Basket League, Παναθηναϊκός-Προμηθέας 78-80: Άξιος διεκδικητής

Basket League, Παναθηναϊκός-Προμηθέας 78-80: Άξιος διεκδικητής

Ο Προμηθέας Πάτρας έριξε νέα βόμβα στο ΟΑΚΑ καθώς μετά της ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει και του Παναθηναϊκού με 80-78 δίνοντας βροντερό «παρών» στην διεκδίκηση του τίτλου! Εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη των «πρασίνων» στα τελευταία δευτερόλεπτα οι οποίοι «αυτοκτόνησαν»

promitheasss
Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα στο μπάσκετ, έρχεται και... κάτι ακόμα για να ανατρέψει τα πάντα! Όπως ακριβώς και η ανατροπή που έκανε ο Προμηθέας Πάτρας στο ΟΑΚΑ υπενθυμίζοντας ότι θα αποτελέσει βασικό διεκδικητή του ελληνικού πρωταθλήματος!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8xifk17kbgp-sf)


Και γιατί να μην αποτελέσει από τη στιγμή που κατάφερε να αποδράσει από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταταστάσεων με μια τόσο τεράστια νίκη; Μπορεί να μην παίζει κανένα απολύτως βαθμολογικό ρόλο στην κανονική περίοδο ωστόσο ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα ενόψει των φετινών playoffs αλλά και της συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας.

Ήταν ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός ούτε που... κατάλαβε πώς το έχασε! Εκτός του ότι προηγήθηκε με 70-61 στο 37' και με 78-71 στο 39' δείχνοντας ότι έχει «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Προμηθέας όχι μόνο δεν παράτησε το ματς, αλλά υποχρέωσε τους «πράσινους» σε δύο τραγικά λάθη! Με το σκορ στο 78-76 και με 28'' να απομένουν για το τέλος, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να περάσουν το κέντρο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις!

Στην πρώτη ο Λούντζης έκλεψε τη μπάλα σε πάσα του Παπαπέτρου και ο Γκραντ ισοφάρισε σε 78-78 στα 16'' και στη δεύτερη ο Έβανς έκλεψε τη μπάλα σε πάσα του Μποχωρίδης και έδωσε προβάδισμα στον Προμηθέα με 78-80 στα 8'' πριν από το τέλος. Ο Έλληνας πλέι μέικερ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και κάπως έτσι οι Πατρινοί έφτασαν σε μια τεράστια (από πλευράς γοήτρου περισσότερο) νίκη.

Το ματς

Κλείσιμο
Οι άμυνες και η... εκατέρωθεν αστοχία ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο ξεκίνημα του αγώνα. Ούτε ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βρει λύσεις στην καλά «διαβασμένη» και σκληρή άμυνα του Προμηθέα, αλλά ούτε και οι Πατρινοί μπόρεσαν να «διασπάσουν» το τείχος που ύψωναν οι Παπαγιάννης και Μήτογλου. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 16-14 έχοντας ωστόσο μόλις 6/15 εντός παιδιάς (5/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα) ενώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την σαφέστατη υπεροχή τους στα ριμπάουντ (12-6). Τα ίδια σουτ είχαν και οι Πατρινοί (6/15) με 6/13 δίποντα και 0/2 τρίποντα ενώ βρέθηκαν με μόλις ένα λάθος στο δεκάλεπτο ένανρι 6 των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια κράτησαν σε υψηλό βαθμό την έντασή τους στην άμυνα και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς. Έχοντας και αδέρφια Γκραντ σε εξαιρετική μέρα, όχι μόνο έμειναν μέσα στο ματς, αλλά έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν και με 10 πόντους διαφιρά (33-43 στο 19') λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (36-43).

Αμφοτεροι είχαν σημειώσει περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας τους (τους 26 από τους 43, με τον Τζεράι να είχε 14 και τον Τζέριαν 12) δίνοντας... αξία στην εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, συνολικά του Προμηθέα. Στην δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» πιάστηκαν... στον ύπνο και δέχτηκαν πολλούς πόντους στο transition (σ.σ. συγκεκριμένα 8), απόρροια της σκληρής άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο πρώτο μισό του ματς ο Παναθηναϊκός (Νέντοβιτς 8π., Μήτογλου 7π., 9ριμπ.,) είχε 13/26 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 4/8 βολές, 21 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο και 7 λάθη, ενώ ο Προμηθέας 14/26 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/13 βολές, 15 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 τάπες, 5 κλεψίματα και 3 λάθη.

Στη συνέχεια εκείνος που φρόντισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου! Ο αρχηγός των «πρασίνων» αποτέλεσε τη «σίγουρη λύση» για τον Όντεντ Κάτας, δηλώνοντας βροντερό «παρών» μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες. Με σερί 7-0 ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (43-43 στο 22') και έκτοτε το ματς πήγαινε... πόντο-πόντο. Ένα κρεσέντο του Αθηναίου έφερε ξανά τους Πατρινούς στο +5 (50-45 στο 26') αλλά και πάλι ο Παπαπέτρου (μαζί με τον Μήτογλου) κρατούσε για τα καλά την «πράσινη» μπαγκέτα σημειώνοντας 14 πόντους (από τους 22 του Παναθηναϊκού) στην 3η περίοδο για το προσπέρασμα με 58-55.

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου «on fire» (έχοντας 23 πόντους μέχρι το 32') ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά και στο +9 (70-61) και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Βέβαια στον αντίποδα ο Προμηθέας είχε να... αντιπαρατάξει τον φοβερό Αθηναίου, ο οποίος με τη σειρά του δεν σταματούσε να ευστοχεί και να κρατάει την ομάδα του μέσα στο ματς. Και όχι μόνο. Μάλιστα με σερί 11-0 οι Πατρινοί πήραν προβάδισμα με (71-70) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος όντας αποφασισμένοι να μην... παραδώσουν τα όπλα. Ώσπου ήρθε το γκραν γκινιόλ στο τέλος με τον Προμηθέα να εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη των γηπεδούχων και να ρίχνει τη βόμβα στο ΟΑΚΑ αν και είχε βρεθεί με 78-71 πίσω στο σκορ στο 39'.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Μπράντονιτς μέχρι το 2024

Μέσι: Στο φως το «φαραωνικό» συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

Και με τη βούλα στην ΑΕΚ ο Νταντσένκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης