Κορωνοϊός

Συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της FIFA για τα περιστατικά χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων

mavrotas-tile

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και εκπρόσωπος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του "Project του Global Football Alert Analysis Workshop" (GFAAW)

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και εκπρόσωπος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του "Project του Global Football Alert Analysis Workshop" (GFAAW). Μία πρωτοβουλία του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την υποστήριξη των αρχών και των στόχων της Σύμβασης Macolin για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, η Interpol και η Europol, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών αναλύσεων που παράγουν σχετικές αναφορές και συζητήθηκαν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα του GFAAW. Ειδικότερα είχαν δημιουργηθεί τέσσερις ομάδες, με τη συμμετοχή των Εθνικών Πλατφορμών, της AFC, της CAF, της ΟΥΕΦΑ, της Interpol και των παρόχων υπηρεσιών/συστημάτων παρακολούθησης, με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων και πρόσθετων δεδομένων για τις ομάδες ποδοσφαίρου που είναι σε «κίνδυνο», τα ευρήματα τα οποία ανέλυσε η κάθε ομάδα του GFAAW στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για τον συντονισμό μεταξύ των εθνικών πλατφορμών και εταιρειών αναλύσεων στοιχηματισμού, καθώς και των διεθνών υπηρεσιών δίωξης σε θέματα χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μαυρωτάς στην παρέμβασή του έθεσε το θέμα της έγκαιρης παροχής πληροφοριών που προκύπτουν από την παρακολούθηση στοιχηματικών δεδομένων στις Εθνικές Πλατφόρμες και όχι μόνο να αποστέλλονται εκ των υστέρων οι σχετικές αναφορές. Επισήμανε ακόμη τη δυνατότητα της αξιοποίησης των πληροφοριών, ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διερεύνησης και συλλογής στοιχείων με τη συνδρομή των Εθνικών Πλατφορμών. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακός: Ανανέωσε και με τον Μπα ως το 2024

Κώστας Βοσταντζόγλου: Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός, συγγραφέας και πολίστας του Παναθηναϊκού

«Έδεσε» και Καμαρά ο Ολυμπιακός!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης