Champions League: Περίπατος για Μπάγερν - Προβάδισμα η Τσέλσι με γκολάρα Ζιρού - Δείτε τα γκολ

Champions League: Περίπατος για Μπάγερν - Προβάδισμα η Τσέλσι με γκολάρα Ζιρού - Δείτε τα γκολ

Η Μπάγερν ήταν καταιγιστική στην αρένα του «Ολίμπικο», διέλυσε με 4-1 τη Λάτσιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League - Στο άλλο ματς η Τσέλσι έφυγε με τη νίκη (0-1) χάρη στην γκολάρα του Ζιρού με απίθανο ανάποδο ψαλίδι (μέτρησε μετά το τσεκ του VAR) και πήρε προβάδισμα για τους «8» ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου

bayernnn1
Με συναρπαστικές αναμετρήσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα των αγώνων της Τρίτης για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Λάτσιο επικρατώντας με 4-1 στο «Ολίμπικο» και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League πριν τη ρεβάνς στο Μόναχο.  Στο έτερο ματς, με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι του Ολιβιέ Ζιρού, η Τσέλσι επικράτησε 1-0 της τυπικά γηπεδούχου Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε το Live των αγώνων ΕΔΩ

Λάτσιο - Μπάγερν 1-4: Με σπασμένα φρένα οι Πρωταθλητές Ευρώπης

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9h8xss72241-sf)


Η Μπάγερν με φόρα από τους ομίλους, διέλυσε με 4-1 τη Λάτσιο στο Ολίμπικο και ουσιαστικά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Oι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καταιγιστικοί, διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα των Ιταλών και με κορυφαίο τον Λεβαντόφσκι πήραν νίκη… πρόκριση από το πρώτο ματς!

Εγραψε ιστορία ο Λεβαντόφσκι!
«Στόχος μας να είμαστε στην καλύτερη φόρμα μας όταν αρχίσει το Champions League. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό με τη Λάτσιο και περιμένω την ομάδα να δείξει πως έχει τεράστιο κίνητρο» τόνισε ο Φλικ παραμονές του ματς με τους Λατσιάλι και οι παίκτες του έπαιξαν ακριβώς όπως ήθελε! Πίεση ψηλά με το... καλησπέρα, γεγονός που οδηγούσε τους γηπεδούχους στο εύκολο λάθος. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκαν οι Βαυαροί στο 9ο λεπτό, όταν από το κάκιστο γύρισμα του Μουσάκιο, ο Λεβαντόφσκι με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ενα ιστορικό γκολ, έφτασε τα 72 γκολ στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Ραούλ! Οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο, οι Λατσιάλι έπαιζαν φοβισμένα και η πρώτη τελική τους ήρθε στο 23' με ένα αδύναμο σουτ του Λουίς Αλμπέρτο!

Εφιάλτης για τη Λάτσιο, πρόκριση για τη Μπάγερν
Κλείσιμο
Η Μπάγερν στο 24' πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ωραία κίνηση του Ντέιβις, άψογη ασίστ του του Γκορέτσκα και ο Μουσιάλα πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ! Ο Ιντσάγκι άλλαξε σύστημα με την είσοδο του Λούλιτς στη θέση του Μουσάκιο, αλλά δεν είδε αλλαγή εικόνας. Μάλιστα, στο 35' η Μπάγερν πλησίασε σε ακόμα ένα τέρμα, αλλά ο Ρέινα είχε εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Λεβαντόφσκι! Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39΄, αλλά ο Ιμόμπιλε δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Μπάγερν ήταν σε θέση να εκμεταλλευθεί κάθε λάθος των Λατσιάλι και στο 42' ήρθε το τρίτο γκολ. Ο Κομάν έκλεψε, νικήθηκε από τον Ρέινα, αλλά ο Σανέ από κοντά πέτυχε το 3-0. Ιδανικό ξεκίνημα και στο β’ μέρος για τη Μπάγερν, αφού στην πρώτη επίθεσή της (46’) πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Σανέ έκανε άνω – κάτω τον Πάτρικ, μοίρασε για τον Λεβαντόφσκι, αλλά πριν φτάσει η μπάλα στον Πολωνό ο Ατσέρμπι σημείωσε αυτογκόλ! Τρία λεπτά αργότερα η Λάτσιο βρήκε δίχτυα. Επειτα από ωραίο συνδυασμό Λουίς Αλμπέρτο – Κορέα, ο τελευταίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 4-1.

Ο σκόρερ των Λατσιάλι θα μπορούσε δυο λεπτά αργότερα να μειώσει ακόμα περισσότερο, αλλά ο Νόιερ με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την εστία του. Ο ρυθμός έπεσε, η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι και όταν έβρισκε ευκαιρία απειλούσε. Ετσι, στο 80’ από ένα ακόμα αμυντικό λάθος των Ιταλών, ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Ρέινα.

Λάτσιο: Ρέινα, Πάτρικ (53′ Χουντ), Ατσέρμπι, Μουσάκιο (31′ Λούλιτς), Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (81′ Κατάλντι), Λέιβα (53′ Εσκαλάντε), Λουίς Αλμπέρτο (81′ Ακπα-Ακπρο), Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε.

Μπάγερν: Νόιερ, Ζούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (63′ Χάβι Μαρτίνες), Σανέ (90′ Σαρ), Μουσιάλα (90′ Τσσούπο-Μότινγκ), Κομάν (75′ Ερναντέζ), Λεβαντόφσκι.


Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 0-1: Αγγίζει την οκτάδα με την γκολάρα του Ζιρού

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9h8wjbfv8ep-sf)


Βλέπει ισπανική ομάδα και γίνεται... ταύρος ο Ολιβιέ Ζιρού. Στα τέλη του 2020, στη φάση ομίλων κόντρα στην Σεβίλλη, ο Γάλλος επιθετικός της Τσέλσι έκανε το ματς της ζωής του (τέσσερα γκολ), σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Champions League.

Και, στο πρώτο νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης για τους Μπλε μέσα στο 2021, με την γκολάρα της ζωής του, ο Ζιρού έδωσε μικρό, αλλά σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0), στο ουδέτερο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.

Ξεκάθαρη η αμυντική διάθεση των Ροχιμπλάνκος, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ζητάει μόνο πίεση ψηλά, μέσω της οποίας προήλθαν οι (λίγες) επικίνδυνες προσπάθειες της Ατλέτικο, με Σαούλ και Τομάς Λεμάρ να απειλούν (σχετικά) την εστία του Εντουάρντ Μεντί.

Οι Μπλε είχαν την κατοχή της μπάλας (63%) και τις σχετικά πιο επικίνδυνες φάσεις με σημείο αναφοράς τον Μέισον Μάουντ (είδε κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό και χάνει την ρεβάνς της 17 Μαρτίου) και πιο δραστήριο τον Κάλουμ Χάτσον – Οντόι.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος, με τον Σιμεόνε να έχει περισσότερο το μυαλό του στο πώς δεν θα δεχθεί γκολ και όχι στο πώς θα το πετύχει, απέναντι σε μια Τσέλσι που έψαχνε περισσότερο την εστία του Γιάν Όμπλακ.

Και την βρήκε με τον καλύτερο τρόπο στο 68', όταν μετά από μονομαχία των Μάριο Ερμόσο και Μάουντ, η μπάλα έφτασε στον Ζιρού ο οποίος, με απίθανο ανάποδο ψαλίδι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, όπως είναι ο Σλοβένος.

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ χρειάστηκε το VAR και περίπου έξι λεπτά για να κατακυρώσει το γκολ του Ζιρού, ο οποίος μετράει έξι γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στο Champions League, όσα δηλαδή είχε στα προηγούμενα... 16!

Παρά το γκολ και τις αλλαγές απελπισίας του Σιμεόνε, η Ατλέτικο δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας (!) στα 96 λεπτά που κράτησε το ματς, με την Τσέλσι να χάνει ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Για πρώτη φορά επί 9ετίας Σιμεόνε η Ατλέτικο δέχεται γκολ σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια, για πρώτη φορά ηττάται ως γηπεδούχος (τυπικά έστω) σε νοκ άουτ του Champions League και, πλέον, καλείται να κάνει την υπέρβαση – ανατροπή στην ρεβάνς της 17ης Μαρτίου, η οποία πιθανότατα θα γίνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στην ρεβάνς, η Ατλέτικο θα έχει Κίεραν Τρίπιερ και Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, η απουσία των οποίων ήταν εμφανής, ενώ η Τσέλσι θα στερηθεί λόγω τιμωρίας των πολύτιμων υπηρεσιών των Ζορζίνιο και Μέισον Μάουντ. Ακόμα και έτσι, όμως, η ομάδα του Τούμας Τούχελ έχει το πάνω χέρι, κυρίως επειδή θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους Ροχιμπλάνκος...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (84' Βιτόλο) – Κορέα (82' Ντεμπελέ), Κόκε, Σαούλ (82' Ρέναν Λόντι), Λεμάρ – Σουάρες, Ζοάο Φέλιξ (82' Λούκας Τορέιρα).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ – Χάντσον Οντόι (80' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (74' Καντέ), Μάρκος Αλόνσο – Μάουντ (74' Ζίγιεκ), Βέρνερ (87' Πούλισικ) – Ζιρού (87' Χάβερτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ελπίδες για Ολιβέιρα στην ΑΕΚ

Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Δουβίκας

Τον Μάρτιο το «πράσινο φως» για το νέο Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης