μιχαήλ στα στόπερ, τον Γκράουρ δεξιό μπακ-χαφ, τον Καρανίκα αριστερό, τους Κολομπίνο, Στίφλερ στον άξονα, τον Μπεν Χατίρα οργανωτή και τους Ακούνια, Μουκάντζο επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στα «6αρο-8άρια», τους Μπα, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Καραμάνο ένα κλικ πίσω από τον Αραμπούλι.

Ο ΜΠΕΝ ΧΑΤΙΡΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΣΤΑ 19 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, Η ΛΑΜΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο αγώνας ήταν, ως ένα βαθμό, μία «μάχη» επιβίωσης και έναν ντέρμπι παραμονής. Η ανάπαυλα βρήκε τη Λαμία μπροστά στο σκορ με 1-0, ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο που είχε αρκετά πρόσωπα. Οι «βυσσινί» απείλησαν μόλις στα 19 δευτερόλεπτα με τον Μπεν Χατίρα ύστερα από κάθετη του Καρανίκα,όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για εκείνους. Αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ο Καραμάνος (κατά πρώτο λόγο) και ο Ντέλετιτς έδειχναν αρκετά δραστήριοι, ενώ οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο «κέρδιζαν» τη μάχη του άξονα.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ «ΕΦΤΙΑΞΕ» ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Κλείσιμο
Ετσι περίπου στο 15' η κατοχή ήταν στα επίπεδα του 65%-35% υπέρ της, ενώ ο Ελληνας μεσοεπιθετικός «έφτιαξε» τόσο την ευκαιρία του Αραμπούλί (3') όσο και εκείνη του Μπα (19'), όπου θα μπορούσε τόσο να σκοράρει εκείνος όσο και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα από τα πόδια του Ζίζιτς.

ΑΠΙΑΣΤΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟ 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9hw075nculd-sf)


Μετά το 20' όμως οι «βυσσινί» ισορρόπησαν. Οχι πώς άρχισαν να επισκέπτονται με ιδιαίτερες αξιώσεις τα καρέ του Επασί, όμως «πάγωσαν» τον ρυθμό και αρκούνταν μεν σε μία ανούσια κατοχή (στα όρια του 65%) η οποία όμως δεν επέτρεπε στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν. Επιθετικά όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν, καθώς ο Μουκάντζο (κυρίως) έδειχνε «χαμένος» ανάμεσα στους Αντέτζο, Τζανετόπουλο, ενώ τα μπακ τους δεν προωθούνταν. Το παιχνίδι σε απλά ελληνικά έδειχνε να έχει «σβήσει», υπήρχαν πολλές «μονομαχίες» (όχι σκληρές) και παίζονταν ως επί το πλείστον στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Λίγο το φινάλε του πρώτου μισού όμως «μίλησε» ο Αραμπούλι, καθώς με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα (συστημένη) του Ανχελ Μαρτίνεθ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι.

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 0-2!

Με το «καλήμερα» (49') στο δεύτερο μισό ο Αραμπούλι (ξανά) μετά από σέντρα του Μπα και φάση που ξεκίνησε ο Μαρτίνεθ «φλέρταρε» με το 0-2, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νάγκι αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια.

ΠΗΡΕ ΤΑ «ΗΝΙΑ» Η ΑΕΛ

Κάπου εκεί όμως σα να γύρισε ο «διακόπτης» και για περίπου 20 με 25 λεπτά η ΑΕΛ πήρε τα «ηνία». Ο Νικολιάς έδωσε φρεσκάδα από τα άκρα της, ενώ ο Φέστα στο 63' άρχισε να παίζει φουλ επίθεση. Τότε ο Μπεν Χατίρα πέρασε στο «8» και ο Ντουρμισάι πίσω από το επιθετικό δίδυμο, ενώ μετά από λίγο ο Ιταλός κόουτς γύρισε το σύστημα και σε 3-4-3. Αυτό είχε ως συνέπεια οι «βυσσινί» να μεταφέρουν το ματς στο μισό της Λαμίας και να πιέσουν. Ο Μουκάντζο στο 54' «νίκησε» για πρώτη φορά τα αντίπαλα στόπερ και απείλησε, ενώ πρωτοβουλίες έπαιρνε και ο Τυνήσιος χαφ, που πλέον οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας του από την πίσω ζώνη. Η οποία εκείνη τη στιγμή είχε στο γήπεδο 3 επιθετικούς (Ακούνια, Μουκάντζο, Ντουρμισάι) και 2 μεσοεπιθετικούς (Μπεν Χατίρα, Νικολιά). Ο Επασί στο 68' είπε «όχι» στον Χουσίνο (μακρινό σουτ του Βολιβιανού) και κάπου εκεί ήρθαν οι «επεμβάσεις» από τον πάγκο της Λαμίας.

Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Γρηγορίου στο 70' «φρέσκαρε» τα άκρα του με την είσοδο του Γκαζαριάν «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2. Αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός πως πλέον οι γηπεδούχοι άρχισαν να οργανώνονται όλο και πιο ανορθόδοξα και με βαθιές μπαλιές, επέτρεπε πλέον στη Λαμία να φαίνεται πιο απειλητική. Ο Γεωργιανός έβγαινε το τρανζίσιον και μάλιστα δημιούργησε την καλή στιγμή του Μπεχαράνο (77'), ενώ την ίδια στιγμή οι «βυσσινί» ναι μεν έφταναν μέχρι τα αντίπαλα καρέ, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μιχαήλ που πέρασε άουτ, δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» κάποια άλλη κλασική ευκαιρία. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.


MVP: Οι Καραμάνος, Αραμπούλι. Ο πρώτος γιατί βοήθησε σε όλους τους τομείς (οργανωτικά, δημιουργικά, ανασταλτικά) και ο δεύτερος επειδή με την ικανότητά του στο σκοράρισμα έκρινε ένα μεγάλο ντέρμπι παραμονής.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τους στόπερ της Λαμίας που «έχασαν» ελάχιστες φάσεις μέσα στο «κουτί» τους (στο πρώτο μισό από τον Μπεν Χατίρα στο δεύτερο από τους Μουκάντζο, Μιχαήλ), ενώ ξεχώρισε και ο Μαρτίνεθ. Ασίστ για το γκολ, «συμμετείχε» στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 49' και ανασταλτικά τα πήγε καλά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μουκάντζο. Ο φορ της ΑΕΛ «φάνηκε» σήμερα μόνο στη φάση του 54', η άμυνα της Λαμίας δεν τον αισθάνθηκε και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί απειλητικός.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι «βυσσινί» στις στατικές μπάλες. Κέρδισαν αρκετές, αλλά τις εκμεταλλεύτηκαν στο ελάχιστο.

Το «στραγάλι»: Το ματς δεν είχε κάποια «μεγάλη» φάση. Πήγε, ως ένα βαθμό, στη δύναμη και υπάρχουν κάποια εκατέρωθεν παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Σε τόσο κρίσιμους αγώνες όπως αυτός σημασία έχει το σκορ. Η Λαμία βρήκε γκολ, απώλεσε πιο κλασικές ευκαιρίες και πήρε μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη.

ΑΕΛ: Νάγκι, Ζίζιτς, Χουσίνο, Μιχαήλ, Καρανίκας (46΄ Νικολιάς), Γκράουρ Κολομπίνο (89' Σπαρβ), Στίφλερ (63' Ντουρμισάι), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Μουκαντζό (76' Πινακάς).

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπα (69' Γκαζαριάν), Καραμάνος (89' Μπιάρνασον), Ντέλετιτς (89' Τζέιμς), Αραμπούλι.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρονάλντο έστειλε με το τζετ στην Ισπανία τη γάτα του για... αποθεραπεία

Ιτούδης: «Έχει τα πάντα ο Ολυμπιακός και μας δυσκολεύει στην έδρα του»

Μπαρτζώκας: «Πάνω από εγωισμούς ο Ολυμπιακός, θα δούμε τον Κουφό και για του χρόνου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης