Σαν σήμερα ο Φέργκιουσον πλήγωσε τον εγωισμό και το... πρόσωπο του Μπέκαμ!

Σαν σήμερα ο Φέργκιουσον πλήγωσε τον εγωισμό και το... πρόσωπο του Μπέκαμ!

Ήταν ένας ματς κόντρα στην Άρσεναλ όταν ο Μπέκαμ έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο και απέκτησε ράμματα στο φρύδι του από το παπούτσι του Φέργκιουσον

Beckam_Sir_Alex
Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εντάσεις. Εντάσεις που προκαλούνται από τον κοινό στόχο που έχουν οι ομάδες για την επιτυχία. Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από 18 χρόνια, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέταξε ένα παπούτσι στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν τεταμένες, καθώς υπήρχαν έντονες φημολογίες ότι ο Μπέκαμ θα πήγαινε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και έγινε μετά από λίγο χρονικό διάστημα. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είχε ήδη το… σταριλίκι και δεν σήκωσε μύγα στο σπαθί του από κανέναν.

«Επειδή τον είδα να μεγαλώνει μαζί με τον Γκιγκς και τον Σκόουλς, ο Ντέιβιντ ήταν περισσότερο σαν γιoς μου».

Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2003 όταν σε ένα παιχνίδι για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από τους «κανονιέρηδες» με 2-0 και ένα παπούτσι εκσφενδονίστηκε στον Ντέιβιντ Μπέκαμ από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο Φέργκιουσον, το λάθος του Μπέκαμ ήταν ότι στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ, ο παίκτης του δεν γύρισε στην άμυνα για να μαρκάρει τον προσωπικό του αντίπαλο, Βιλτόρ, ο οποίος πέτυχε και το γκολ, πηγαίνοντας χαλαρά στο γήπεδο σα να μη συμβαίνει τίποτα. Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής της Γιουνάιτεντ τα… πήρε με τον Μπέκαμ, ο οποίος αδιαφορούσε για την κριτική που του ασκούσε όταν βρίσκονταν στα αποδυτήρια, και τότε κλώτσησε ένα παπούτσι και βρήκε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πάνω από το μάτι.

Beckam_Sir_Alex2
Κλείσιμο


Ο παίκτης νευρίασε και πήγε να ορμήξει στον Βρετανό τεχνικό, όταν τον σταμάτησαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Κάτσε κάτω. Απογοήτευσες την ομάδα σου. Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις», έχει αναφέρει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ότι απάντησε στον Μπέκαμ. Την επόμενη ημέρα οι δυο άντρες μίλησαν στο τηλέφωνο να λύσουν το θέμα που είχε δημιουργηθεί, ωστόσο ο Ντέιβιντ δεν είπε ούτε μια λέξη.

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό αυτό το συμβάν έγινε βούκινο στα Μέσα ολόκληρης της Ευρώπης με τον Φέργκιουσον να τονίζει πως από την στιγμή που ένας παίκτης θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον τεχνικό, έπρεπε να φύγει.

«Την στιγμή που ο προπονητής χάνει την εξουσία του, δεν υπάρχει σύλλογος. Οι παίκτες θα κάνουν του κεφαλιού τους και τότε έχει πρόβλημα».

Η κόντρα των δύο ανδρών συνεχίστηκε και μετά από αυτό το σκηνικό. Πολλές λογομαχίες ανάμεσα στους δύο σε προπονήσεις ή αγώνες, ο Φέργκιουσον να αφήνει στον πάγκο τον Μπέκαμ ορισμένες φορές. Με αποκορύφωμα τη ρεβάνς για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν τον έριξε στη... μάχη, ο Άγγλος σούπερ σταρ σκόραρε με τρομερό φάουλ και χάρισε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ, όχι όμως και την πρόκριση. Ήταν ίσως η τελευταία μεγάλη παράσταση του Μπέκαμ στο «Ολντ Τράφορντ».

«Ο Μπέκαμ έχασε την ευκαιρία να γίνει θρύλος της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ».

Ακόμη και για το κούρεμα του Μπέκαμ είχαν τσακωθεί. «Μια ημέρα ο Τύπος ήταν έξω από το προπονητικό. Ρώτησα τι θέλουν εκεί και μου απάντησαν πως ήθελαν να δουν το νέο κούρεμα του Μπέκαμ. Ο Ντέιβιντ ακόμη και στο δείπνο ήταν με τον σκούφο, μέχρι και στην προπόνηση ήθελε να τον φορέσει. Του είπα ότι αν δεν τον βγάλεις δεν θα προπονηθείς και είσαι εκτός ομάδας. Τον έβγαλε με νεύρα. Είδα ότι είχε ξυρίσει το κεφάλι του. Αυτό ήταν; Επειδή ξύρισες το κεφάλι σου δεν ήθελες να σε δουν; Προφανώς ήθελε να κάνει τα αποκαλυπτήρια στον αγώνα, η κίνησή μου τον πείραξε και έφυγε με πολλά νεύρα»...

Beckam_Sir_Alex3


Ο Μπέκαμ ήταν ένας γεννημένος σταρ, ένας άνθρωπος που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ένιωθε πως ήταν πάνω από όλους, πάνω από συμπαίκτες, από προπονητή, ίσως και πάνω από το κλαμπ. Ωστόσο, είχε απέναντί του έναν Sir. Έναν κύριο του αγγλικού ποδοσφαίρου, έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία που ήξερε να επιβληθεί ακόμη και σε έναν... Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σκουρτόπουλος: «Να εκπροσωπήσουμε επάξια το μπάσκετ της χώρας»

Champions League: Αυτή είναι η μπάλα του τελικού

Australian Open: Πρόκριση άνευ αγώνος για Τσιτσιπά και τώρα ο Ναδάλ

Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης